قرص‌ های ضدبارداری و بافت مغزی زنان

بسیاری از زنان مدعی ‌هستند که مصرف قرص ‌های پیشگیری از بارداری، آن‌ ها را به شخص دیگری...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

قرص‌ هاي ضدبارداري و بافت مغزي زنان

قرص‌ هاي ضدبارداري، بافت مغزي زنان را تغيير مي ‌دهند

بسياري از زنان مدعي ‌هستند که مصرف قرص ‌هاي پيشگيري از بارداري، آن‌ ها را به شخص ديگري تبديل مي‌ کند. ظاهرا حق با آن‌ ها است چون مطالعات جديد تغييراتي را در بافت بخش پيش ‌پيشاني مغز اين زنان نشان مي ‌دهد.

 

شايد شما هم جز خانم ‌هايي باشيد که از قرص‌ هاي پيشگيري از بارداري استفاده مي ‌کنند، يا دست کم با خانم‌ هايي که از اين قرص ‌ها استفاده مي‌ کنند در ارتباط نزديک قرار داريد. آيا تا به حال متوجه تغييري مشهود شده ‌ايد؟ برخي خانم ‌ها مدعي‌ هستند که با مصرف اين نوع قرص‌ ها ديگر خودشان نيستند، شما هم با آن‌ ها موافقيد؟

 

50 سال از استفاده اين قرص‌ ها در بين خانم‌ ها مي ‌گذرد و ما هنوز اطلاعات کمي در مورد اثرات جانبي آن ‌ها داريم. اگرچه شرکت‌ هاي توليدکننده دارو مکررا ميزان هورمون ‌هاي موجود در قرص‌ هاي پيشگيري از بارداري را کم کرده‌ اند تا از عوارض جانبي آن‌ ها بکاهند، اما همچنان شکايات فراواني در مورد آثار اين داروها بيان مي ‌شود: تغيير خلق، افسردگي و کاهش انرژي زندگي. در واقع برخي از انواع اين قرص‌ ها نه تنها احتمال بارداري را کاهش مي ‌دهند،‌ بلکه تمايل زنان به برقراري ارتباط جنسي را هم کاهش مي ‌دهند و يا با تغييرات شديد خلق خانم‌ ها، گرايش همسران‌ شان را به برقراري ارتباط با آن ‌ها کاهش مي ‌دهند و از اين طريق هم،‌ شانس بارداري را کم مي‌ کنند.

 

اما اين همه داستان نيست. به گزارش پاپ ‌ساينس، مطالعات جديد نشان مي ‌دهند در زناني که از قرص‌ هاي پيشگيري استفاده مي‌ کنند، منطقه قشري پيش ‌پيشاني مغز بزرگ ‌تر مي‌ شود. اين منطقه مسئول فعاليت ‌هاي شناختي مغزي از جمله تصميم ‌گيري است. شايد در نگاه اول بتوان نتيجه گرفت که پس،‌ زناني که از اين قرص ‌ها استفاده مي‌ کنند باهوش ‌تر مي ‌شوند و فعاليت‌ هاي شناختي بهتري از خود نشان مي‌ دهند.

 

اما به گفته محققين، مغز مانند يک کندوي زنبور است. تغيير در هر بخشي از آن، روي ساير بخش‌ ها تاثير مي ‌گذارد. بنابراين حتي ممکن است زناني که از قرص ‌هاي پيشگيري استفاده مي ‌کنند،‌ رفتارهاي غير عاقلانه بيشتري داشته باشند و يا حتي پُرتنش تر و خطرناک‌ تر رفتار کنند.

 

بررسي تاثير واقعي مصرف قرص ‌هاي پيشگيري، نياز به مطالعات دقيق رفتاري دارد. آن چه مشخص است،‌ اين است که اين قرص ‌ها، مغز خانم‌ هاي مصرف‌کننده را از نظر فيزيکي تغيير مي‌ دهند.

بهنوش خرم ‌روز

خبرآنلاين

 

اگر مي خواهيد با پزشکان سايت مشورت کنيد، اينجا را کليک کنيد.

براي شرکت در بحث هاي انجمن سايت مرتبط با بهداشت و سلامت، اينجا را کليک کنيد.

*مطالب مرتبط:

چرا بعضي زنان از آي‌يودي مي‌ترسند؟

آشنايي با IUD

جلوگيري از بارداري با روش تزريقي

اصول تنظيم خانواده در کم ‌خون‌ ها

تنظيم خانواده در بيماران اعصاب و روان

قرص ضد بارداري و طول عمر زنان!

اصول تنظيم خانواده در فشار خوني‌ ها

چه کساني نبايد قرص ضد بارداري بخورند؟

فوايد قرص‌هاي ضد بارداري

روش مصرف قرص ضد بارداري

انواع قرص هاي ضد بارداري

دردهايي که زنان به زبان نمي‌آورند

آنچه خانم‌ها بايد بدانند

بخش تغذيه و سلامت تبيان

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت