تا سحر بیدارم و همین یک شب را دارم

خیلی ها فکر می کنند که برنامه ریزی ، مال همان بچه زرنگ هایی است که از اول ترم درس هایشان را خوانده اند! روی همین حساب هم شب امتحان، همین جوری و بدون برنامه شروع به خواندن می کنند .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تا سحر بیدارم و همین یک شب را دارم

ترفندهای شب امتحانی برای رساندن نمره تان به لب مرز

هنوز دیر نشده

خیلی ها فکر می کنند که برنامه ریزی ، مال همان بچه زرنگ هایی است که از اول ترم درس هایشان را خوانده اند!  روی همین حساب هم شب امتحان، همین جوری و بدون برنامه شروع به خواندن می کنند . بعد از این که نصف زمان شان را فقط برای مقدمه ی کتاب از دست دادند ، تازه می فهمند که ای دل غافل …

اما اگر از من می شنوید ، برای همین چند ساعت باقی مانده تا امتحان هم برنامه ریزی کنید!  اول ببینید که دقیقا چند ساعت فرصت دارید و قصد دارید چند فصل بخوانید!  بعد همین مقدار را برای فصل های کتاب تان عادلانه تقسیم کنید . این جوری هم دست تان می آید که چقدر باید بخوانید و هم بیش از حد روی یک مطلب پیش پا افتاده وقت تلف نمی کنید.!

 

اصلا کدوم کتاب

اگر دقیقه نودی سودای پاس کردن کتاب دارید ، حداقل این یک مورد را جدی بگیرید.  اگر در طول ترم فکر می کردید که شاگرد اول کلاس از دماغ فیل افتاده ، همین شب امتحانی ، کوتاه بیایید.  تلفن را بردارید و مثل یک عاشق دل خسته علم و دانش ، نویسنده ، ناشر و مشخصات کتابی که در دست تان است را با مشخصات کتابی که در دست شاگرد اول است ، چک کنید ، تا هم خیال تان راحت شود که منبع امتحانی تان درست است و هم از آخرین تغییرات و حذفیات امتحان مطلع شوید.  وقتی بفهمید که چند صفحه ناقابل از کتاب تان حذف شده است ، آن هم درست شبی که برای یک صفحه هم حاضرید چانه بزنید ، یک انرژی ای می گیرید که نگو. …

 

هیچ کس تنها نیست!

از قدیم گفته اند : اول یک همراه خوب پیدا کن و بعد بزن به جاده!  بهترین کار این است که بروید و یک بیچاره مثل خودتان پیدا کنید ! یک نفر که مثل شما تازه کتاب را خریده و بسم ا … گفته!  یک قرار مشترک بگذارید و همین چند ساعت باقی مانده را با هم سرعت بگیرد!  تجربه من همیشه نشان داده، این جور وقت ها خیلی سریع تر و با انگیزه تر از همین چند ساعت استفاده می کنم!

 

ریز نمرات را بپا

 این همه تعریف و تمجید گوارای وجود ، این یک راه کار انصافاً مشکل گشای امتحانات حفظی است . همیشه اولین سوالی که در اولین جلسه درس، از استاد می پرسم همین است ، این که لطف بفرماید و ریز نمرات یا همان بارم بندی که برای هر فصل در امتحان در نظر گرفته شده است را بگوید.  شب امتحان که می شود ،  دست می گذارم روی چندتا فصل فول نمره ، با یک حساب و کتاب سرانگشتی ، فصل هایی را انتخاب می کنم که نمره دل خواهم را تامین کنند آن هم با ضمانت ! آدم های شب امتحانی ، معمولا تا خود امتحان، 12 -10 ساعت بیشتر زمان ندارند ، می توان با یک برنامه ریزی درست و حسابی ، قلب همین چند فصل را نشانه گرفت و به اندازه کل ترم از خجالت شان درآمد.

 

هم شاگردی سلام!

 به هر حال توی هر کلاس مدرسه و دانشگاه، قطعا یک موجود همیشه در صحنه پیدا می شود که مو به موی حرف ها را یادداشت کند. بهترین کار این است که هوای این هم کلاسی عزیز را داشته باشیم و آخر ترم ، یک نسخه از روی جزوه اش برای خودمان کپی کنیم.  تجربه ثابت کرده که معلم ها اغلب سوال هایشان را از بین مطالبی انتخاب می کنند که در طول ترم همه وقت شان را برای توضیح آن ها گذاشته اند.  من هم روی همین حساب همیشه یک نسخه از جزوه های چند نفر اول کلاس را برای مرور شب امتحانی دارم .

 

بی خیال تیترها نشوید

معمولا کم هستند آدم هایی که بتوانند کل کتاب را برای امتحان تمام کنند ، حالا چه برسد به این که این آدم ها شب امتحانی هم باشند! …  فرقی نمی کند که یک امتحان کلاسی و مستمر معمولی باشد ، یا امتحان نهایی و یا حتی کنکور! پس عقل سلیم حکم می کند که آدم وقتی برای خواندن یک کتاب چند صد صفحه ای زمان ندارد ، در به در، دنبال پیدا کردن نمونه سوال ها بیفتد!  برای این کار هم روش های زیادی می توانم به شما توصیه کنم : مثلا اگر امتحان نهایی باشد ، که نمونه سوال هایش را به راحتی می توانید توی اینترنت پیدا کنید.

 

بخش کودک و نوجوان تبیان


منبع: سایت نوجوان ها (فاطمه محمدپورمقدم)

مطالب مرتبط:

ارزش فکر کردن

بلدیم مراقب خودمان باشیم؟

مواظب باش شادی‌هایت را کِرم نخورد!

هم شاگردی سلام

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت