مطب آنلاین

 ۴ علت‌ اصلی پف صورت و راهکارهای رفع آن

در میان تمام علت‌های پف صورت، واکنش‌های آلرژیک شایع‌ترین و اورژانسی‌ترین هستند. واکنش آلرژیک نه‌تنها می‌تواند فوراً پف صورت ایجاد کرده و تشدیدش کند، بلکه می‌تواند علامتی از یک مشکل جدی‌تر باشد که در بدن در حال رخ‌دادن است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 

1-    شاید دچار یک واکنش آلرژیک شده‌اید

در میان تمام علت‌های پف صورت، واکنش‌های آلرژیک شایع‌ترین و اورژانسی‌ترین هستند. واکنش آلرژیک نه‌تنها می‌تواند فوراً پف صورت ایجاد کرده و تشدیدش کند، بلکه می‌تواند علامتی از یک مشکل جدی‌تر باشد که در بدن در حال رخ‌دادن است.

برای مقابله با پف صورت ناشی از آلرژن‌ها چه باید کرد؟

در موارد خفیف می‌توانید از یک داروی بدون نسخه مثل بنادریل (دیفن‌هیدرامین) استفاده کنید که کمک می‌کند تورم ناشی از آلرژی در عرض نیم تا نهایتاً یک ساعت برطرف شود. اما اگر تورم صورتتان ناگهانی و شدید است و لب‌ها، زبان، پلک‌ها یا حلقتان متورم شده و مشکل تنفسی دارید یا دچار تهوع یا استفراغ و یا شکم‌درد هستید باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

2-    شاید درگیر یک عفونت هستید

تورم و پف صورت می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار یک عفونت ویروسی یا باکتریایی هستید، خصوصاً اگر پوستتان تغییر رنگ داده، تب و بدن‌درد دارید یا احساس می‌کنید صورتتان داغ است.

برای مقابله با پف صورت ناشی از عفونت چه باید کرد؟

اگر دچار یک عفونت باکتریایی شده باشید باید فوراً تحت درمان قرار بگیرید و تحت‌نظر پزشک آنتی‌بیوتیک دریافت کنید؛ اما اگر عامل عفونت ویروس، قارچ و یا آلرژن‌ها باشند نباید انتظار داشته باشید آنتی‌بیوتیک مؤثر واقع شود. در این موارد می‌توانید از کمپرس سرد یا گرم و داروهای ضدالتهاب مثل ادویل یا مسکن‌هایی مانند استامینوفن استفاده کنید.

3-    ممکن است مشکل از هورمون‌ها باشد

گاهی پف صورت می‌تواند نشانهٔ سندرم کوشینگ باشد؛ اختلال نادری که در آن بدن شما مدتی طولانی در معرض میزان بالای هورمون کورتیزول قرار می‌گیرد. یکی دیگر از علت‌های هورمونی پف صورت که رایج‌تر است، کم‌کاری تیروئید می‌باشد که به‌آهستگی و طی ماه‌ها یا سال‌ها اتفاق می‌افتد.

برای مقابله با پف صورت ناشی از کم‌کاری تیروئید چه باید کرد؟
کم‌کاری تیروئید به‌راحتی با آزمایش خون قابل‌تشخیص است و با دارو برای جایگزینی هورمونی که تیروئید شما به‌تنهایی تولید نمی‌کند قابل‌درمان است.

4-    زیاد نمک می‌خورید یا به نمک حساسیت دارید

عجیب نیست که بعد از خوردن غذای پرنمک صورت و دست‌وپاهایتان ورم کنند. زیرا وقتی نمک زیادی مصرف می‌کنید، رگ‌هایتان با مکش مایعات بیشتر واکنش نشان می‌دهند تا به تعدیل نسبت سدیم به آب در بدنتان کمک کنند؛ اما عده‌ای از افراد نسبت به سدیم یا نمک حساس‌اند و بدنشان نمی‌تواند نمک را تحمل کند و مجبور می‌شود آب زیادی احتباس کند.

برای مقابله با پف صورت ناشی از حساسیت به نمک چه باید کرد؟
مصرف نمک و اسنک‌های نمکی، فست‌فودها، کنسروها و غذاهای آماده و نیمه‌آماده را محدود کنید. 
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت