رفع تبعیض میان معلمان و سایر کارمندان محقق می‌شود؟

"رفع تبعیض در حقوق و مزایا نسبت به سایر کارمندان دولت" یکی از مطالبات اصلی معلمان است. در همین باره مسئولان آموزش‌وپرورش معتقدند: خواسته معلمان به حق است اما منابع درآمدی را دولت تعیین می‌کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مطالبه معلمان مبنی بر رفع تبعیض در حقوق و مزایا نسبت به سایر کارمندان دولت، حکایت امروز و دیروز نیست.

مطالبه‌ای که سال‌ها تکرار آن و نگرفتن پاسخی مشخص، فروردین امسال وزیر آموزش‌وپرورش را برآن داشت، نامه‌ای  خطاب به معاون اول رئیس‌جمهور بنویسد. بطحایی در این نامه یکبار دیگر یادآور شد"یکی از مهم‌ترین عوامل نارضایتی در میان کارکنان دولت، وجود نابرابری‌های عدیده در نظام پرداخت‌های مستمر و غیرمستمر است که متأسفانه به دلایل مختلف با صدور مجوزهای مختلف این فرآیند رو به تزاید است. او  پیشنهاد داد برای برقراری استقرار و نظام عادلانه پرداخت‌ها مقرر فرمایید کارگروهی مشتمل از نمایندگانی از وزرای محترم و اعضای شورای حقوق و دستمزد، نظام‌نامه‌ای را برای کاهش نابرابری در پرداخت‌های مستمر و به‌ویژه غیرمستمر کارکنان دولت تهیه و عنداللزوم به تصویب هیئت‌ وزیران برسد."

اما سرنوشت این نامه و پیشنهاد وزیر آموزش‌وپرورش برای برقراری و استقرار نظام عادلانه پرداخت‌ها از سوی دولت مورد توجه قرار نگرفت.

حالا یکبار دیگر مطالبه رفع تبعیض‌ها از سوی معلمان مورد تاکید قرار گرفته است، اما آیا این خواسته دیرینه معلمان اجرایی خواهد شد؟ به نظر می‌رسد تحقق این مسئله بستگی به نظر دولت و سقف منابع و درآمدها در لایحه بودجه 98 دارد اما محتمل‌ترین حالت برای کاهش تفاوت دریافتی میان معلمان با سایرکارمندان دولت، اضافه شدن درصدی به حقوق آنها مشابه طرحی است که در سال 94 اجرا و از آن به نام فاز نخست رتبه‌بندی یاد شد.

به نظر می‌رسد، معلم تمام وقت هم طرح دیگری است که به منظور ایجاد مشوق و درصدی افزایش حقوق معلمان اجرا خواهد شد و براساس آن اگر فردی 6 ساعت حق‌التدریس گرفت مبلغ حق‌التدریس 18 درصد فوق العاده ویژه دریافت می‌کند. نحوه احتساب فوق العاده ویژه نیز با محاسبه حق شغل و شاغل، سختی کار، فوق‌العاده شغل و حق ایثارگری و پرداخت 18 درصد مجموع آن به معلمان است. - البته طرح معلم تمام وقت نخست به دلیل عنوان آن که با شائبه افزایش کار از 24 ساعت به 30 ساعت همراه شده است و دوم به دلیل عدم اعتماد معلمان به مسئولان، مورد استقبال قرار نگرفته است-.

خواسته معلمان به حق است؛ منابع درآمدی را دولت تعیین می‌کند

مهرداد خان ماکو مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش‌وپرورش درباره خواسته معلمان برای رفع تبعیض‌ها گفت:‌خواسته معلمان به حق است اما دولت برای دستگاه‌های اجرایی  منابع درآمدی را مشخص می‌کند. ما پیشنهاد اجرای رتبه بندی و افزایش فوق العاده ویژه معلمان را به دولت ارائه کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: برای اجرای طرح معلم تمام وقت منابع لازم پیش‌بینی شده است.

مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت آموزش‌وپرورش بیان کرد: خواسته معلمان این است مانند سایر کارمندان دولت از مزایای رفاهی برخوردار شوند و دولت باید در منابع درآمدی آن را پیگیری کند و یکی از اولویت‌هایش این مسئله باشد.

خان ماکو یادآور شد:‌ وقتی منابع مالی دولت محدود است باید فی مابین امورات در سطح کلان سقفی را تعیین کند و پیشنهاد ما این است سقف بودجه آموزش بالا برود البته پیشنهاد بودجه آموزش‌وپرورش برای سال 98 تا 15 آذر مشخص می‌شود.

اما آیا خواسته وزیر آموزش وپرورش در نامه به معاون اول رئیس جمهور برای برقراری و استقرار نظام عادلانه پرداخت‌ها اجرا خواهد شد؟ آیا آموزش‌وپرورش صاحب قانون اداری مالی خاص خود می‌شود؟

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش در اینباره گفت: وقتی زیرنظام منابع انسانی و مالی از زیر نظام‌های سند تحول بنیادین تنظیم می‌شد با معاونت پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرور که مامور این امور است، جلسات و رایزنی‌های مختلفی را داشتیم.

برای اجرای رتبه‌بندی باید با مسئولان تامین کننده منابع مالی به توافق برسیم

وی افزود: براساس این دو زیر نظام سند تحول بنیادین، قرار شد لایحه‌ای تنظیم و به مجلس ارائه شود تا معلم همانند یک کارمند اداری نباشد بلکه به عنوان یک مولفه حیاتی در جریان تعلیم و تربیت لحاظ شود.

دبیرکل شورای عالی آموزش‌وپرورش تاکید کرد که با همین نگاه رتبه‌بندی معلمان تنظیم و به دولت ارائه شده است و برای اجرای آن باید با مسئولان تامین کننده منابع مالی به توافق برسیم.

نوید ادهم بیان کرد: امیدوارم روزی دولت و مجلس به این باور برسند که سرمایه‌گذاری در آموزش‌وپرورش هزینه نیست البته در مدت اخیر نسبت به تامین منابع مورد نیاز اقدامات خوبی شده است اما چون حجم مطالبات بالاست، هنوز به جواب نرسیده‌ایم.
منبع: تسنیم
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت