ساخت نانوحسگری برای اندازهگیری اسیدآمینه خون با پوست موز
تیمی از پژوهشگران دانشگاه مازندران با بهرهگیری از ترکیبات موجود در پوست موز نانو حسگرهای ارزان قیمتی را سنتز کردند که قادر به اندازهگیری یکی از انواع اسیدهای آمینه موجود در خون انسان با دقت و سرعت قابل قبولی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
چهارشنبه 1397/09/28 ساعت 11:13
بیشتر بخوانید
رئوف با بیان اینکه با بهرهگیری از فناوری نانو موفق به سنتز نانوحسگری ارزانقیمت شدیم که قادر است حضور یک نوع آمینواسید در خون را با سرعت مناسبی شناسایی و اندازهگیری کند، خاطر نشان کرد: با توجه به روش کار آسان در سنتز این نانوحسگر آنزیمی، میتوان تعداد زیادی آنالیز را در چند دقیقه انجام داد. از سوی دیگر سنتز این نانوحسگر بر بستر کاغذی موجب کاهش هزینه قابلتوجه برای سنتز این نانوحسگر شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در خصوص مزایای استفاده از آنزیم تیروزین در ساخت این نانوحسگر، خاطرنشان کرد: آنزیمها، بهعنوان کاتالیزگرهای طبیعی سیستمهای حیاتی شناخته میشوند. دو ویژگی بارز آنزیمها قابلیت ایجاد پاسخ اختصاصی و برگشتپذیری آنها است که موجب عملکرد گزینشی مطلوب میشود.
بیشتر بخوانید
افسردگی زمستان، علل و راههای مقابله با آنپیشگیری از 4 سرطان با انجام تست غربالگریدلایل بیحالی دائمی چیست؟
رئوف ادامه داد: پس از سنتز نانوذرات، روشهای مشخصهیابی و میکروسکوپی جهت تأیید سنتز آنها مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه پس از سنتز حسگر، از روشهای الکتروشیمیایی برای ارزیابی کارایی آن استفاده شده و در نهایت عملکرد نانوحسگر موردنظر به منظور شناسایی و اندازهگیری اسیدآمینه تیروزین در نمونه خون انسان ارزیابی شده است.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده، گفت: نتایج حاصل حاکی از آن است که حضور نانوذرات سیلیکا در ساختار نانوحسگر موجب کاهش حد تشخیص و وسیعتر شدن دامنه خطی پاسخ به ترتیب به میزان ۰.۰۲ میکرومولار و ۶۰۰- ۰.۰۵ میکرومولار شده است.
بیشتر بخوانید
9 فایدهی ویتامین B3 برای بدن6 روش برای پیشگیری از لخته شدن خون در پاتاثیر آبمیوههای شیرین بر روده5 دلیل برای بیان تفاوت کالریها با یکدیگر
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت