نخستین باغ موزه هنر ایرانی

باغ موزه هنرهای ایرانی در حالی گشایش یافت كه جمشید مرادیان و برادران شریف - كامبیز و كامران - در حال خلق تنه‌ای از سه درخت راش در حضور شهردار تهران، مدرسان و هنرمندان ایرانی و خارجی بودند. در این باغ 11 ماكت از آثار معماری قدیمی ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نخستین باغ موزه هنر ایرانی

نخستین باغ موزه‌ی هنر ایرانی در باغ امیر احمدی میدان تجریش با رونمایی ماكت هایی از آثار باستانی و مجسمه‌های چوبی و فلزی معاصر راه‌اندازی شد.

باغ موزه هنرهای ایرانی در حالی گشایش یافت كه جمشید مرادیان و برادران شریف - كامبیز و كامران - در حال خلق تنه‌ای از سه درخت راش در حضور شهردار تهران، مدرسان و هنرمندان ایرانی و خارجی بودند.

در این باغ 11 ماكت از آثار معماری قدیمی ایران چون سی‌وسه پل، چهل ستون، هشت بهشت اصفهان، شمس‌العماره تهران، قره كلیسای آذربایجان غربی، كاروان‌سرای مهیار، باغ فین كاشان، شوش دانیال، گنبد كاووس گرگان، نقش رستم مرودشت و برج آزادی و میلاد به‌همراه سه مجسمه‌ی برگزیده‌ در نخستین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران عرضه شده است.

مراسم گشایش این باغ موزه با سخنان بهروز دارش - هنرمند نوگرای مجسمه‌ساز - آغاز شد. او عملكرد شهرداری تهران را در دو ساله اخیر مثبت ارزیابی كرد و گفت: هنرمندان از فعالیت‌هایی كه شهرداری در این مدت انجام داده است حمایت می‌كنند.

دارش اضافه كرد: باغ موزه هنرهای معاصر با معماری سنتی خود و آثار مدرنی كه در اختیار دارد، مخاطب را در فضای متفاوت قرار می‌دهد كه پتانسیل بالایی را ایجاد می‌كنند.

این هنرمند مجسمه‌ساز، سپس از تاثیر آثار حجمی بر عقلانیت شهروندان سخن گفت و تصریح كرد: ما در جامعه‌ی بصری زنگی می‌كنیم كه تصویر عقلانیت انسان‌ها را می‌سازد و علایم و نشانه‌ها به‌طور مستقیم بصریت شهروندان را نشانه می‌روند.

وی همچنین از شهردار تهران خواست تا برای مجسمه‌سازانی كه مكانی را برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی ندارند، حتا نه به‌صورت رایگان، اختصاص دهد.

محمدمهدی عسگرپور - معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری - نیز راه‌اندازی باغ موزه را فرصتی بسیار استثنایی برای افزایش هنرهای تجسمی تهران و ایران دانست.

وی درباره‌ی تاریخچه ماكت‌های نصب‌شده در این باغ موزه عنوان كرد، ماكت‌ها در دهه 40 شمسی توسط دولت ایران سفارش داده شده و تا این مدت در انبار نگهداری می‌شده و كسی از وجود آنها اطلاعی نداشته است.

او مدت زمان شناسایی، ترمیم و چینش آنها شش ماه عنوان كرد كه به مدت 45 روز نصب آنها به‌طول انجامیده است.

پس از سخنان وی شهردار تهران سخنرانی كرد و از كسانی كه باغ موزه را آماده كرده‌اند تا مردم تهران از آن به‌طور مناسب و مفید استفاده كنند سپاس‌گذاری كرد و سالروز آزادسازی خرمشهر را تبریك گفت.

وی همچنین توجه جدی به‌موزه تعلیم و تربیت و فرهنگ را از فعالیت‌های اصلی شهرداری خواند و اظهار امیدواری كرد تا با كمك نخبگان و اندیشمندان كشور به مسائل ترتبیتی و بالابردن سطح آگاهی شهروندان غافل نشویم.

وی سپس نگارخانه‌ی پردیس را كه در آن نقاشی‌هایی از چند هنرمند معاصر به‌نمایش گذاشته شده بود، افتتاح كرد.

این آثار مدرن بدون شناسنامه ارایه ‌شده بودند.

باغ یادشده در مساحتی حدود یك‌هكتار، به همسر امیر احمدی - نخستین سپهسالار ایرانی در دوره‌ی پهلوی اول - تعلق داشته كه پس از انقلاب اسلامی در اختیار خانه‌ی سینما قرار گرفته بود.

 

گفته می‌شود ماكت بناهای معماری ماندگار و شناخته‌شده‌ی ایران كه در این باغ به‌نمایش درآمده، در زمان رژیم گذشته توسط مجسمه‌سازان ایتالیایی ساخته شده است.

مطالب مرتبط:

مراسم احداث باغ موزه‌ی دفاع مقدس

17732

مطالب مرتبط مجموعه : اخبار سال 1389
آخرین مطالب سایت