تشویق کودکان به مطالعه

8 گام برای علاقمندکردن کودکان به کتاب خواندن

بی‌شک یکی از لذت‌بخش‌ترین روش‌های تشویق برای کودکان همراهی والدینشان برای خواندن کتاب است. این کار هم باعث افزایش توانایی گفتاری و نوشتاری کودک خواهد شد و هم دایره لغات کودک را افزوده و حس کنجکاوی وی را بیدار کرده و سبب تشویق به مطالعه کتاب‌های گوناگون خواهد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
چگونه کودک دو ساله خود را به کتاب و کتاب‌خواندن در سال‌های آینده علاقمند کنیم؟
چند راهکار برای کتاب‌خوان شدن کودکان:

1. الگوی خوبی برای کودکتان باشید

برای این کار کتابخانه‌ کوچکی در منزل تهیه کنید و آن را پر از کتاب‌های مختلف کنید. طبقات پایین‌تر را برای کودکان در نظر بگیرید. هرگز کودکتان را مجبور به کتاب خواندن نکنید زیرا کودکان به‌ آسانی از والدین خود تاثیر می‌پذیرند کافی است خودتان کتاب را بردارید و چند ساعتی کتاب بخوانید.

2.  کودکتان را با کتابخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها آشنا کنید

از آنجا که کتابخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها کتاب‌های گوناگون و وسوسه کننده‌ای دارند به همین دلیل برای بچه‌ها جذاب هستند و توجه آن‌ها را جلب می‌کنند و با تکرار رفت‌وآمد به این مکان‌ها قطعاً کودکان هم به کتاب و کتاب‌خوانی علاقه‌مند خواهند شد.

3. با هم کتاب بخوانید

یکی دیگر از روش‌های تشویق کودکان به مطالعه خواندن شعر  و داستان از همان دوران نوزادی برای آنهاست. بی‌شک یکی از لذت‌بخش‌ترین روش‌های تشویق برای کودکان همراهی والدینشان برای خواندن کتاب است. این کار هم باعث افزایش توانایی گفتاری و نوشتاری کودک خواهد شد و هم دایره لغات کودک را افزوده و حس کنجکاوی وی را بیدار کرده و سبب تشویق به مطالعه کتاب‌های گوناگون خواهد شد.

در کنار دیگر هدیه‌هایی که برای کودکان در مناسبت‌های گوناگون تهیه می‌کنید کتاب را نیز بگنجانید و از آن به عنوان هدیه‌ای ارزشمند یاد کنید


4. کتاب مناسب انتخاب کنید

در آغاز کتاب‌هایی را انتخاب کنید که تصاویری واضح، ساده و رنگی داشته باشد که کودک هر روز در دنیای پیرامون خود می‌بیند. بهتر است هر صفحه، یک یا دو تصویر بدون جزییات پیچیده داشته باشد. با بزرگ‌تر شدن کودکان کتاب‌های متنوع‌تری برایش تهیه کنید. کتاب‌هایی با تصاویر گوناگون و جزئیات بیشتر، کتاب‌هایی در اندازه و شکل‌های مختلف اما باید دقت کنیم که چه کتابی و با چه محتوایی برای کودکمان تهیه می‌کنیم. کتابی را انتخاب کنید که مناسب با سن و جنس و روحیات کودکان باشد. توصیه می‌شود تا هر هفته همراه با کودکتان برای تهیه کتاب به باغ کتاب و یا دیگر کتاب‌فروشی‌های سطح شهر بروید و سعی کنید سلیقه کودک نیز در تهیه کتاب اعمال شود.

5.  با صدای بلند کتاب بخوانید

زمانی که با صدای بلند برای کودکان کتاب می‌خوانید باعث می‌شود تا توجه کودک به کتاب بیشتر شده و درک مطلب بهتری داشته باشد.

6. کتاب هدیه بدهید

در کنار دیگر هدیه‌هایی که برای کودکان در مناسبت‌های گوناگون تهیه می‌کنید کتاب را نیز بگنجانید و از آن به عنوان هدیه‌ای ارزشمند یاد کنید.

7. کتابی تهیه کنید که فیلمش هم وجود داشته باشد

ابتدا کتاب را برای کودکتان بخوانید و سپس به تماشای فیلم بنشینید. بعد از تماشای فیلم نکاتی را که در کتاب‌ خوانده بودید ولی در فیلم نبود را پیدا کرده و با هم مرور کنید این کار باعث افزایش دقت و توجه کودک می‌شود.

8. سوال طرح کنید

چند تا از کتاب‌های مختص گروه سنی کودکتان را مطالعه کنید و از آن‌ها سوال‌هایی طرح کنید و بعد از او بپرسید و برای راهنمایی جهت پیدا کردن پاسخ کتاب‌های موردنظرتان را به‌ عنوان منبع در اختیارش قرار دهید.

منبع: مرکز مشاوره تبیان
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت