نشانه‌های یک رابطه اشتباه

یک رابطه می‌تواند ناسالم باشد. رابطه بد هم فقط به ازدواج یا نامزدی محدود نمی‌شود. روابط ناسالم می‌تواند در خانواده، میان دوستان یا قرار ملاقات نیز وجود داشته باشد. هر رابطه ای که به جسم، روح و احساسات شما لطمه بزند، ناسالم است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نشانه‌های یک رابطه اشتباه


روابط ناسالم می‌تواند در خانواده، میان دوستان نیز وجود داشته باشد. هر رابطه ای که به جسم، روح و احساسات شما لطمه بزند، ناسالم است.

دلایل مختلفی وجود دارد که افراد در روابط ناسالم باقی می‌مانند. برخی از افراد نمی‌دانند یا نمی‌خواهند قبول کنند که در رابطه اشتباه قرار دارند یا از خاتمه دادن به این رابطه می‌ترسند یا قدرت روحی این کار را ندارند. یا آنها اعتقاد دارند می‌توانند شریک خود یا مسایل آزاردهنده را تغییر دهند.

واقعیت ناراحت کننده این است که بسیار کم پیش می‌آید که روابط ناسالم بهبود بیابند و در عوض، هر روز بدتر نیز می‌شوند. سعی کنید از این زخم‌ها که بهبود آنها سخت است، دوری کنید.

 

نشانه های هشدار دهنده برای اجتناب از آنها

اگر بدانید دنبال چه هستید، خیلی راحت می‌توانید نشانه های یک رابطه ناسالم را کشف کنید. در وهله نخست، مسایلی که باعث ناراحتی و ترس شما می‌شوند مهم ترین مسایل برای توجه هستند. از واضح ترین هشدارها می‌توان به سوء مصرف مواد و الکل اشاره کرد که می‌تواند به رابطه افراد آسیب برساند.

اما نشانه های دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم.

1. ستیزه جویی: هرگونه رفتار خشونت آمیزی ناسالم است اما رفتارهای ناشایست فیزیکی، از انواع رفتارهای خصمانه است. هرگونه بدرفتاری فیزیکی، نه فقط مشت و سیلی زدن، بلکه هل دادن و کشیدن نیز ناسالم است.

رفتارهای بیرحمانه داشتن نسبت به افراد و حیوانات نشانه ستیزه جویی در افرد و نشان دهنده خشم و عصبانیتی است که به کتک کاری، مشت و لگد زدن و پرتاب اجسام به طرف فرد مقابل منجر می‌شود. هر زمان که در رابطه ای دچار ترس و وحشت شدید، باید از آن رابطه بیرون بیایید.

 2. کنترل: هرگونه عدم تعادل قدرت یا رفتارهای کنترلی در رابطه، ناسالم و غلط است. هر زمانی که فردی طرف مقابل را سطح پایین و نابرابر دید، عدم تعادل وجود دارد. در رابطه‌ای که همیشه تحت کنترل است، طرف مقابل از شما انتظار دارد تا همه انتظارات آنها را برآورده کنید و طبق خواسته او رفتار کنید. شاید آنها این گونه وانمود کنند که می‌خواهند به شما کمک کنند تا تصمیم درستی اتخاذ کنید یا اینکه ادعا کنند، می‌دانند بهترین چیز برای شما چیست. اما واقعیت این نیست، بلکه ارضای نیاز آنها برای کنترل دیگران است. این رفتار می‌تواند تاحدی ادامه پیدا کند که حتی پیام کوتاه های موبایل شما یا ایمیل هایتان را چک کنند. چراغ قرمز روابط کنترل کننده این است که احساس حقارت کنید و فکر کنید هیچ قدرتی برای تصمیم گیری ندارید.

3. حس مالکیت: احساس مالکیت می‌تواند در نتیجه حسادت یا تنهایی اجباری به وجود بیاید. شاید آنها به شما بگویند که عاشق و نگران شما هستند اما واقعیت این است که حس مالکیت با عشق کاملا فرق دارد و در نتیجه عدم اعتماد است. آنها به هر کاری دست می‌زنند تا شما را از بودن در کنار افراد دیگر بازدارند. به طور مثال، خود را به مریضی می‌زنند یا دعوا راه می‌اندازند. یا حتی ممکن است بدون اطلاع با شما تماس بگیرند یا به شما سربزنند تا بتوانند کارهای شما را کنترل کنند. شاید این کارها در ابتدا عشق تصور شوند اما واقعا اینگونه نیست.

4. خودخواه بودن: تقریبا همه ما در شرایط متفاوت خودخواه و خودپسند می‌شویم؛ این لازمه ذات آدمی است. خودخواهی، زمانی به یک معضل تبدیل می‌شود که همه چیز حول محور این ویژگی روی رفتارهای فرد با دیگران تاثیر بگذارد. افراد خودخواه همیشه به خود و خواسته های خود فکر می‌کنند و برای افکار و احساسات دیگران ارزش قائل نیستند. آنها اغلب به شما القا می‌کنند که شما مسوول خوشحالی و دیگر حالت های روحی آنها هستید.

یک رابطه سالم و کامل، می‌تواند مساله بسیار مهمی د زندگی باشد اما وقتی یک رابطه ناسالم داشته باشیم، می‌تواند بسیار آسیب رسان و مخرب باشد. یک رابطه سالم می‌تواند صداقت، مهربانی، درک و سخاوتمندی باشد که یک فرد به دیگری ابراز می‌کند و حس حمایت و شجاعت را در دیگری تقویت می‌کند

5. سواستفاده و دغل کاری: هر زمان که فردی به شما احساس گناه داد یا از تهدید برای تحت تاثیر گذاشتن شما استفاده کرد یا توجه و عشق خود را به منزله تنبیه از شما گرفت، انسان متقلب، دو رو و سوءاستفاده کنی است.

6. انتقاد دایمی: افراد عیب‌جو باعث می‌شوند تا شما احساس حقارت یا ناراحتی کنید. آنها به طور مرتب به شما، افکار، رفتار و گفتار شما بی احترامی می‌کنند. هر گاه فردی باعث شود شما احساس کنید به اندازه کافی خوب، زیبا یا باهوش نیستید و ایده‌های شما احمقانه و بی ارزش است، باید بدانید در رابطه‌ای ناسالم گرفتار شده اید.

7. بی‌ثبات و دمدمی مزاج: رفتارهای متغیر و غیرقابل پیش بینی جزو رفتارهای ناسالم و اشتباه دسته بندی می‌شوند. تغییر رفتار ناگهانی یک فرد باعث گیجی و تعجب طرف مقابل می‌شود. افراد دمدمی مزاج اصولا آدم های بسیار حساسی هم هستند که کوچک‌ترین حرف و حرکت شما می‌تواند آنها را عصبانی کند. هر مساله کوچکی حالت های روحی آنها را تغییر می‌دهد. اینگونه رفارها در رابطه های اجحاف آمیز و ناسالم رایج است و نشانه های عدم تعادل روحی است.

8. عدم صداقت: عدم صداقت در رابطه های سالم هیچ جایگاهی ندارد. این رفتار نه تنها اشتباه است که باعث از بین رفتن اعتماد میان دو طرف نیز می‌شود. دروغ، می‌تواند کوچک یا بزرگ، اغراق آمیز یا جعلی باشد و هیچ دلیلی نیز نداشته باشد. افراد به دلایل مختلفی روراست نیستند: یا تلاش می‌کنند تا ارزش خود را بیش از آنچه هست نشان دهند، خود را از مخمصه و مشکلات رها کنند یا می‌خواهند به دیگران آسیب برسانند و ناراحتی به وجود بیاورند. دلیل این کار چندان مهم نیست، ذات این کار مهم است که به کل اشتباه است و عدم وجود اعتماد باعث می‌شود تا رابطه ناسالم شود.

9. غیر مسوول: انسان‌های غیرمسوول و رفتارهای متفاوتی دارند و تشخیص آنها چندان سخت نیست. مشکلات مالی همیشگی یا عدم مدیریت پول می‌تواند نشانه‌های فرد غیرمسوول باشد که نمی‌تواند یک کار برای برای مدت طولانی برای خود نگه دارد. چراغ قرمز این مورد زمانی است که فردی از نظر مالی به فرد دیگر احتیاج دارد یا انتظار دارد تا در شرایط سخت زندگی از او حمایت کند، اما فرد غیرمسوول همان طور که از نامش پیداست، این کار را انجام نمی‌دهد. همه ما به کمک یکدیگر نیاز داریم اما اینکه همیشه منتظر باشیم تا دیگران از ما حمایت و مراقبت کنند و مشکلات ما را برطرف کنند، درست نیست. در یک رابطه سالم، هر دو طرف نسبت به یکدیگر احساس مسوولیت دارند.

سایر نشانه ها:

1.معمولا جای شما پاسخ دیگران را داده و یا تصمیم می‌گیرد.

2. قول می‌دهد اما به آنها عمل نمی‌كند.

3. به شما از روی ریاكاری ترحم و مهربانی می‌كند.

4.شما را در یك موقعیت "همیشه بازنده" قرار می‌دهد.

5. انتقام جو، پرخاشگر و كینه جو بوده، رفتار باج خواهانه و تهدید آمیزی دارد.

6. دائما در صدد تغییر دادن شما بوده و در صـورتی كه تمایلی به تغییر نداشته باشیـد، به شما حمله ور می‌شود. اما در مقابل خود تمایلی به تغییر ندارد.

7.در پذیرفتن اشتباهات خود ناتوان است.

8. از دادن پاسخ طفره رفته و یا غیر مستقیم و كنایه آمیز پاسخ می‌دهد. همیشه طوری رفتار می‌کند که انگار چیزی برای پنهان کردن دارد. مرموز است حتی اگر واقعا رازی در دل نداشته باشد. در واقع شما را به حریم خود راه نمی‌دهد و می‌خواهد برایتان دست نیافتنی باشد.

9. از دستیابی شما به ضروریات و نیازهایتان جلوگیری می‌کند.

10. مسئولیت پذیر نیست.

11.مانع رشد و پیشرفت شما می‌شود.

12. حرمت شما را نگاه نمی‌دارد.

13. برای شما سهمی از قدرت در نظر نمی‌گیرد.

14.شما را خدمتکار خودش می‌داند.

15.انتظار دارد برایش جای پدر یا مادرش را پر کنید.

16. شما را با دیگران مقایسه می‌کند و تحقیرتان می‌کند.

17. به راحتی در حضور شما چشم چرانی می‌کند یا از دیگران تعریف می‌کند.

18. خودمحور است و برای سلیقه شما اهمیتی قائل نیست.

19. وقتی برای شما نمی‌گذارد.

20.کارها را به صورت ناعادلانه تقسیم می‌کند.

21.تنها برای خانواده و دوستان خودش ارزش قائل است.

22. برای با شما بودن خسته است .

23. احساست حقیقی اش را بروز نمی‌دهد و بسته رفتار می‌کند.

24. وقتی مقصر است عذرخواهی نمی‌کند و به اشکال مختلف از زیر بار اشتباهش فرار می‌کند.

25. نمی بخشد ولی انتظار بخشیده شدن دارد.

26. به شما گوش نمی‌دهد.

27. شما را فریب می‌دهد.

28. به شما خیانت می‌کند.

29. اسرار زندگی خصوصیتان را در حضور دیگران بازگو می‌کند.

30. تنها در حضور دیگران به شما احترام می‌گذارد.

 

فرآوری: فاطمه ایمانی

بخش کلوب ازدواج تبیان


برگرفته از برترین ها، ایرانکیدز

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت