مجرد ماندن خطرناک است
مجرد ماندن خطرناک است
دکتر محسن ایمانی نائینی، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگوی اختصاصی با سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان گفت:امروزه جوانان را آنگونه که باید مسئولیت پذیر بار نمی آورند.
به گزارش روابط عمومی، بخش اجتماعی موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در گفتگوی اختصاصی با دکتر محسن ایمانی نائینی، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس آسیبهای اجتماعی بالارفتن سن ازدواج را بررسی كرد.
دكتر ایمانی در پاسخ به پرسش فاطمه رجبی گفت:افسردگی مهمترین آسیب طولانی شدن دوران تجرد است، پرخاشگری و استرس هم از عواقب فردی دیگر این اتفاق هستند که نتیجه سرکوب نیازها و احساسات طبیعی فرد است. پایین آمدن تحمل و عدم انعطاف پذیری هم عواقب زندگی خودمختارانه هستند زیرا کسی که مدتها مجرد بوده اساسا دیگر به راحتی نمی تواند شراکت شخص دیگری در زندگی اش را تحمل کند.
وی افزود:نباید شرایط جوان امروز را با جوان 30 سال پیش مقایسه کنیم، آن زمان یک پسر زنش را می آورد در یکی از اتاق های خانه پدری و با هم زندگی می کردند اما جوان امروز خانه و زندگی مستقل می خواهد، رفاه بیشتری طلب می کند و کمتر تن به ازدواجی با شرایط سخت می دهد.
نکته دیگر در طولانی شدن دوران تجرد افزایش مدت تحصیل است است یعنی سالها طول می کشد که مراحل تحصیل طی شود و این تفکر غلط هم حکم فرما شده است که افراد تا پایان تحصیلاتشان نباید ازدواج کنند و همین بهانه ای شده است برای به تاخیر انداختن ازدواج. البته برخی ها هم با وجود فراهم بودن این امکنات و اتمام تحصیلات باز هم آن را به تاخیر می اندازند که علت این موضوع می تواند درگیر شدن جوانان در ارتباط های نامشروع باشد، زیرا جوانی که خودش را با این خوشی های زود گذر سرگرم می کند کمتر به سمت ازدواج می رود، این اتفاق خودش را به شکل تنوع طلبی هم نشان می دهد، اینکه جوانی با افراد متعددی در ارتباط باشد به سختی می تواند زیر بار محدود کردن خودش به یک شخص برود. مسئله دیگر ورود اندیشه های فمینیستی به جامعه است اینکه می گویند دیگر زنها نمی خواهند از کسی دستور بشنوند ویا بچه داری را نوعی ننگ و عار می دانند. دلیل دیگر بر می گردد به تربیت ناصحیح خانواده ها، اینکه امروزه جوانان را آنگونه که باید مسئولیت پذیر بار نمی آورند، یعنی جوانان امروز کودکی طولانی تری نسبت به جوانان نسل های گذشته دارند و خانواده ها هیچ مسئولیتی را به آنها واگذار نمی کنند تا تمرینی برای آینده شان باشد البته کم شدن تعداد فرزندان خانواده ها هم به این موضوع کمک می کند زیرا خانواده های کم جمعیت سعی می کنند دیرتر اعضای خودشان را از دست بدهند.
وی خاطر نشان كرد: خانواده ها هم باید اقدام بکنند و توجه داشته باشند که فراهم کردن شرایط ازدواج یکی از حقوق فرزند است که برگردن پدر قرار دارد. باید توجه داشته باشیم که ازدواج مستحب موکد است اما برای کسی که به گناه می افتد واجب است.
متن كامل این گفتگو در ویژه نامه «ایست!مجرد نمانید» منتشر شده و در بخش اجتماعی سایت قابل مشاهده است.
تنظیم: هومن بهلولی