چای رزماری: فواید آن برای سلامتی و طرز تهیه
نوشیدن چای رزماری باعث افزایش رشد مو، بهبود سلامت گوارش، تسکین سردرد و کاهش احساس خستگی میشود. رزماری گیاهی است که نام علمی آن Rosmarinus officinalis میباشد و عطر و طعمی زمینی یا چوبمانند دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
يکشنبه 1403/10/09
چای رزماری دارای خواص ضدعفونیکننده، سمزدا، ضدانقباض و ادرارآور است که میتواند یک مکمل طبیعی عالی برای درمان انواع عوارض باشد.
. کمک به رشد موها
چای رزماری را میتوانید برای شستن موهای خود به کار ببرید. چای رزماری ساقههای مو را قوی میکند، چربی پوست سر را کاهش میدهد و شوره را از بین میبرد. چای رزماری برای کمک به رشد موها مفید است؛ زیرا گردش خون در پوست سر را بهبود میدهد.
. کمک به گوارش
چای رزماری را میتوانید فوراً بعد از خوردن ناهار یا شام بنوشید؛ زیرا با کاهش اسید معده و نفخ اضافی به گوارشتان کمک میکند. چای رزماری میتواند نفخ شکم را تسکین داده و کماشتهایی را برطرف کند.
. درمان عفونتهای باکتریایی
رزماری دارای خواص آنتیبیوتیکی است و خصوصاً در درمان باکتریهایی مانند اشرشیاکلی، سالمونلا و شیگلوز به طور مؤثر عمل میکند. این باکتریها معمولاً مربوط به عفونتهای ادراری، استفراغ و اسهال هستند.
هر چند چای رزماری درمان خانگی خوبی برای عفونت است؛ اما هرگز نباید جایگزین درمان تجویز شده توسط پزشک شود.
. کاهش احتباس آب در بدن
چای رزماری یک ادرارآور عالی است که میتوانید در رژیم غذایی خود با هدف کاهش وزن و کاهش احتباس مایعات بدن از آن استفاده کنید. چای رزماری باعث افزایش تولید ادرار شده و بدن را وادار میکند مایعات اضافی و سموم تجمع یافته را دفع کند.
. رفع خستگی ذهنی
مطالعات زیادی نشان دادهاند چای رزماری برای بهبود عملکرد ذهنی خوب است و میتواند یک گزینه عالی برای زمانهایی باشد که استرس زیادی دارید. ضمناً رزماری میتواند با پیشگیری از ضعف حافظه به پیشگیری از آلزایمر نیز کمک کند که البته در این مورد هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.
. کمک به سلامت کبد
رزماری میتواند برای عملکرد کبد نیز خوب باشد و سردردهای مرتبط با خوردن غذای خیلی چرب را تسکین دهد؛ اما اگر سابقه بیماری کبدی دارید نباید بدون مشورت با پزشک رزماری مصرف کنید.
. کمک به مدیریت دیابت
چای رزماری میتواند به کنترل دیابت نیز کمک کند، زیرا باعث کاهش گلوکز و افزایش انسولین میشود. اما مصرف چای رزماری نباید جایگزین داروهای تجویزی بشود. اما میتوانید بهعنوان یک درمان تکمیلی در کنار درمان پزشکی از آن استفاده کنید.
. کاهش التهاب
چای رزماری میتواند یک راهکار عالی برای کاهش التهاب و تسکین درد ناشی از آن باشد. چای رزماری برای کاهش التهاب مفاصل، تاندونها و حتی التهاب معده مفید است.
. بهبود گردش خون
رزماری دارای اثر ضدپلاکت است و میتواند برای کسانی که سابقه مشکلات مربوط به گردش خون دارند یا کسانی که لازم است چند روز بدون حرکت بستری شوند مفید باشد. رزماری میتواند گردش خون را تقویت کرده و جلوی تشکیل لخته خون را بگیرد. مثلاً چای رزماری برای روزهای بعد از جراحی گزینه خوبی است.
. خواص ضدسرطان
برخی مطالعات انجام شده نشان میدهند رزماری به دلیل خواص آنتیاکسیدانی که دارد میتواند احتمال رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد. اما اینکه رزماری دقیقاً چگونه میتواند بهعنوان راهکاری ضد سرطانی به کار برود نیازمند مطالعات دقیقتری است.
چگونه چای رزماری درست کنید؟
مواد لازم: ۵ گرم برگ تازه رزماری و ۲۵۰ میلیلیتر آب جوشرزماری را در یک قوری آب جوش بریزید، درش را ببندید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند. به همین راحتی چای رزماری آماده است و میتوانید آن را صاف کنید و بنوشید. میتوانید طی روز ۳ تا ۴ بار چای رزماری مصرف کنید.
رزماری را علاوه بر چای بهصورت ادویه نیز میتوانید در انواع غذاها به کار ببرید. میتوانید برگهای رزماری را خشک کرده و پودر کنید یا از نوع تازه آن استفاده کنید. عصاره روغنی رزماری نیز برای ماساژ، حمام یا نواحی دردناک بدن به کار میرود.
چای رزماری را تا چه مدتی میتوانم مصرف کنم؟
محدوده زمانی مشخصی برای چای رزماری وجود ندارد. اما کارشناسان توصیه میکنند بهتر است به مدت سه ماه و به طور مرتب چای رزماری بنوشید، سپس یک ماه صبر کنید و دوباره سه ماه چای رزماری مصرف کنید.آیا رزماری خشک بهتر است یا رزماری تازه؟
برگهای تازه رزماری دارای بیشترین خواص درمانی هستند.آیا میتوانم دارچین به چای رزماری اضافه کنم؟
بله، استفاده از دارچین در چای رزماری مشکلی ایجاد نمیکند.عوارض جانبی احتمالی چای رزماری
چای رزماری عارضهای ایجاد نمیکند؛ اما نوشیدن این چای به مقدار زیاد میتواند باعث تهوع و استفراغ شود.عصاره رزماری را نباید مستقیماً به پوست بزنید؛ زیرا ممکن است تحریکات پوستی ایجاد کند.
رزماری را روی زخم باز نزنید.
عصاره رزماری میتواند در افرادی که صرع دارند باعث حمله تشنج شود.
افرادی که برای فشارخون بالا دارو مصرف میکنند باید از رزماری بااحتیاط استفاده نمایند؛ زیرا چای رزماری میتواند باعث افت فشارخون شود.
افرادی که داروهای ادرارآور مصرف میکنند نیز باید در استفاده از رزماری محتاط باشند؛ زیرا ممکن است این گیاه همراه با ادرارآورها باعث بههمخوردن تعادل الکترولیتها در بدن شود.
تداخلات دارویی
چای رزماری برای خانمهای باردار و شیرده و کودکان زیر ۵ سال مناسب نیست.افرادی که بیماری کبدی دارند نیز نباید چای رزماری بنوشند؛ زیرا ممکن است باعث تولید بیلیروبین شود و علائم را بدتر کند.
رزماری ممکن است با داروهایی مانند ادرارآورها، داروهای ضدانعقاد خون، لیتیوم و داروهای ضد فشارخون تداخل داشته باشد؛ بنابراین اگر هر یک از این داروها را مصرف میکنید، باید پیش از استفاده از چای رزماری با پزشک خود مشورت کنید.
یک سری مطالعات نشان میدهند عصاره رزماری میتواند در افراد مبتلا به صرع باعث تشنج شود. پس اگر سابقه صرع دارید بدون مشورت با پزشک چای رزماری ننوشید.
بیشتر بخوانید
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت