طبيعت درماني
طبيعت درماني
طبيعت درماني، نظام درماني است كه منحصرا با كمك درمانهاي طبيعي موجود در پيرامون ما، همانند نور خورشيد، هوا، آب، رژيم غذايي و به طور كلي نيروي شفابخش طبيعت كه در درون ماست به درمان بيماريها ميپردازد.
اين درمان بر اين باور استوار است كه بدن قدرت خوددرماني دارد. چنانچه بدن در محيط و شرايط سالمي قرار گيرد، خود به خود قادر خواهد بود، خود را درمان كرده و از شر بيماريها نجات دهد.
در طبيعت درماني، روشها و توصيههاي زيادي براي ايجاد محيطي سالم وجود دارد تا بدن بتواند، خود را درمان كند.
بيماري تنها به عنوان يك عامل ناشناخته نامطلوب تلقي نميشود كه پزشك تنها از طريق عوامل خارجي قادر به رفع آن باشد، بلكه در هر بيماري، بدن ميكوشد تا تعادل و توازن از دست رفته انرژيهاي دروني خود را بازيابد و يكي از درمانهايي كه ميتواند با كمك داروهاي پزشكي و اصلاح شيوه زندگي، اين تعادل را به بدن بازگرداند، طبيعت درماني است.
در طبيعت درماني تمام وجود انسان اصلاح ميشود كه شامل ناهنجاري در خوردن و آشاميدن، تنفس و دفع، بهكارگيري از بدن به شكلهاي نامناسب، انقباضات عضلات، بدشكليهاي ستون فقرات، مفاصل سفت شده، افسردگيها، اضطرابها، اسكيزوفرني و وسواس است.
در واقع در اين روش كل زندگي و وجود شخص مورد بازسازي قرار ميگيرد.
در سايه طبيعت درماني چه ميگذرد؟
مهمترين نگرش طبيعت درماني، استفاده از گياهان و داروهايي است كه به بالا رفتن قدرت سيستم ايمني بدن كمك ميكنند، به طوري كه طرفداران اين درمان معتقدند كه بسياري از بيماريها مانند سرطان، به علت نقص در سيستم ايمني بدن ناشي ميشوند.
درمانگر در اين روش، تلاش ميكند كه ريشه بيماري را بيابد و دريابد اين بيماري
در نتيجه چه چيزي ايجاد شده است.
اين درمانگران گاهي مانند پزشكان از عكسبرداري، پرتو ايكس، آزمايش خون يا ادرار استفاده ميكنند و نيز ميكوشند تا ريشه ناهنجاريهاي رفتاري و جسمي مانند بد نشستن و بد راه رفتن را هم دريابند و آنها را اصلاح كنند.
در اين روش اعتقاد بر اين است كه بسياري از بيماريها و ناراحتيها و دردها در نتيجه ي ذهن آشفته و بيمار فرد است و چنانچه ذهن از هر گونه فشار رواني و تجربهها و خاطرات تلخ گذشته رها شود، بدن قادر خواهد بود خود را بازسازي كرده و انرژيهاي طبيعي خود را براي درمان خود باز يابد.
بنابراين در طبيعت درماني از هر روش براي اصلاح شيوه زندگي و بازگرداندن تعادل طبيعي بدن استفاده ميشود.
ارتباط با طبيعت، گوش سپردن به آواي طبيعت، غرش جويباران، رقص برگها در وزش بادها و ... ميتواند ذهن را از تمام فشارهاي رواني تخليه كند.
خو گرفتن به طبيعت، آرامش درون را برميانگيزد و در پي آن، انسان به دنبال لذت و لحظه ي شادي است كه در وجود خود احساس ميكند.
طبيعتدرماني و به عبارتي بازگشت به طبيعت، احساسي را در ما بيدار ميكند كه باعث ايجاد آرامش ميشود. حال ممكن است فردي اين احساس را در ارتباط با يك گياه خانگي پيدا كند. مهم نيست در كجا، ولي حتي در خانه ي خود و در كنار گياهان خانگي نيز ميتوانيد اين احساس را تجربه كنيد.
در دنياي امروز كه سرشار از استرس و اضطراب است، طبيعت ميتواند روح و جسم را جوان كند.
از سويي ورزش كردن، سيگار نكشيدن، استفاده از ميوهها و سبزيجات تازه و داشتن رژيم غذايي سالم هم در اين روش حائز اهميت هستند. تمام اين راهكارها سيستم ايمني بدن را تقويت كرده و تعادل انرژي بدن را بهبود ميبخشند.
ندا اظهري – جام جم
*مطالب مرتبط:
مطالبي مفيد در رابطه با طب سنتي
مطالبي مفيد در رابطه با طب اسلامي
مطالبي مفيد در رابطه با گياهان دارويي
بخش تغذيه و سلامت تبيان