دژ استوار
دژ استوار
حضرت امام محمد باقر علیه السلام فرمودند:
«شیعتنا؛ انّهم حصون حصینة و صدورٌ امینة و احلامٌ وزینة لیسوا بالمذیع البذر ولا بالجفات المراعین رهبانٌ باللیل اُسدٌ بالنهار»
ترجمه:
شیعیان ما؛ آنها دژهاى محكمى هستند و سینه هاى امانتدارى هستند و صاحبان عقل هایى وزین و متین هستند شایعه پراكنى نمى كنند و اَسرار را فاش نمى كنند و آدم هاى خشك و خشن و ریاكار هم نیستند، راهبان شب و شب زنده داران و شیران روزند.
* * * * * * * *
در این حدیث اوصافی براى شیعیان ذکر شده که یک دنیا مسئولیت در آن نهفته است.
1- دژهای محکم: شاید معنى «حصون حصینه» این باشد كه شیعیان كسانى هستند كه در مقابل تبلیغات دشمن نفوذناپذیر هستند. تندباد شایعات و شبهات ذره ایی تزلزل در اعتقادشان ایجاد نمی کند.
2- سینه های امانتدار: شیعیان ما، سینه هاى امانتدارند، افشاكننده بى جهت نیستند، ایجاد اختلاف در میان این و آن نمى كنند، گروهی به بهانه ولایت؛ كفریات و تعبیرات زشتى درباره ائمه علیه السلام مى گویند كه هرگز ائمه از آنها راضى نیستند. اینها دو عیب دارند یك عیب این است كه خودشان را از بین مى برند خیال مى كنند اگر ما صفات خدا را براى ائمه یا براى حضرت زینب سلام الله یا شهداى كربلا بگوییم این عین ولایت است و عیب بزرگ تر این است كه زمان ما، زمان رسانه هاى جمعى است اگر خبرى امروز صبح صادر شود یك ساعت دیگر تا اعماق دنیا مى رسد این كلمات غلوّآمیز و این سخنان نادرست را از اینجا به آنجا پخش مى كنند و لكه بزرگى را بر دامان شیعه مى چسبانند فردا روى دیوارهاى این كشور و آن كشور مى نویسند شیعه كافر است و بعد هم كشتن شیعیان شروع مى شود. این افراد با این حرف هایشان خبر ندارند كه منشأ كشتار یك عدّه از شیعیان در طرف دیگرى از دنیا مى شوند. واى از آن زمانى كه نبض مجالس به دست افراد بى اطّلاع و ناآگاه برسد.
3- خشک و خشن نبودن: از جمله صفاتى را كه در اینجا براى شیعیان بیان فرموده این است كه اینها خشن نیستند، شیعه پرمحبّت است، داراى لطافت است، روح على بن ابیطالب علیه السلام را دارد كه حتّى با دشمنانشان هم محبّت مى كردند.
4- ریاكار نیستند.
5و6- زاهدان شب و شیران روز: شیعیان ما دو حالت مختلف را باهم جمع كرده اند اگر كسى عبادت هاى شبانه آنها را ببیند مى گوید اینها زاهدان روزگار و آدم هاى خوبى اند امّا دست و پایى ندارند امّا روز هنگام مشاهده مى كند كه مثل شیر در صحنه اجتماع حاضر مى شوند.
* * * * * * * *
منبع:
سلسله مباحث اخلاقی آیةالله مکارم شیرازی؛ با اندکی تصرف- www.makaremshirazi.org