نشانه نیازدانش آموزان به معلم خصوصی

بعضی والدین به تنهایی قادرند در انجام تکالیف درسی به فرزندانشان کمک کنند؛ برخی دیگر تا مقطعی از دوران تحصیلی می توانند کنار او باشند و عده ای هم به علت مشغله فراوان اصلاً وقت ندارند به این امور رسیدگی کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشانه نیاز دانش‌ آموزان به معلم خصوصی

 

بخش مهمی از وظایف والدین نسبت به فرزندانشان رسیدگی به امور تحصیلی آن‌هاست. بعضی والدین به تنهایی قادرند در انجام تکالیف درسی به فرزندانشان کمک کنند؛ برخی دیگر تا مقطعی از دوران تحصیلی می‌توانند کنار او باشند و عده‌ای هم به علت مشغله فراوان اصلاً وقت ندارند به این امور رسیدگی کنند.

 

 هنگامی که بچه‌ها به مقاطع بالاتر درسی می رسند و درس‌ها سخت‌تر و پرحجم تر می‌شود و چون هر یک از اعضا خانواده به نوعی درگیر مشکلات و مسائل روزمره خود هستند، در چنین شرایطی اختصاص بخشی از بودجه خانواده جهت آموزشی مازاد بر آنچه که هست و به صورت جداگانه، می‌تواند محرکی مناسب برای جبران ضعف‌های درسی دانش آموز باشد. این کار همچنین موجب افزایش شور و شوق یادگیری و احساس رضایتمندی در فرزند شما خواهد شد. به نظرتان چه عواملی تعیین کننده این نیاز در فرزند شماست؟

 

نارضایتی والدین یا فرزند خانواده از کارنامه تحصیلی

 

چنانچه توانایی فرزند خود را در زمینه درسی بیش از آنچه که کارنامه تحصیلی‌اش نشان می‌دهد می‌دانید، اگر متوجه افت تدریجی یا ناگهانی درس‌هایش شده‌اید، ابتدا به دیدن معلم فرزندتان بروید و با او صحبت کنید. معلم قطعاً می‌تواند نقاط ضعف درسی او را به شما بگوید و دقیقاً مشخص کند در چه درسی مشکل دارد و علت آن را برایتان توضیح دهد. مثلاً اگر فرزند شما در ریاضی نمره خوب گرفته ولی با فارسی و روخوانی مشکل دارد می‌تواند علت این باشد که بیشتر وقت خود را صرف تمرکز روی درس ریاضی کرده و در نتیجه نپرداختن به موضوع روخوانی، در این درس دچار ضعف شده باشد. همچنین شما از طریق معلم مطلع می‌شوید که آیا فرزندتان هنگام تدریس، توجه کافی به درس داشته، حواسش پرت بوده، یا به هر دلیل دیگری به اندازه کافی درس را فرا نگرفته. با روشن شدن علت واقعی افت تحصیلی به راحتی می‌توانید با کمک معلمی خانگی وضع درسی او را سر و سامان دهید.

 

دانش آموز وقت کشی می‌کند

گاهی متوجه می‌شوید فرزندتان به انجام تکالیف مدرسه‌اش اهمیت نمی‌دهد و آن را مرتب به تأخیر می‌اندازد. در این صورت شاید او قادر نیست به تنهایی خود را با افزایش درس‌ها و میزان تکالیفش تطبیق دهد. اگر این پشت گوش اندازی ها گهگاه باشد تا حدی قابل قبول است ولی تنبلی دائمی می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل بزرگ‌تر باشد. به خصوص اگر او به تذکرات مکرر والدین و مربیان خود بی اعتنا باشد. در امر تحصیل دانش آموزان هوشیاری، درایت و تیزبینی پدر و مادرها برای شناسایی هرگونه ناهنجاری تحصیلی بسیار موثر خواهد بود. اگر آن‌ها متوجه افت درسی فرزند خود در یک درس به خصوص یا تمام دروس شدند یا گاهی شک کنند که شاید در یادگیری ناتوانایی هایی دارد، با کمک گرفتن به موقع از یک معلم شایسته می‌توانند این خلأ آموزشی را برای فرزندشان پرکنند. معلم خصوصی توانا می‌تواند کمک و حامی خوبی برای ارتقای عادات پسندیده تحصیلی، خودانگیختگی، شوق انجام تکالیف محوله و آمادگی برای امتحانات دانش آموز ضعیف باشد.

 

دائماً گیج و سر در گم است

گاهی متوجه می‌شوید بعضی از بچه‌ها با وجود تلاش نتیجه مطلوب دریافت نمی‌کنند، علت این است که آن‌ها به راحتی مطالب درسی را متوجه نمی‌شوند. برای درک مفاهیم خیلی ساده، واضح و روشن گیج شده و سطح درسی‌شان مطابق با میزان هوششان نیست یا حتی شاید دیرآموزتر از دیگران هستند. بنابراین از بقیه بچه‌ها عقب مانده، بی انگیزه شده، از تن دادن به این شرایط طفره می‌روند و هنگام اعتراض والدین و معلم حالت دفاعی به خود می‌گیرند. در چنین وضعی حضور معلم خصوصی می‌تواند تا حد زیادی مثمر ثمر باشد.

 

فاقد اعتماد به نفس است

طبیعی است وقتی دانش آموزی در حال یادگیری مطلب جدیدی است دچار شک و تردید شود و در عین حال بسیار خوب است که دانش آموز خود اعتراف می‌کند در مدرسه زمان تدریس مطالب جدید، نمی‌تواند خیلی خوب درس را یاد بگیرد. وقتی او از این وضع ناراضی است و می‌گوید تمرکز کافی ندارد و از دیگران عقب می‌ماند این اعتراض نشان دهنده تمایل وی به یادگیری و رقابت با سایر همکلاسی هایش است و می‌خواهد به طور مستقیم یا غیرمستقیم از شما در خواست کمک کند. اگر فرزندتان چنین حسی داشته باشد و به او کمک نشود اعتماد به نفس خود را از دست خواهد داد. اگر خود به هر دلیلی نمی‌توانید وی را حمایت کنید از معلمی خصوصی بخواهید ساعاتی را در امر آموزش درس‌ها به او کمک کند. بزودی متوجه خواهید شد که تشویش و نگرانی او از بین رفته و اعتماد به نفس تازه‌ای در فرزندتان شکل می‌گیرد. این کار همان چیزی است که دانش آموز برای پشت سر گذاشتن ضعف‌های تحصیلی و مشارکت در بحث‌های کلاسی به شدت نیازمند آن است.

 

فقدان نظارت کافی والدین

 

گاهی شرایطی وجود دارد یا پیش می‌آید که والدین نمی‌توانند خود مستقیماً بر روند تحصیلی فرزندشان نظارت کافی داشته باشند. اشتغال هر دو والدین، مشکلات موجود میان اعضای خانواده، افزایش سن دانش آموز و سخت‌تر شدن مطالب درسی، تغییر شیوه‌های آموزشی و... از عواملی است که باعث می‌شود رابطه میان فرزند و والدین کم رنگ‌تر شده و بعضاً موجب بروز افت تحصیلی در دانش آموز شود.

در چنین شرایطی می‌توان این مسئولیت را به فردی مطمئن در خارج از منزل واگذار کرد. کمک گرفتن از فردی دیگر برای نظارت بر روند تحصیلی فرزندتان می‌تواند چاره ساز باشد. در واقع با این کار به نوعی می‌توانید کنترل بر یادگیری او داشته و نیز رابطه‌ای غیرمستقیم با دانش آموزتان برقرار کنید. پس یاری گرفتن از معلم خانگی در شرایطی که پدر و مادر کنار فرزندشان نیستند یک ایده عالی است.

 

برخی از ناتوانی‌های جسمی

 

بعضی از ناهماهنگی‌ها از قبیل ADHD یا بیش فعالی، واژه کوری (ناتوانی فرد در خواندن بعضی کلمات)، کم بینایی، کم شنوایی و دیرآموزی می‌تواند باعث شود دانش آموز دارای این مشکلات نسبت به سایر همسالان و همکلاسی های خود یادگیری و پیشرفت سخت‌تر و کندتری داشته باشند. خوشبختانه برای چنین بچه‌هایی نیز معلمان کار آزموده، با تجربه و متخصصی وجود دارند که توانایی کمک کردن به این نوع دانش آموزان خاص را داشته و می‌توانند به آنان آموزش دهند و یادگیری را در وجود آن‌ها نهادینه و پایدار کنند.

 

یک معلم با تجربه در این زمینه می‌تواند اطلاعات درسی را با روش آسان‌تر و قابل فهم تر به این قبیل دانش آموزان منتقل کند.


مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: مرتضی عرفانیان

تنظیم: علی سرمدی

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت