طبیعی است که طی ماههای سرد سال احساس بیحوصلگی کنید و دلتان بگیرد، چون اغلب در خانهاید و هوا هم زود تاریک میشود؛ اما اختلال خلقی – فصلی یا همان افسردگی زمستانی فراتر از این است. افسردگی زمستانی برخلاف اندوه زمستانی بر زندگی روزمره اثر میگذارد، از جمله نحوهٔ احساس و تفکر شما.
همهٔ احساسات فروخوردهٔ ما در بدنمان انباشته میشوند و این میتواند ما را بیمار کند. «چیزی را که نتوانیم با کلمات نشان دهیم بهصورت درد فیزیکی آشکار خواهد شد»؛ این جمله را یادتان باشد؛ زیرا کمکتان میکند هروقت نیاز داشتید در مورد افکار و احساساتتان حرف بزنید، جلوی خودتان را نگیرید.
ویروس کرونا با اینکه دیگر زور گذشته را ندارد، اما با این وجود هنوز در کشورهای دیگری جان افرادی را میگیرد، ویروسی که طی این سه سال نه فقط جسم که روان افراد را هم آسیب پذیرتر کرد.
گاهی برخلاف تمام تلاشهایی که برای کنترل بدنمان میکنیم، غرایز درونی ما برنده میشود؛ مثلاً وقتی با خطری مثل یک تصادف قریبالوقوع اتومبیل روبرو میشوید، سیستم عصبی سمپاتیکتان کنترل شما را در دست میگیرد: ضربان قلبتان بالا میرود، شروع میکنید به عرقکردن و مردمکهایتان گشاد میشود. شما نمیتوانید این واکنشها را کنترل کنید؛ زیرا غریزهٔ بدنتان برای حفظ جان در شرایط تهدید و خطرند.
همهی ما یک منتقد درون داریم. گاهی این صدای کوچک درونی میتواند کمکمان کند و انگیزهی ما را در مسیر هدفهایمان حفظ کند، مثلا وقتی به ما یادآوری میکند چیزی که میخواهیم بخوریم سالم نیست یا کاری که قرار است انجام دهیم عاقلانه نیست؛ اما این صدا اغلب بیشتر مضر است تا مفید، خصوصا وقتی وارد محدودهی بینهایت منفی میشود که به آن خودگویی منفی میگویند و واقعا میتواند به ضررمان عمل کند.
زندگی با اختلالات روانی میتواند فرسوده کننده باشد. تشخیص به موقع و مداخلات درمانی برای بیماریهای روانی، کلید کمک به فرد و گرفتن بهترین نتیجه از درمان میباشد. خصوصا اینکه بیماریهای روانی در صورت عدم درمان میتوانند سبب تشدید علائم و روی آوردن به مکانیسمهای غلطی مانند اعتیاد به مواد مخدر شوند. درمان، با تشخیص درست شروع میشود. در این اینفوگرافی از علائمی میگوییم که اغلب نادیده گرفته میشوند.
تشخیص به موقع و مداخلات درمانی برای بیماریهای روانی، کلید کمک به فرد و گرفتن بهترین نتیجه از درمان میباشد. خصوصا اینکه اختلالات روانی در صورت عدم درمان میتوانند سبب تشدید علائم و روی آوردن به مکانیسمهای غلطی مانند اعتیاد به مواد مخدر و ... شوند.
آلزایمر یا فراموشی یکی از بیماریهای فراگیر در کشورهای مختلف است که اتفاقا بیشتر از همه افراد سالمند را درگیر خودش میکند. طبق تقویم امروز، روز جهانی آلزایمر است، به دنبال همین موضوع از عوامل و علل این مریضی تلخ گفتیم.
یک حمله پانیک سبب ترس و آشفتگی و واکنشهای شدید ناگهانی نسبت به موقعیتهای معمولی و غیرخطرناک میشود. در یک حمله پانیک، فرد ممکن است عرق زیادی بکند و به سختی نفس بکشد و احساس کند در آستانهی یک سکته قلبی است.
شاید عجیب به نظر برسد، اما صبوری کردن میتواند روی کم شدن استرس تاثیر داشته باشد و به بالا رفتن پشتکار و انعطافپذیری هم کمک کند. برای اینکه بیشتر صبور باشید روی اتفاقهای خوب تان تمرکز کنید.
صبر به معنای توانایی پذیرش و تحمل مشکلات، تاخیرها و عدم اطمینانها با قدرت، آرامش و تمرکز است. به عبارت دیگر صبوری به توانایی به اصطلاح خونسرد بودن در مواجهه با هر موقعیت ناراحتکننده اشاره دارد. صبر فضیلتی است که این روزها کمرنگ شده است.
امروز روز جهانی نیکوکاری است. شواهد علمی نشان میدهد کار خیر کردن باعث ترشح و آزادکردن سروتونین، دوپامین، اکسیتوسین و اندورفین میشود. در واقع نیکوکاری علاوه بر اثر معنوی اثرات جسمانی هم دارد، یعنی یک برد – برد قطعی.
افسردگی خندان یا walking depression نوعی افسردگی است که بدون اینکه جلوی کار و زندگی و روابط فرد را بگیرد و اختلال ایجاد کند، بر خلقوخو و احساسات و افکار و نگرش فرد به زندگی اثر میگذارد. افسردگی خندان مانند دیگر انواع افسردگی، نوعی بیماری روحی و روانی جدی است که به درمان نیاز دارد، حتی اگر مانند دیگر انواع افسردگی از بیرون دیده نشود.
افسردگی خندان برخلاف انواع دیگر افسردگی که میتوانند عملکردهای روزانه فرد را مختل کنند اغلب جلوی چشم بقیه نیست و به فرد اجازه میدهد با وجود اینکه از درون حس و حال خوبی ندارد، زندگی عادی خودش را هم ادامه بدهد.
بیشتر بچهها از مواجهه با فضاهای تاریک می ترسند و از آن فرار میکنند، ترسی که میتواند عوارض منفی هم برای آنها به همراه داشته باشد. به خاطر همین باید برای برطرف کردن این ترس از راهکارها و روشهای مختلف استفاده کرد.
خیلی از آدمها در زندگیشان خواسته یا ناخواسته با غم غربت و دلتنگی دست و پنجه نرم میکنند، اتفاق تلخی که به مرور میتواند عوارض و آسیبهای خودش را به همراه داشته باشد.