مدیریت اولین بحران زندگی

نحوه صحیح از شیر گرفتن کودک

در طول روز وقت بیشتری به کودکتان اختصاص دهید او در تمام مدت شیر خوردن به بوی بدن مادر و صدای ضربان قلب او عادت کرده است؛‌ این عوامل به او آرامش می‌دهند. با او بازی کنید، او را در آغوش بگیرید، از او بخواهید در کارهای خانه به شما کمک کند. مرتب تکرار کنید که او در حال بزرگ شدن است و باید بعضی از عادت‌هایش را ترک کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
دختر 19 ماهه‌ای دارم که می‌خواهم از شیر بگیرمش ولی با هر وعده‌ای که نمی‌دهم شروع به گریه و بی‌قراری و کشیدن موهایش می‌کند. لطفاً راهنمایی‌ام کنید که با چه روشی او را از شیر خوردن منصرف کنم؟
از شیر گرفتن نوزاد معمولاً کار ساده‌ای نیست زیرا جدای از شیر خوردن، کودک وابستگی‌هایی به مادر و آغوش او پیداکرده است که به‌راحتی از آن دل نمی‌کند. بعضی از بچه‌ها به‌راحتی شیر خوردن را ترک می‌کنند اما برخی دیگر در دوره‌ای طولانی و با سختی‌های بسیار، راضی به خوردن غذاهای دیگر می‌شوند.

نکاتی موثر برای از شیر گرفتن کودک

1- از شیر گرفتن بچه وقت و صبر می‌خواهد. او از زمانی که پا به دنیا گذاشته، در آغوش مادر قرارگرفته و شیر او را خورده است. طبیعی است که به‌راحتی نمی‌تواند از آن دل بکند. پس بهتر است یک بازه زمانی چند هفته‌ای را برای ترک شیر، برای او در نظر بگیرید. در این دوران باید برنامه‌های ویژه‌ای تدارک ببینید زیرا بچه‌ها معمولاً پرخاشگر می‌شوند. آرامش خود را حفظ و سعی کنید رفتاری آگاهانه در برابر آن‌ها داشته باشید. اگر قرار باشد با اولین گریه و فریاد دوباره به او شیر بدهید، هیچ‌وقت موفق نخواهید شد.

در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقت‌هایی که شیر می‌خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر می‌تواند شب‌ها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد با این کار کمی از وابستگی کودک به شما کم می‌شود


2- پیش از آن‌که کودک را از شیر بگیرید، او را به غذا خوردن و نوشیدن مایعات با لیوان عادت دهید. این موضوع باعث می‌شود که برای ترک خوردن شیر مادر مجبور به تحمل سختی‌های غذا خوردن با قاشق و چنگال نشود. برای او سرویس غذاخوری جداگانه‌ای، با طرح‌های کودکانه و رنگ‌های شاد و تند بخرید. به‌جای لیوان‌های شیشه‌ای هم که برای بچه‌ها خطرناک است، می‌توانید از قمقمه‌های رنگی پلاستیکی استفاده کنید. این وسایل حواس بچه‌ها را پرت و به دلیل جذابیت‌هایی که دارد، آن‌ها را به خوردن غذا و نوشیدن مایعات تشویق می‌کند.

3- به‌تدریج فاصله زمانی شیر دادن‌ها را بیشتر کنید. صبح‌ها وقتی کودک از خواب بیدار شد به او شیر بدهید و نوبت بعدی را تا جایی که امکان دارد به تأخیر بیندازید. در این حالت خودبه‌خود، تعدادی از دفعات شیردهی حذف می‌شود. البته باید این زمان را با خوراکی‌های مقوی و میوه‌ها پرکنید. اگر گرسنه بماند حتماً بازهم به سراغ شما می‌آید.

4- اگر شاغل هستید و کودکتان عادت کرده است که در زمان و مکان خاصی شیر بخورد، باید حواستان به زمان باشد در ساعت‌های شیردهی سعی کنید خود را مشغول نشان دهید، در عوض کمی آب‌میوه یا یک لیوان شیر را برای نوشیدن در اختیار کودک بگذارید. بهتر است برای این کار نوشیدنی موردعلاقه او را انتخاب کنید تا با رغبت آن را بنوشد. اگر بیشتر اوقات در جای خاصی از خانه به او شیر می‌دادید، سعی کنید دکوراسیون خانه را تغییر دهید. با این کار چیزهایی که او را یاد شیر خوردن می‌اندازد از خاطرش می‌رود.

5- در برنامه‌های روزانه‌ی او تغییراتی به وجود آورید. او را زمان بیشتری خارج از خانه نگه‌دارید تا در عادت‌های او تغییر ایجاد شود. کودک را بیشتر به خانه پدر و مادربزرگش یا به پارک ببرید. بچه‌ها در این سنین به‌راحتی با جایگزین‌ها کنار می‌آیند پس سعی کنید روش‌ها و کارهای مناسبی را برایش در نظر بگیرید.
6- از همسرتان کمک بگیرید از او بخواهید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذراند. در دورانی که قصد دارید او را از شیر بگیرید، از پدر خانواده بخواهید به او غذا بدهد یا وقت‌هایی که شیر می‌خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر می‌تواند شب‌ها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد با این کار کمی از وابستگی کودک به شما کم می‌شود.

7- اگر امکان دارد، او را با پدر و مادربزرگش یا یکی از اعضای خانواده که با او صمیمیت بیشتری دارد، به مسافرت بفرستید دور بودن او از فضای خانواده ممکن است خیلی از عادت‌های او را از سرش بیندازد. قبل از انجام این کار مطمئن شوید که او می‌تواند چند روز بدون شما و در محیطی غریب به‌راحتی زندگی کند. این امر در مورد برخی از بچه‌ها قابل‌ اجرا نیست زیرا جدایی‌شان از پدر و مادر، حس بی‌اعتمادی را در آن‌ها به وجود می‌رود.

8- در طول روز وقت بیشتری به کودکتان اختصاص دهید. او در تمام مدت شیر خوردن به بوی بدن مادر و صدای ضربان قلب او عادت کرده است؛‌ این عوامل به او آرامش می‌دهند. با او بازی کنید، او را در آغوش بگیرید، از او بخواهید در کارهای خانه به شما کمک کند. مرتب تکرار کنید که او در حال بزرگ شدن است و باید بعضی از عادت‌هایش را ترک کند. در این حالت کمتر ضربه روحی می‌خورد و روابط مادر و فرزند هم دچار مشکل نمی‌شود.

9- در روش‌های سنتی، مادران موادی مانند فلفل را به بدن خود می‌زدند تا کودک از خوردن شیر امتناع کند، بعضی از بچه‌ها چنان به شیر مادر وابسته‌اند که حاضرند تندی و تلخی را به جان بخرند اما دست از شیر خوردن برندارند. برای انجام این کار حتماً با متخصص اطفال مشورت کنید. داروهای گیاهی خواص و عوارضی دارند که ممکن است برای کودک شما مضر باشد.

10- سعی نکنید خود را بیمار و بدنتان را زخمی نشان دهید. با این کار کودک ناراحت می‌شود و ممکن است از وضعیت پیش‌آمده بترسد و وحشت کند. در این حالت نه‌تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه موضوع جدیدی به مشکلات خود اضافه کرده‌اید. بچه‌ها در دورانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، وابستگی‌های عاطفی شدیدی پیدا می‌کنند و این رفتار شما به آن‌ها صدمه می‌زند.
منبع: مرکز مشاوره تبیان
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت