تبیان، دستیار زندگی
آیا آرزو دارید که آرام، خونسرد و خوددار باشید و فرصت کافی برای آن چه دلخواه شماست در اختیار داشته باشید؟ اگر چه رسیدن به این هدف مشکل به نظر می رسد، اما با کمی تلاش...
بازدید : 86643
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه

10 پله تا آرامش

10 پله تا آرامش

آیا آرزو دارید که آرام، خونسرد و خوددار باشید و فرصت کافی برای آن چه دلخواه شماست در اختیار داشته باشید؟ اگر چه رسیدن به این هدف مشکل به نظر می رسد، اما با کمی تلاش و تجدید نظر در افکار و اعمال خود می توانید به آن نزدیک شوید.

فراموش نکنید در دنیای شلوغ و پر استرس امروزی، به دست آوردن کمی آرامش می تواند غنیمت بزرگی باشد. بهتر است راهکارهای پیشنهادی ما را رعایت کنید:

* همیشه همه کارها را تحت کنترل نگیرید:

افراد پرکار و فعال اغلب احساس می کنند همه کارها باید تحت کنترل آن ها باشد، خصوصا مواقعی که هدف خاصی مدنظرشان است.

بنابراین سعی کنید برای یک بار هم که شده این عادت "کنترل کردن" را رها کنید و بگذارید دیگران مسئولیت کارها را به عهده بگیرند؛ به عنوان مثال بگذارید دیگران برنامه سفر دسته جمعی را سازماندهی کنند و نتیجه حاصله را بدون هیچ اظهار نظری بپذیرید و ببینید چه احساسی به شما دست می دهد. این کار ممکن است برای شما پردغدغه و برای دیگران شگفت انگیز باشد، ولی آرامشی که برای تان به ارمغان می آورد، ارزش آن را دارد.

*مسئولیت های متعدد را نپذیرید:

ممکن است از این که همواره کارهای بسیاری را با هم انجام می دهید به خود ببالید، ولی قطعا در عین کار احساس عدم تمرکز، نگرانی و خستگی می کنید. خانم ها اکثرا از این که قادرند چندین کار را هم زمان انجام دهند به خود می بالند، ولیکن در نهایت از این عمل آسیب می بینند. بنابراین در عهده داری کارها هوشیار باشید؛ یعنی کارها را یک به یک و به نوبت انجام دهید. قدر لحظه های عمر خود را بدانید و از انجام کاری که عهده دار هستید، لذت ببرید تا پس از این که کار را به نحو احسن انجام دادید، احساس موفقیت کنید.

*به موفقیت های خود بها دهید:

همیشه توجه داشته باشید که موفقیت در یک کار، پیروزی های بعدی را به دنبال می آورد و احساس خود کم بینی را از انسان دور می کند. کافی است تنها به یک چیز که موجب بالندگی شماست و یا یک زمینه که در آن موفق بوده اید فکر کنید. ارزشمند بودن خود را مورد تایید قرار دهید.

این بار که در مسیر کم ارزش پنداشتن خود قرار گرفتید، سعی کنید موفقیت هایتان را مرور و در آنها تامل کنید. با این عمل همه امور را در دورنمایی مثبت قرار می دهید و احساس آرامش خواهید کرد.

*به نیازهایتان اهمیت دهید:

همیشه به فکر راضی و خوشحال کردن دیگران نباشید، کمی هم به فکر نیازهای معقول و مقبول خود باشید. این دلیل بر خودخواهی نیست. به نقطه نظرات دیگران گوش دهید، ولی اگر لازم می دانید برای این که فرصت کافی برای پاسخ داشته باشید، به آن ها بگویید برای فکر کردن و تصمیم گرفتن درباره آن موضوع نیاز به زمان دارید. در عین حالی که انعطاف پذیر هستید، نسبت به احساسات و عواطف خود نیز واقع گرا و بی رودربایستی باشید. این را بدانید که این گونه برخورد با مسائل حتما با موفقیت توام خواهد بود. اگر رک بودن شما را به وحشت می اندازد، ابتدا از مسائل کوچک شروع کنید و بعد به مسائل بزرگ تر بپردازید تا بدین وسیله گستره آرامش خود را افزایش دهید.

*از کار خود لذت ببرید:

اگر همواره در حال مسامحه و طفره رفتن از انجام کاری هستید و یا احساس می کنید برای انجام کاری تحت فشار هستید، نشان می دهد از کاری که انجام می دهید لذت نمی برید. واقعیت امر این است که شما به هر حال ناچارید این کار را انجام دهید، پس روی جنبه های لذت بخش آن تمرکز کنید؛ مثلا به حس خوبی که از "به نظم درآوردن امور" یا "مورد تقدیر و ستایش قرار گرفتن" از بابت رسیدن به نتایج مطلوب به شما دست می دهد، تکیه کنید. این دیدگاه مثبت می تواند تنش های درون شما را بزداید و به شما فرصت دهد که دریابید چه تغییرات درازمدتی را می توانید ایجاد کنید.

*انعطاف پذیر باشید.

لزوم یک برنامه منظم روزانه برای تنظیم نیازهای زندگی بسیار خوب و معقول است، ولی نباید اصرار و اجبار در رعایت آن موجب تنش و اضطراب شما شود. سختگیری و جدی بودن زیاد سبب می شود فرصت ها را از دست بدهید و تاکید برای اجرای آن برنامه موجب می شود انرژی خود را بیهوده تلف کنید. در مواقعی که لازم می دانید روش و تاکتیک خود را تغییر دهید تا در کارهای تان موفق تر و در رسیدن به اهداف تان خلاق تر شوید.

انعطاف پذیری به شما آرامش بیشتری می دهد چون به شما فرصت می دهد حین انجام کار، روش خود را انتخاب کنید.

*بین کار و زندگی تعادل برقرار کنید:

تداخل و ادغام مسائل کاری با زندگی خصوصی باعث اختلالات جسمی و روحی می شود. برنامه و زمانی را برای توقف کار انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. در خانه به کار فکر نکنید و توجه خود را به زندگی خانوادگی معطوف دارید. مواردی پیش می آید که این کار برای تان مقدور نیست، ولی سعی کنید بیشتر این مساله را رعایت کنید.

*عکس العمل های تان را عوض کنید:

ممکن است همواره در تغییر شرایط تنش آفرین موفق نباشید، لیکن با تغییر دادن دیدگاه خود نسبت به آن، می توانید احساسات خود را عوض کنید. اگر کسی دیر به سر وعده می آید، بی تفاوت باشید و از وقت آزادی که به دست آورده اید لذت ببرید. اگر کسی بی ادب و پرخاشگر است این گونه فکر کنید که او خودش را کوچک و حقیر می کند، نه شما را.

*ذهن و روح خود را شاد کنید:

ذهن و روان خود را با دیدن و شنیدن کارهای هنری یا خواندن دعا و قرآن، بیارایید. از نمایشگاه های هنری دیدن کنید و به موسیقی آرام یا تلاوت قرآن یا دعا گوش فرا دهید. نگاه خود را بر روی یک گُل متمرکز نمایید. کاغذ و قلمی بردارید و منظره زیبایی را نقاشی کنید و یا در پارک قدم بزنید و یا در یک کلاس هنری ثبت نام کنید.

*برای آینده برنامه ریزی کنید:

حتما برای خود برنامه های تفریحی تدارک ببینید، چرا که چشم انتظار بودن برای برنامه های تفریحی نیز آرام بخش بسیار خوبی است. فهرستی از برنامه های لذت بخش تهیه کرده و برای انجام آنها برنامه ریزی کنید؛ مثلا به زیارت یک مکان مقدس بروید، برنامه ای برای قرار ملاقات با یک دوست خوب و یا خرید کتاب مورد علاقه تان بگذارید. با این کارها بلافاصله احساس دلپذیری خواهید کرد.

منبع : انجمن درمانگران ایران

*مطالب مرتبط:

چه كنیم تا در محیط كارمان آرامش داشته باشیم؟

فشار روانی در محیط کار و افزایش فشارخون

تكنیك های آرامش بخش

آموزه هایى براى دستیابى به آرامش

فنون ریلاكس تراپی: آرامش متعالی

فنون ریلاكس تراپی: تخیلات ذهنی آرام بخش

فنون ریلكس تراپی: دفع سموم روانی

فنون ریلكس تراپی: آرامش تنفسی

آرامش درمانی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
71 نظر - 3 پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران ( انتشاریافته:74 ,در حال بررسی :0 )
ali.r ali.r ‎1394/12/13‎-‎11:40

ممنون از زحمتتان

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
فاطی فاطی ‎1393/09/01‎-‎09:47

عاشق اینجور حرفام هر چی بیشتر میخونم بازم احساس نیاز میکنم.ممنون

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1393/01/08‎-‎21:09

مطالب خوبی بود استفاده کردم کمی احساس ارامش کردم

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1392/03/25‎-‎23:31

حالم گرفته اس هیچی خوشحالم نمیکنه دلم میخواد بمیرم واقع از بس به هر چی خواستمو نرسیدم دیوانه شدم

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1392/02/18‎-‎15:49

من از نزدیك ترین دوستام نارو خوردم و آبرومو بردن .هر روز استرس دارم دلم گرفته .دیگه به هیج كس اعتماد ندارم به هیچ كس فك میكنم همه چیزی بارشونه .خیلی فك میكنم تا به نتیجه ای برسم ولی انقد فك كردم فكرم داغون شده هر روز یه مشكلی توشه .بعضی مواقع زمینو زمان با آدم لجن و كاری نمیتونی بكنی

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1392/01/30‎-‎17:05

این چیزا منو آروم نمی‌کنه اگه یه همدم خوب داشته باشم فقط آروم میشم ...خداکنه به آرزوم برسم ...

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناس‎1392/02/09‎-‎17:20

منم موافقم.......

پاسخ
پدرام پایبندپدرام پایبند‎1391/11/27‎-‎13:02

وقتی آدم احساس یاس می کنه، و وقتی تمام درها رو به روش بسته میبینه، اونموقع هیچ چیز نمی تونه آدم رو به آرامش برسونه جز رسیدن و حل شدن اون مشکل. درواقع فقط خداست که میتونه اون قفل رو باز کنه، البته اگر بخواد.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
حسین حسین ‎1391/11/17‎-‎08:37

فقط با یاده خداست که آدم به آرامش میرسه,خوب بود

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
یک مرد خواهان آرامشیک مرد خواهان آرامش‎1391/11/06‎-‎00:12

باید بگویم که آرامش من را2چیز برده است 1.همیشه دوست دارم که کارهای کوچکتر ها تحت کنترل خودم باشد که این امر استرس مرا دو چندان کرده است از امروز قول دادم که هر کس مسئول کارخودش باشد دیگر زنگ تلفنم برایم ترس اور نباشد که تصور کنم باید پرسش یکی را در رابطه با مشکلی درکارش که مربوط به خودش است جواب دهم 2.انعطاف کمی در جواب دادن دارم کمتر می توانم رک باشم همیشه یک جوری سعی میکنم خواسته ی طرف را تا اندازه ای جواب دهم که خیلی برام دردسر ساز بوده است واسترس آورہ(نمی توانم نه بگویم)

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناس‎1392/02/09‎-‎17:23

سلام!شما تصمیم خوبی گرفتین...خیلی ها از این مورد رنج می برن... رو تصمیمتون كار كنین

پاسخ
زینب آسیابانزینب آسیابان‎1391/10/19‎-‎12:55

مسلمون غمش تودلشه خنده رولبش.من خیلی پرجنبوجوشم وهول (موفق)میخوام باتوصیه های ارامش اول به ارامش برسم دوم موفقتر بشم(به امیدخدا)

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
بیشتر