آیتالله نوری همدانی:
منبریها احاطه کامل بر مبانی اسلام داشته باشند
آیتالله نوری همدانی گفت که اخلاص و تسلط بر مبانی اسلام لازمه فعالیت منبریها و مبلغان است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
يکشنبه 1397/10/16
آیتالله حسین نوری همدانی مرجع عالیقدر تشیع در دیدار رییس، معاونین و مدیران گروههای پژوهشی پژوهشگاه عروةالوثقی طی سخنانی اخلاص و تسلط بر مبانی اسلام را لازمه فعالیت منبریها و مبلغان دانست و گفت: دین اسلام همیشه پاسخگوی تمام شبهات بوده و اقدامات پژوهشگاه عروةالوثقی بسیار مفید است.
وی با اشاره به خطبه 147 نهج البلاغه افزود: امیرالمومنین (ع) در این خطبه میفرماید: پیوسته بر روی زمین افرادی هستند که قیام میکنند، در قرآن کریم نیز آمده: «يَا أَيُّهَا الْمُدَّثِّرُ، قُمْ فَأَنذِرْ». هر انسانی موظف است به اندازه توانش قیام و حرکت داشته باشد، البته باید توجه داشت که قیام باید برای خدا باشد و بس، در مقابل بی تحرکی و سستی در دین انقلاب مذموم شمرده شده است.
آیتالله نوری همدانی با تأکید بر اینکه نخستین قدم هر عالمی باید اخلاص باشد، گفت: اخلاص فضیلتی است که بدون آن کار به نتیجهای نمیرسد. از آنجایی که دین اسلام دینی بر اساس دلایل و برهان است، پژوهشگاه عروةالوثقی نیز باید توجه داشته باشد که بر این برهانها تسلط کافی داشته باشد تا از این رهگذر بتواند پاسخهایی کامل در برابر مسائل مختلف مطرح کند و به بهترین شکل به معرفی دین اسلام بپردازد.
وی اضافه کرد: تا انسان خودش در فقه زحمت نکشیده باشد، نمیتواند همه جوانب کار را بسنجد. فقه علمی دقیق است و فقیه شدن پنجاه سال زمان میبرد.
آیتالله العظمی نوری همدانی افزود: امروز در دنیای اسلام علیه تشیع و اسلام با شبهات بسیاری مواجه هستیم، به همین دلیل نیاز به متخصصات و عالمانی داریم که به این شبهات و مسائل پاسخهای عالمانه و دقیق بدهد. نورآوری در تربیت طلّاب بسیار موثر است که البته در حوزه چنین اشخاصی وجود داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رییس پژوهشگاه عروةالوثقی نیز در این نشست طی سخنانی هدف از راهاندزی این مرکز را پاسخگویی به نیازهای علمی و رفع شبهات در داخل و خارج از کشور دانست و گفت: این پژوهشکده بین المللی در حوزههای فقه، اصول فقه، فلسفه و کلام و مطالعات بینالملل در حال انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی است.
وی افزود: تاکنون محصولاتی که از این موسسه در اختیار علاقه مندان قرار گرفته، با توجه به نیازسنجی مخاطبان به زبانهای انگلیسی و عربی بوده است. امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب نیز پیوسته بر تولید ایده و نظریهپردازی در حوزههای علمیه تأکید داشتهاند. یکی از ویژیگی های کادر پژوهشی این پژوهشگاه حضور فعال جوانان است.
رییس پژوهشگاه عروةالوثقی خاطرنشان کرد: دانشگاههای مختلفی در سطح جهان مانند دانشگاه رودن روسیه، اندونزی، آمریکای جنوبی درخواست تألیف کتابهایی درباره آشنایی با دین اسلام، اخلاق پزشکی از منظر اسلام و ... داشتهاند که اقدامات ما در این زمینه نیز آغاز شده است.
حجتالاسلام والمسلمین مختاری تدوین دائرة المعارف اسلام به زبان انگلیسی برای مخاطب نوجوان و جوان در خارج از کشور یکی از پروژههایی این پژوهشکده اعلام کرد و افزود: مخاطبان این دایرةالمعارف نوجوانان و جوانان انگلیسی زبان هستند و با توجه به تلاشهای صورت گرفته به زودی جلد نخست این مجموعه منتشر خواهد شد.
منبع : تسنیم
مطالب مرتبط مجموعه : حديث
آخرین مطالب سایت