شهاب حسینی شایسته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد
شهاب حسيني شايسته سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد
شهاب حسيني به دليل تنوع نقش و عملکرد درخشاني که در بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر داشته ميتواند سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد را درياف کند.
به گزارش خبرنگار مهر، اگر يکي از ملاکهاي اهداي سيمرغ بلورين بهترين بازيگر تنوع نقشهايي باشد که بازيگري ارائه ميدهد يا گامي باشد که بازيگري برميدارد تا از نقشهاي قبلي فاصله بگيرد امسال هم سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد جشنواره را بايد به شهاب حسيني داد.
بازيگر بااخلاق و بيحاشيهاي که کمتر از آنچه توان و استعداد دارد ادعا ميکند و بيشتر و به ويژه در سالهاي اخير به واسطه نقشآفرينيهاي قانعکنندهاش توانسته به درجه بالايي از بازيگري در سينماي ايران و ميان همنسلانش برسد. شهاب حسيني را در جشنواره امسال در فيلمهاي سينمايي "آفريقا"، "برف روي شيرواني داغ"، "جدايي نادر از سيمين" و "سوت پايان" ديديم. او در اين فيلمها با کارگردانهاي مختلف با توانايي و تجربه متفاوت همکاري کرده اما نتيجه کارش در همه اين فيلمها درخشان بود.
حتي در فيلم سينمايي "سوت پايان" که کارگردان نتوانسته بود بازيهايي يکدست از بازيگرانش بگيرد و حتي ضعف بازيگري شامل حال خودش ميشد، شهاب حسيني در حاشيه حضور نقش اول فيلم قرار نميگرفت و واکنشهايي به موقع و درست داشت. در فيلم سينمايي "برف روي شيرواني داغ" حسيني با گريمي متفاوت در قالب جواني لمپن قرار گرفته بود که در فضايي تيره و پر سوءتفاهم به دنبال منافع خود ميگردد.
فيلم "جدايي نادر از سيمين" دومين همکاري اين بازيگر با اصغر فرهادي است، در فضاي واقعگراي فيلم شهاب حسيني نقش دشوارش را به خوبي بازي کرده، سيمايي عصبي و پرخاشگر از حجت ارائه داده و در عين حال اين نقش خاکستري را طوري بازي نکرده که در تماشاگر دافعه ايجاد کند، مخاطب درگير وضعيت تراژيک اين مرد ميشود و در صحنههايي برايش دل ميسوزاند.
حتي در فيلم سينمايي "سوت پايان" که کارگردان نتوانسته بود بازيهايي يکدست از بازيگرانش بگيرد و حتي ضعف بازيگري شامل حال خودش ميشد، شهاب حسيني در حاشيه حضور نقش اول فيلم قرار نميگرفت و واکنشهايي به موقع و درست داشت
"آفريقا" به کارگرداني هومن سيدي يکي از متفاوتترين فيلمهاي اين دوره از جشنواره، حس و حالي ويژه دارد و استعداد کارگردان جوانش را نشان ميدهد، يکي ديگر از بازيهاي خوب حسيني در کارنامه حرفهاياش در اين فيلم رقم خورده، بازي در سکوت با کمترين ميزان ديالوگ و بيشترين تاثيرگذاري بر مخاطب.
شهاب حسيني در "آفريقا" مانند هر بازيگر بزرگ ديگري بدون اين که خود را به رخ بکشد ديده ميشود، بدون اين که تلاش کند ديده شود در ميان بازيگران ديگر که بيشتر از او حرکت و ديالوگ دارند ديده ميشود. حسيني موقعيتي تثبيت شده در سينماي ايران پيدا کرده است. گزينهاي قابل اعتماد براي طيف مختلفي از کارگردانها است. کيانوش عياري که بازيگري را به شکلي منحصر به فرد دوست دارد حسيني را براي "خانه پدري" انتخاب ميکند.
اصغر فرهادي با تسلطي که در بازي گرفتن دارد به او اعتماد ميکند و کارگردانهاي جواني مانند هومن سيدي و نيکي کريمي از تجربه و توانايياش براي بهتر شدن فيلمهايشان استفاده ميکنند. اگر همه تلاش حسيني براي انجام کارهاي متفاوت در سينماي ايران ديده شود ميتوان اميدوار بود هيئت داوران بدون در نظر گرفتن ملاحظاتي که هميشه در جشنواره فيلم فجر وجود داشته و ناعادلانه و غيرحرفهاي است سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد را به حسيني بدهند.
آنها ميتوانند اين سختکوشي را ناديده بگيرند و بهانه بياورند که حسيني در جشنواره بيست و هفتم و براي "سوپراستار" و "درباره الي" سيمرغ گرفته و زود است که اين افتخار برايش تکرار شود، اما او همچنان بهترين بازيگر جشنواره امسال است، جشنوارهاي که بسياري از نامهايش ضعيفتر از انتظار بودند.
شهاب حسيني در نشست پرسش و پاسخ فيلم "جدايي نادر از سيمين" گفت ميخواهد براي مدتي در سينما کمکار شود، اين ميتواند بهترين انتخاب براي بازيگري باشد که در يک سال گذشته در فيلمهاي مختلف بازي کرده، وسواس حسيني براي انتخاب نقشهاي ويژه و فاصله گرفتن از سينما ميتواند او را دستنيافتني و تازه نگه دارد، اتفاقي که هر بازيگر بزرگي به آن نيازمند است.
سينما و تلويزيون تبيان
مهر