محافظت از چشم ها در محیط کار
محافظت از چشم ها در محیط کار
تقریبا 70 درصد از حوادث چشمی در محیط کار، ناشی از پراکنده شدن و پرتاب اشیا و یا جرقه های موثر به سمت چشم می باشند. حوادث چشمی در هر شغلی ممکن است رخ دهد، ولی آمار نشان داده است که بیشتر از 40 درصد صدمات، در میان کارگران محیط های صنعتی مثل جوشکارها، مکانیک ها، تعمیرکاران، نجاران و لوله کش ها بوده است.
چگونه می توان از صدمات چشمی جلوگیری کرد؟
* استفاده از محافظ چشمی مناسب: کارفرمایان بایستی برای کارگران محافظ چشمی مناسب تهیه کنند. پوشش چشمی بایستی با نوع خطرات متناسب باشد، برای مثال گاهی کارگر محافظ چشمی می پوشد، ولی مواد شیمیایی از زیر و یا اطراف آن به چشم برخورد کرده و باعث آسیب چشمی می شوند. لذا باید گفت بهترین حفاظ چشمی، حفاظی است که کل صورت را می پوشاند.
* آموزش کافی به کارگران: کارفرمایان غیر از تهیه حفاظ چشمی ، باید به کارگران آموزش دهند که کجا و چگونه از این حفاظ استفاده کنند تا دچار حادثه نشوند. آمار نشان داده است اغلب کارگرانی که در حین کار دچار آسیب شده اند، معتقد بوده اند که نیازی به استفاده از حفاظ چشمی در آن زمان نبوده است.
* نگهداری مناسب: دستگاه های حفاظتی چشم بایستی به طور مناسب نگهداری شوند. خراشیدگی و کثیفی دستگاه، بینایی فرد را کاهش می دهد. تشعشع و خیرگی به ایجاد حوادث چشمی کمک می کند.
به عنوان نمونه راه جلوگیری از حوادث چشمی در حرفه موتورسواری مثل پیک موتوری ها را برای شما بیان می کنیم.
موتورسواران برای حفظ سلامت چشمان خود باید از عینک های مخصوص موتورسواری استفاده کنند.
آلودگی ها، ذرات گرد و غبار و سُرب معلق در هوا بر روی قسمت های مختلف پلک، مُژه و صورت فرد موتورسوار نشسته و همین امر موجب آلودگی چشم می شود.
هر اندازه که موتورسوار با سرعت زیادتری حرکت کند، آلودگی های معلق در هوا با شدت بیشتری به صورت و به خصوص به چشم فرد برخورد می کند.
سوزش، خارش، ریزش اشک، قرمزی و تحریکات زیر چشم از علائم آلودگی چشم در موتورسواران هستند.
فرد با مشاهده ی این علائم باید برای درمان به پزشک مراجعه کند. همچنین در صورت عدم اقدام به درمان در اسرع وقت، تغییراتی در سیستم اشکی و پوست پلک که لایه ی محافظ چشم است، ایجاد می شود.
اکثر موتورسواران چشم های خود را در حین رانندگی و بعد از آن می مالند. این اقدام به دلیل وجود ذرات آلوده معلق در هوا است که بر اثر سرعت زیاد با شدت بیشتری با چشم برخورد کرده و همین عامل موجب خارش و سوزش چشم می شود.
به دلیل آلودگی دست، موتورسوار نباید چشمانش را بمالد، زیرا این امر موجب ورود آلودگی بیشتر به چشم می شود.
موتورسواران باید این عینک های مخصوص را از عینک فروشی های معتبر تهیه کنند. همچنین پس از انجام فعالیت های روزانه ی خود با موتور، صورت خود را با آب و صابون بشویند تا گرد و غبار و آلودگی ایجاد شده بر روی پوست، پلک و مژه از بین برود.
فرآوری : نیره ولدخانی
بخش تغذیه و سلامت تبیان
منابع :
وبلاگ بهداشت حرفه ای ساوه- آذر محمد مرادی ، کارشناس بهداشت حرفه ای
خبرگزاری فارس - محمد ثقفی ، متخصص چشم