مواد غذایی در شخصیت افراد موثر هستند

یافته‌های جدید علمی دانشمندان نشان می‌دهند که مواد غذایی می‌توانند در دستگاه گوارش واکنش‌هایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان می‌شود و بر شخصیت انسان تأثیر می‌گذارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مواد غذایی در شخصیت افراد موثر هستند


یافته‌های جدید علمی دانشمندان نشان می‌دهند که مواد غذایی می‌توانند در دستگاه گوارش واکنش‌هایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان می‌شود و بر شخصیت انسان تأثیر می‌گذارد.

یافته‌های جدید علمی نشان می‌دهند که مغز و روده ارتباطی قوی با یکدیگر دارند.

بر اساس گفته‌ی بسیاری از دانشمندان، مواد غذایی می‌توانند در دستگاه گوارشی واکنش‌هایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان می‌شود.

برخی از دانشمندان حتی گمان می‌برند که مواد غذایی بر شخصیت‌ها نیز تأثیر می‌گذارند. این ایده که روده منشأ احساسات انسان است، بخشی از پزشکی سنتی است. در سنت‌های بهداشتی آسیایی، شکم مرکز بدن و منشأ استحکام روحی است، اما پژوهشگران مدت زمانی طولانی به این مسئله اهمیت نمی‌دادند و آن را جدی نمی‌گرفتند.

در مغز انسان هیچ بخشی وجود ندارد که مخصوص دستگاه گوارشی باشد، اما 4 تا 5 برابر اعصابی که در نخاع وجود دارند، از دیواره‌های روده می‌گذرند. این اعصاب حتی می‌توانند مزه‌های مختلف غذا را نیز تشخیص دهند. اما با وجود این شکم و مغز همواره در ارتباط هستند. مغز سیگنال‌های مربوطه را از طریق گردش خون یا از طریق هورمون‌ها دریافت می‌کند. سپس این سیگنال‌ها در مغز به بخشی که مربوط به احساسات است، انتقال داده می‌شوند. این رابطه نزدیک بین شکم و احساسات در طی دوران تکامل انسان شکل گرفته است. این مساله حتی در زندگی عادی برای همه مشخص است که گرسنگی حال را بد می‌کند و اگر هم انسان از نظر روحی حالش خوب نباشد، اشتها ندارد.

در سنت‌های بهداشتی آسیایی، شکم مرکز بدن و منشأ استحکام روحی است،

اما پژوهشگران مدت زمانی طولانی به این مسئله اهمیت نمی‌دادند و آن

را جدی نمی‌گرفتند

غذایی که انسان مصرف می‌کند، در مغز دقیقاً ثبت می‌شود. اگر او اشتها داشته باشد و دستگاه گوارشی‌اش درست کار کند، سیستم درست است. اما اگر در دستگاه گوارشی اختلالی ایجاد شود، مغز متوجه این مساله می‌شود. به همین دلیل بسیاری از بیماری‌های مربوط به روده با ترس و افسردگی همراه هستند.

تعدادی از پژوهشگران آلمانی تأثیرات مستقیم نوع غذا را بر رفتار و حالت موش‌های آزمایشگاهی بررسی کردند. این محققان در تحقیق خود به این نتیجه رسیده‌اند که نوع ماده غذایی تأثیر مستقیم بر حال موش‌ها دارد. اگر این امر در میان انسان‌ها نیز صدق کند، این یافته‌ای بسیار موثر خواهد بود، زیرا می‌توان از این طریق با بیماری‌های روحی و روانی مبارزه کرد. اما از طرف دیگر، برخی پژوهشگران با این یافته‌های علمی محتاط تر برخورد می‌کنند و می‌گویند که این مساله به فاکتورهای متعدد دیگری بستگی دارد.

دانشمندان قصد دارند که در سال آینده تحقیقی در این مورد انجام دهند و کشف کنند که تغییرات در نوع مواد غذایی چه تأثیراتی بر مغز انسان می‌گذارد.

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: ایرنا

 

مطالب مرتبط:

روان‌شناسی شخصیت بر اساس تغذیه

شخصیت شناسی از روی گروه خونی و باید و نبایدهای غذایی

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت