سیستم اعلام حریق هوشمند
سیستم اعلام حریق هوشمند
سیستمهای متعارف و آدرس پذیر علی رغم تمایز در نحوه همبندی و سطح فناوری به کار گرفته شده در آن ها، در یک اصل مشترک هستند و آن نحوه عملکرد رله گونه آشکار سازها (دتکتورها) است، در حالی که در سیستم هوشمند که آن را سیستم آدرس پذیر آنالوگ نیز میخوانند، اساس عملکرد بر پایه استفاده از ریزپردازنده در آشکارسازها و تابلوی کنترل مرکزی و راهبری نرم افزاری پیریزی شده است.
در سیستمهای هوشمند، آشکار سازها همواره فعال و به طور پیوسته پاسخگوی سیگنالهای ارسالی از سوی تابلوی کنترل مرکزی هستند و مانند سیستمهای آدرس پذیر و متعارف تنها در دو وضعیت هشدار یا عدم هشدار قرار ندارند. بنابراین در اینگونه سیستمها، آشکار ساز ها نقش حسگرهایی را بازی میکنند که دادهها را به عنوان سیگنالهای ورودی در اختیار ریز پردازنده تابلوی کنترل مرکزی قرار میدهند.
هم بندی سیستمهای هوشمند نیز مانند سیستمهای آدرس پذیر به صورت حلقوی است و میتوان با هر حلقه ده هزار متر مربع را فارغ از تعداد آشکار سازها تحت پوشش قرار داد.
آشکار سازهای سیستم هوشمند خود دارای ریز پردازنده هستند و حساسیت آن ها در مقابل اثرات آتش از طریق تابلوی کنترل مرکزی قابل تنظیم است. در این سیستم، آشکارسازها با پایش پیوسته شرایط محیطی از نظر دود و گرما، اطلاعات را در اختیار تابلوی کنترل مرکزی قرار میدهند و تابلو نیز براساس تنظیمهای از پیش تعیین شده نرم افزاری، واکنش مناسب را نشان میدهد.
در این سیستم، آشکارسازها بیش از آن که در خور این نام باشند، نوعی حس گر محسوب میشوند که وظیفه تشخیص را به عهده ندارند بلکه مقادیر را به طور مستمر در اختیار تابلوی کنترل مرکزی قرار میدهند و این تابلوی مرکزی است که با مقایسه مقادیر ارسالی با مقادیر مرجع ذخیره شده، وضعیت عادی یا غیر عادی را تشخیص میدهد.
در مجموع مزایای سیستم هوشمند یا آنالوگ آدرس پذیر را میتوان به شرح زیر خلاصه نمود:
انتخاب حساسیت منحصر به فرد برای هر حسگر
پایش فعال و مستمر حساسیت و آزمودن حسگرها
جبران تغییرات محیطی و با تاثیر آن بر حساسیت حسگرها
عملکرد هشدار چند مرحلهای در قالب پیش هشدار و هشدار اصلی
خود عیب یابی
تقریباً بدون هشدار خطا (وقتی آشکارساز در آستانه اعلام هشدار قرار میگیرد. یک پیش هشدار صادر شده و تابلوی کنترل مرکزی میتواند صحت آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد).
امکان اتصال 127 وسیله سیستم در یک حلقه
قابلیت اتصال سیستم به سایر سیستمهای امنیتی و حفاظتی ساختمان از طریق هماهنگی نرم افزاری
امکان حذف مجازی حسگر
واکنش سریع
کاهش هزینههای نگه داری،بهرهبرداری و توسعه احتمالی
دو یا چند تابلوی کنترل میتواند به یک تابلوی کنترل مرکزی متصل گردند و تشکیل شبکه دهند.
امکان برنامهریزی از طریق صفحه کلید
امکان اتصال به رایانه و کنترل نرم افزاری
امکان چاپ نمودن گزارشهای عملکردی سیستم شامل هشدارها، عیوب، تنظیمها و اطلاعات مربوطه به نگه داری و راهبری سیستم
امکان برنامهریزی مجزا برای اوقات شب یا روز
امکان استفاده از بردهای میانجی برای ارتباط با سیستمهای بدون سیم و همچنین سیستم متعارف
امکان پشتیبانی 4 حلقه و ذخیره سازی 500 آدرس
بخش پژوهشهای دانش آموزی تبیان
تهیه: نسیم گنجی منش
تنظیم : اعظم اژدری
مطالب مرتبط:
دتکتور حرارتی – دتکتور شعله ای