لزوم ایجاد حداقل دو مدرسه معارف اسلامی در شهرهای بزرگ
حجت الاسلام خاموشي تاکيد کرد:
لزوم ايجاد حداقل دو مدرسه معارف اسلامي در شهرهاي بزرگ
رئيس سازمان تبليغات اسلامي گفت: بايد امکانات قانوني که هر دو نهاد آموزش و پرورش و سازمان تبليغات دارند را جهت دهي کنيم و حداقل در شهرهاي بزرگ يک مدرسه دخترانه و يک پسرانه معارف اسلامي با ظرفيت 120 دانش آموز ايجاد کنيم.
حجت الاسلام دکتر سيد مهدي خاموشي در همايش توسعه مدارس معارف اسلامي و کاربرد نرم افزارهاي آموزشي که صبح روز شنبه در حوزه هنري برگزار شد با تبريک روز معلم به جامعه فرهنگيان گفت: از اوايل دهه شصت با وزراي آموزش و پرورش ارتباط داشتم اما به نظرم وجود دکتر حاجي بابايي براي وزارت آموزش و پرورش غنيمت است، چون نگاه فوق العاده تخصصي اي دارند و ان شاء الله بهره وري را در مجموعه به طور کامل داشته باشند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي با بيان اينکه آموزش و پرورش يکي از مهمترين وزارتخانه هاي کشور است و حجم عملياتي که در آن انجام مي شود بالا، کار آمد و حجيم است گفت: بنابراين شخصي که تصدي اين وزارتخانه را برعهده دارد بايد از فرهيختگي و تجربه اي عميق برخوردار باشد که در زمان حاضر تا حد زيادي اين دو امر محقق شده است.
رشته معارف اسلامي دستاوردهاي خوبي داشته است
حجت الاسلام دکتر خاموشي درباره رشته معارف اسلامي گفت: اين رشته ادعا دارد که براي مجموعه نظام آموزشي کشور يک دستاورد داشته باشد و آن چيزي نيست جز ايجاد عزم تخصصي که افراد براي فهم دين داشته باشند.
وي با ارائه اين سئوال که " ما چه بهانه اي براي آموزش معارف اسلامي در دوره متوسطه ايجاد کرده ايم که براي فهم دين عزم داشته باشند" تصريح کرد: معتقديم که رشته معارف اسلامي ميدان را براي عزم شناخت دين ايجاد کرده است.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در ديني کردن جامعه اسلامي افزود: اگر هدف ديني کردن جامعه اسلامي است بايد ملازمات و الزاماتي داشته باشيم. هم اکنون بيش از چهار ميليون دانش آموز متوسطه در کشور وجود دارند و براي رشته هايي همچون فناوري و علوم تجربي تلاش مي شود که بايد اين گونه هم باشد، اما سئوالي که مطرح مي شود اين است که نبايد سهمي بسزا براي وضعيت نسبي نظام اسلامي که همان انديشه ورزي براساس وحي است صورت گيرد.
حجت الاسلام دکتر خاموشي گفت: با وزير آموزش و پرورش در دهه شصت صحبت مي کردم، مي گفتند که شما يک چهارم سهميه دانش آموزان را براي اين رشته مي خواهيد که من مخالفم. عنوان کردم که شما زود به قاضي مي رويد، يک چهلم دانش آموزان را در اختيار ما بگذاريد که با تعجب پرسيدند مگر اين طور نيست؟
وي تصريح کرد: امروز هم به وزير آموزش و پرورش مي گويم شما يک پنجاهم يا يک هشتادم دانش آموزان را براي اين رشته در اختيار ما بگذاريد.
رشته معارف اسلامي قابليت تاريخي دارد
وي با تاکيد براينکه علوم معارف اسلامي يک رشته رسمي با قابليتهاي تاريخي است ادامه داد: اگر شاخص کنکور باشد دانش آموزان ما موفق هستند، اگر شاخص ورود به رشته هاي علوم انساني هست، آنجا هم شاخص داريم، اگر ورود به حوزه علميه هست آنجا هم شاخص خوب و قابل ارائه اي داريم.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي خطاب به وزير آموزش و پرورش گفت: بايد امکانات قانوني که هر دو نهاد دارند را جهت دهي کنيم و حداقل در شهرهاي بزرگ يک مدرسه دخترانه و يک پسرانه با ظرفيت 120 دانش آموز ايجاد کنيم.
حجت الاسلام خاموشي ادامه داد: در کنار ما پاکستان وجود دارد که با چند هزار طلبه با ما رقابت مي کند اما در داخل ايران محاسبه کنيد حوزه هاي علميه که متولي اين امر هستند، چند طلبه دارند. سئوال اين است که چگونه اين رقم را جبران کنيم، ما در آمايش سرزمين به وفور نياز به متخصص امر دين داريم.
آموزش و پرورش براي طلاب حوزه علميه نيز تدبير داشته باشد
وي با اشاره به دستاوردهاي رشته علوم و معارف اسلامي افزود: امروز در هر جايي که مي روم حضور اين دانش آموزان را مي بينم. در جريان فتنه اخير دانش آموزان ما حضور خوبي داشتند و در مقابل دشمني که در جبهه نرم وارد شد، قد افراز کردند و بسياري از کارهايي که انجام مي شد توسط فارغ التحصيلان اين رشته است و حتي با شخص بنده هم رقابت مي کنند که خيلي خوب است و حتي آنها را تشويق مي کنيم.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي افزود: وزارت آموزش و پرورش همان طور که براي براي نظام دانشگاهي تدبير مي کند براي نظام حوزه علميه نيز بايد تدبير داشته باشد. نظام حوزه ما بايد سالانه دهها هزار متقاضي ورود داشته باشد تا بتواند گزينش و انتخاب کند.
نگران حوزه نرم افزاري هستيم
حجت الاسلام دکتر خاموشي گفت: حوزه امروز بايد از لحاظ سخت افزاري رونق يابد که در دولت نهم و دهم اين اتفاق افتاده است. اما ما نگران حوزه نرم افزاري و بعد انساني هستيم. به تعبيري هم اکنون که خانه عالم درست شده آن را خالي مي بينيم و نگران هستيم که آن را چگونه با روحاني تربيت يافته پر کنيم.
وي ادامه داد: اين مشکل در يکي دو استان نيست و مشکل اکثر استانهاي کشورمان است.
صاحب رشته هاي معارف اسلامي ائمه هستند
رئيس سازمان تبليغات اسلامي ادامه داد: اميدواريم پرچم رشته معارف اسلامي در زمان دکتر حاجي بابايي بالا رود. ما هم در اينجا پادويي مي کنيم چرا که صاحب رشته معارف اسلامي ائمه طاهرين هستند و ما تنها بهانه اي ايجاد کرده ايم تا بچه ها در مکتب اهل بيت بنشينند.
حجت الاسلام خاموشي با بيان اينکه آينده مدارس معارف اسلامي روشن است، گفت: حتي اگر ما هم نبوديم رسالت وزير آموزش و پرورش ايجاب مي کرد که اين مدارس توسعه و رونق يابد.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در پايان افزود: آقاي حاجي بابايي در دو جلسه اي که داشتيم قولهاي خوبي داده اند و اقدامات خوبي داشته اند.
تنظيم: هومن بهلولي