نباید همه چیز را باعینک سیاسی دید
نبايد همه چيز را باعينک سياسي ديد
نگاه حمايتي به هنرمندان و رسانهها / نبايد همه چيز را باعينک سياسي ديد
دکتر سيدمحمد حسيني در نشست خبري هفتمين جشنواره فرهنگي هنري امام رضا (ع) نياز به ضوابط و قوانين مشخص در حوزه کتاب را براي جلوگيري از اعمال سلايق شخصي ضروري دانست و بر حمايت وزارت ارشاد از هنرمندان و رسانهها تاکيد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، وزير ارشاد در ابتداي اين نشست در دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي با اشاره به آغاز جشنواره هفتم فرهنگي هنري امام رضا (ع) از 28 مهرماه و برپايي جشنوارهاي در قم گفت: اين جشنواره در استانهاي ديگر نيز برپا ميشود و در ميانه راه به شاهچراغ و در نهايت هشتم آبانماه 88 به مشهد مقدس ميرسد.
دکتر حسيني افزود: در جشنوارههاي مردمي حدود شش هزار جشن در مساجد و مکانهاي مذهبي برگزار مي شود. در جشنواره همچون گذشته سه هدف همراهي مردم، کشف استعدادها و تجليل از فعالان اين حوزه مد نظر قرار گرفته است. امسال براي اولين بار جشنواره توليدات راديويي تلويزيوني و همايش علمي پژوهشي طب الرضا را نيز داريم.
وي درباره تعداد آثار داخلي و خارجي جشنواره امام رضا (ع) گفت: اين جشنواره محدود به داخل نيست و امسال در 20 کشور از جمله انگليس، آلمان، اتريش، روسيه، آلباني، ترکيه، لبنان، مالزي، اندونزي، تايلند، هند و تانزانيا برپا ميشود. 38 هزار و 285 اثر داخلي در قالب 29 جشنواره، هشت همايش و 31 نمايشگاه و 33 جشنواره و 23 نمايشگاه بخش بينالملل خواهد بود.
وزير ارشاد درباره معاونتهاي فرهنگي و هنري خاطرنشان کرد: برخي معاونتها و مديران تمايل همکاري مجدد با وزارتخانه ندارند و اگر تغييراتي باشد در توسعه فعاليتها و انتظاراتي است که بيش از گذشته متوجه وزارت ارشاد است. رسانهها پيش از همه در جريان جابجاييها قرار ميگيرند و خبر انتصاب آقاي ميرعلايي به مدير عاملي فارابي را پيش از صدور حکم زدند.
حسيني درباره وضعيت حوزه کتاب نيز گفت: از روز اول نگاه ما آسيبشناسي و تقويت نقاط قوت است و اگر ضعفي هم وجود دارد بايد آن را بپذيريم. گاه يک کتاب ماهها در انتظار پاسخگويي قرار ميگيرد و سعي ما اين است که اين مسير و زمان را کوتاهتر کنيم. معتقديم با عنايتي که در دولت و مجلس وجود دارد در بحث کتاب دنبال وضعيت و پاسخگويي بهتري باشيم.
وي ادامه داد: اينکه گفته ميشود وزارت فرهنگ و ارشاد نبايد نظارتي در بحث کتاب داشته باشد را قبول نداريم زيرا اين درست نيست که اصل کرامت انساني تحتالشعاع اصل آزادي بيان قرار بگيرد. کشور ما داراي تنوع قومي است و بايد حساسيتها در کتاب، فيلم و سينما مورد توجه قرار بگيرد. مجوز گرفتن برخي فيلمها و کتابها در هفتههاي اخير نشاندهنده نگاه باز ما بود.
وزير ارشاد درباره ضوابط و قوانين مد نظر در حوزه کتاب توضيح داد: ضوابط و قوانين بايد روشن باشند تا از اعمال سلايق شخصي جلوگيري شود. پژوهشگاه فرهنگ و هنر يکي از وظايفش همين امر است. بايد نظرات خود هنرمندان را نيز در اين زمينه جويا باشيم. ما در بحث نهضت کتابخواني بحث تعامل با صدا و سيما را در برنامههاي اصلي خود داريم.
وي درباره حمايت ارشاد از رسانهها و هنرمندان تأکيد کرد: نگاه ما نگاه حمايتي است و بايد دست به دست هم دهيم تا نشريات و روزنامهها بهتر از حال حاضر باشند. اگر افراد يک صنف به وظايف خود عمل نکنند به کل مجموعه لطمه ميزنند. نبايد همه چيز را با عينک سياسي ديد. برخي نشريات در آستانه ورشکستگي ميخواهند با تيتر جنجالي قهرمانانه از صحنه خارج شوند.
دکتر حسيني با اشاره به استقبال وزارت ارشاد از پيشنهاد ثبت روز ملي تئاتر درباره وضعيت سينما هم گفت: وقتي جلوي کاري گرفته ميشود به حتم اشکال دارد. اين درست نيست تنها آسيبها در توليدات فرهنگي ديده شود و راهکاري براي آن ارائه نشود. در فرهنگ قضاوت سخت است. خوشبختانه معاون جديد سينما از اهالي و هنرمندان سينما هستند و با سينما زندگي ميکنند.
در ادامه اين نشست مديران کل ارشاد استان خراسان رضوي و قم که دبيري هفتمين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري امام رضا (ع) و سومين جشنواره ملي فرهنگي هنري کريمه اهل بيت (س) را بر عهده دارند به ارائه توضيحاتي درباره اين جشنوارهها پرداختند که همزمان از 28 مهر تا هشتم آبانماه برگزار خواهند شد.
تنظيم براي تبيان : مسعود عجمي