مضرات تشعشات ماکروویو

طی 10 سال گذشته استفاده از ماکروویو برای پختن، یخ‌زدایی و گرم کردن سریع غذا بسیار مرسوم و رایج شده است. اما متاسفانه باید گفت که استفاده از این وسیله بی ضرر نیست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


نکته بسیار حائز اهمیت این است که وسایل پیشرفته امروزی، اگر چه به ظاهر کارها را سریع کرده‌اند و موجب راحتی و آسایش ما شده‌اند، اما مضراتی نیز دارند.

در این مطلب با برخی از مضرات ماکروویو آشنا می‌شویم.

 

1- کاهش مواد مغذی در غذاها

اگرچه هر نوع پخت‌وپزی مقداری از مواد مغذی غذاها را از بین می‌برد، اما استفاده کنندگان از ماکروویو باید مطلع باشند که پخت‌وپز غذا با مایکروویو نیز می‌تواند ارزش غذایی موادغذایی را کاهش دهد.

درسال 1998 در دانشگاه اوزاکا طی تحقیقاتی که انجام گرفت مشخص شد که پختن موادی مانند گوشت و شیر در ماکروویو حدود 30 تا 40 درصد ویتامین B12 آن را کم می‌کند.

ویتامین B12 عنصری مهم برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون می‌باشد و به حفظ سلامت سیستم اعصاب کمک می‌کند. بنابراین کسانی که به طور دائم از ماکروویو استفاده می‌کنند، باید ویتامین B12 مورد نیاز بدن خود را از راه های دیگر به دست آورند.

 

همچنین پخت سبزیجات با آب در ماکروویو، ارزش غذایی آنها را 74 تا 97 درصد کاهش می‌دهد و اگر از آب برای پخت سبزیجات استفاده نشود، ارزش غذایی آنها بیشتر حفظ می‌شود.

ظروفی که در تهیه آنها آهن و فلز به کار رفته است، از جمله مواردی می‌باشند که استفاده از آن در ماکروویو ممنوع است، زیرا ظروف فلزی به عنوان رسانای جریان الکتریکی عمل کرده و زمانی که گرم می‌شوند، ممکن است خطراتی را ایجاد کنند

 

2- کاهش ایمنی پخت غذا با برخی ظروف در ماکروویو

به دلیل برخورد مستقیم اشعه مادون قرمز در مدت زمان بسیار کم به غذا و ظروف درون مایکروویو، ممکن است مشکلاتی برای برخی ظروف پیش آید. برخی از ظروف ممکن است ذوب شوند و یا آتش بگیرند.

انواع ظرف‌های فلزی مانند انواع سینی، فویل های آْلومینیومی، ظروف با دستگیره‌های فلزی و ... از جمله ظروفی هستند که استفاده آنها در ماکروویو بسیار خطرناک می‌باشد.

 

توجه داشته باشید که قرار دادن ظروف بسیار سرد شیشه‌ای در ماکروویو ممنوع می‌باشد، زیرا ممکن است سبب ترک خوردن و یا شکستن کامل آن شود.

از قرار دادن انواع کاغذ و موادی از این قبیل که ممکن است بر اثر تابش اشعه مادون قرمز آتش بگیرند، در ماکروویو خودداری کنید.

 

برخی اوقات مشاهده شده که برخی مایعات و موادغذایی درون ماکروویو با گرم شدن، منفجر گردیده و مشکلات متعددی را ایجاد کرده‌اند، مثلا زمانی که آب کمی بیشتر از نقطه جوش خود در داخل ماکروویو گرم شود، می‌تواند مانند بازکردن درب ظرف نوشابه و پخش شدن محتویات آن به اطراف، بترکد و مصرف کننده را بسوزاند.

ظروف دربسته نیز می‌توانند در صورت گرم شدن بیش از حد در ماکروویو منفجر شوند.

در این حالت علاوه بر انفجار ممکن است سوختگی های شدید دست و صورت نیز پیش آید.

 

لازم به ذکر است که باید استفاده کنندگان ماکروویو از این مطالب آگاهی کافی را داشته باشند تا در حین استفاده از آن دچار مشکل نشوند.

در صورتی که لامپ درون ماکروویو شکست، هرگز به آن دست نزنید، زیرا لامپ آن حاوی بریلیوم است و خطرناک می‌باشد. با دستکش یک بار مصرف، آن را بردارید

 

3- ابتلا به بیماری‌ها

گاهی مشاهده می‌شود برخی افراد از نوعی بیماری ناشناخته رنج می‌برند و پزشک علت آن را استفاده از ماکروویو می‌داند و آنها با کنار گذاشتن ماکروویو، بهبود می‌یابند.

برخی معتقدند استفاده از ماکروویو احتمال ابتلا به انواع سرطان را در افراد زیاد می‌کند.

شاید علت اینکه برخی افراد ماکروویو را سرطان‌زا می‌دانند این باشد که می‌گویند برخی موادشیمیایی موجود در ظروف، در اثر حرارت ماکروویو وارد موادغذایی شده و موجب سرطان زا شدن غذا می‌شود.

 

بنابراین استفاده کنندگان از ماکروویو باید از ظروف مخصوص ماکروویو برای گرم کردن یا پختن غذا استفاده کنند.

افراد استفاده کننده از ماکروویو باید بدانند که برخی اعضای بدن مانند چشم‌ها و بیضه‌ها در برابر تشعشات ماکروویو بسیار حساس می‌باشند و اگر فاصله کافی با ماکروویو روشن رعایت نشود، آسیب‌های جدی و برگشت ناپذیری به این اعضا می‌رسد.


در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت