آمارها نشان میدهند، افرادی که پیش از ازدواج در کلاسهای مهارتآموزی و جلسات مشاوره قبل از ازدواج شرکت کردهاند حدود ۳۰ درصد از خطر جدایی و طلاق در امان بوده و زندگی آنها شادتر است.
شروط ضمن عقد یکی از مواردی است که برای زن و شوهر در عقدنامه در نظر گرفته شده تا زوجین قبل از جاری شدن صیغه عقد آنها را مطالعه و در صورت قبول، امضاء نمایند. نکته مهم اینکه شروط ذکر شده نباید با هدف، فلسفه و مقتضات ازدواج تناقض داشته باشد.
با وجود مشکلات گوناگونی که در پنجاه سال اخیر، گیریبانگیر خانواده شده است، از قبیل تعویق ازدواج، افزایش طلاق، روابط فرازناشویی، خشونتهای خانگی و زیاد شدن خانوادههای تک والدی، اما ازدواج، هم چنان بهرههای فراوان خود را به مردان و زنان متأهل میبخشد.
دوران نامزدی و عقد دوران شیرین و زیبایی است اما همین ساعت ها و روزهای شیرین و لذت بخش بسیاری از ما را دچار استرس و اضطراب می سازد مخصوصا وقتی به پایان دوران نامزدی نزدیک می شویم. علت این استرس و اضطراب دوران نامزدی می تواند گذر از زندگی مجردی به دنیای ناشناخته یا کمتر شناخته شده متاهلی و مشکلات مالی و ... فراوان بر سر راه زوج جوان باشد. همین دلیل مشغولی های فراوان سبب کم صحبتی آنها و پناه بردن به غار تنهایی شان به خصوص در مورد آقایان می گردد.
افراد مختلفی به خواستگاری یک دختر خانم می آیند که او باید از بین آنها فردی را که شایستگی زیادی برای ازدواج دارد را انتخاب نماید. ملاک انتخاب برای همه افراد یکسان نیست اما معیارهایی وجود دارد که می توانیم با توجه به آن ها یک خواستگار خوب را از یک خواستگار بد تشخیص دهیم و بفهمیم که خواستگارمان ، فردمناسبی برای یک عمر زندگی هست یا خیر؟
دختر و پسرها در جلسات خواستگاری تنها یک هدف را دنبال می کنند و آن هدف، انتخاب همسری مناسب برای تشکیل یک زندگی مشترک پایدار است. زندگی مشترکی که نتیجه آن احساس آرامش، خوشبختی و حتی فراهم شدن شرایطی برای رشد بیشتر در زمینه های اعتقادی، علمی و فرهنگی باشد.
نوع نگرش مادران به ویژه در میان خانواده های مذهبی هم در این سبک انتخاب تاثیر بسیاری دارد؛ اینکه در ذهن پسر یا دختر این امر را جا بیندازند که در هنگام انتخاب همسر صرفا باید به دنبال زنی زیبا باشند یا به دنبال مادری برگزیده برای فرزندانشان و همسری مناسب برای رسیدن به سعادت اخروی و دنیوی باشند.
در مطالب قبل به موضوع طلاق و علل آن پرداختیم و طبق یافتهها و موردپژوهیهای انجام شده، دریافتیم که یکی از مهمترین علل شکست در ازدواج، عدم انتخاب صحیح است. برای توضیح و ریشهیابی این موضوع، مصاحبهی مجله موفقیت را با خانم «بیتا بیانی»، رواندرمانگر و مشاور خانواده در اینخصوص می خوانیم:
دختران در سنین بالا ممکن است بیشتر از سایر دختران داشتن خواستگار مطلقه را تجربه کنند. اولین سوالی که در ذهن دختران نقش می بندد این است که چرا این فرد در زندگی قبلی خود موفق نبوده و علت جدایی اش چه بوده است. همین موجب می شود بدون در نظر گرفتن تمام جوانب پاسخ منفی بدهند و خودشان را از افکار مختلف رها سازند.
اگر گزینه مورد نظر شما در خانواده یا از همسایگان و اهالی محله است سعی کنید ابتدا تا حدی که آشنایی ضمنی برای انتخاب اولیه در شما بهوجود بیاید رفتوآمد خود را با حضور خانوادهها بیشتر کنید؛ مثلا میتوانید در جلسات خانوادگی حضور پررنگتری داشته باشید و فرد مورد نظرتان را زیرنظر بگیرید.
امروزه بسیاری از خانم ها هستند که به ازدواج با مرد کوچکتر از خودشان اقدام می کنند اما زندگی این افراد مشکلاتی را دارد که هر فردی باید قبل از ازدواج راجع به آن ها اطلاعاتی داشته باشد.
سه عامل مهم افراد را به طرف ازدواج و تشکیل خانواده سوق می دهد: نیاز اقتصادی، میل به فرزند و عشق. میل به فرزند که همان علاقمندی به بقای نسل و حفظ نوع می باشد، عشق یا لذت جنسی یا نیازهای اقتصادی به عنوان مقدمات وصول به این هدفند. از لحاظ جهان شناسی، وظیفه خانواده (زن و مرد) تنها امتداد نسل است و نیازهای اقتصادی یا شهوانی به عنوان مقدمه ای برای رسیدن به این هدف بزرگند.
پیدا کردن همسر مناسبی که بتوانید خودتان را سی، چهل، یا پنجاه سال بعد در کنار او و شاد و راضی تصور کنید با پیدا کردن یک دوست برای گذراندن اوقات تنهایی در تابستان فرق دارد. پیدا کردن کسی که مایل به ازدواج و داشتن تعهد نسبت به او هستید کار مهمی است و نیازمند دوراندیشی، مسئولیتپذیری و صداقت است اما...
بارها از مشاوران و روانشناسان خانواده و افراد باتجربه شنیدهاید که میگویند مراقب باشید عشق و عاشقی کورتان نکند؛ عاقلانه ازدواج کنید چراکه بنایی که باعقل و منطق ساخته شود بیشک پایدارتر از بنایی است که تنها با عشق ساخته میشود اما آیا ازدواج عاقلانه بدون عشق و علاقه امکانپذیر است؟
مردان بچه صفت، بیمسئولیت و لاقید باعث دلسردی همسرانشان میشود.رامین برزگر روانشناس درباره مردانی که باعث بیزاری زنان می شوند، اظهار داشت: تفاوت های بیولوژیکی و ساختاری بین زنان و مردان به تناسب وظایف و نقشهایی که هر جنس باید در زندگی ایفا کند با هم متفاوت است.
افرادی زیادی هستند که از تنهایی رنج میبرند. گاهی احساس میکنیم غیرممکن است کسی را پیدا کنیم که نهفقط چند صباحی بلکه برای همیشه در کنارمان بماند. در ادامه میخواهیم به ۷ دلیلی بپردازیم که میتواند علت تنها ماندن و ناکامی شما در پیدا کردن نیمه گمشده زندگیتان باشد.