اصرار فرزندان بر شرکت در مجالس عروسی
بسیاری از افراد مومن و مذهبی خود را مقید میدانند که بر اساس وظیفه شرعی، از شرکت در مجالس عروسی که همراه با گناه است دوری نمایند؛ اما آنچه برای برخی موجب نگرانی، میشود این است که برخی از خانواده ها با اصرار فرزندان خود جهت شرکت در اینگونه مجالس مواجه میشوند که در این نوشتار به برخی مهارتهای مورد نیاز برای این مسئله پرداخته شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
يکشنبه 1397/03/20
خلاصه مقاله:
بر اساس آیات قرآن هر پدر و مادری وظیفه دارد خود و فرزندان خود را از آتش جهنم نجات دهد و با تربیت دینی زمینه رفاه و شادی اخروی آنها را فراهم نماید. شرکت در مجالس عروسی که همراه با گناه باشد نیز یکی از کارهایی است که دقیقا در مقابل این دستور الهی است؛ حتی برخی خانواده ها تسلیم اصرار فرزندان شده و در اینگونه مجالس شرکت میکنند؛ در حالی که والدین باید با آموختن مهارتهای خاصی که در این مقاله ذکر شده بتوانند فرزندان خود را با خود همراه کرده و آنان را از آتش آخرت نجات دهند.
توضیح تفصیلی:
شادیهای حلال دنیایی میتواند کمکی برای رسیدن به شادیهای معنوی باشد. در روایتی امام صادق (ع) به نقل از اندرزهای حکیمانه آل داوود میفرماید: یک مسلمان اندیشمند سزاوار است که در حال انجام یکی از این سه کار مشاهده شود: یا در حال فعالیت اقتصادی و تأمین معاش بوده، یا برای آخرت خویش توشه برداشته و یا به شادیهایی که حرام نیستند بپردازد و نیز هر مسلمان سزاوار است که بخشی از فرصتهای خود را با پروردگار خویش خلوت کند و بخشی دیگر را با دوستانی بگذراند که او را به یاد آخرتش بیاندازند و باقی مانده فرصت خویش را نیز به شادیهای حلال بپردازد که این شادیها کمکی برای او در انجام دو فعالیت قبلی خواهند بود[1].
یکی از شادیهایی که مورد پسند همه جوامع بوده و دین مبین اسلام نیز آن را مورد توجه قرار داده است ، شادی برای ازدواج است؛ اما نکته قابل توجه اینکه نباید به بهانه شاد بودن هر رفتار غیر مجازی را مرتکب شد.
متاسفانه این اتفاق بد در مجالس عروسی ایجاد شده و بسیاری از این مجالس همراه با موسیقی های حرام و رقص غیر شرعی بوده و در برخی موارد اختلاط میان زنها و مردان موجب تبدیل این مجلس به مجلس گناه میشود.
بسیاری از افراد مومن و مذهبی خود را مقید میدانند که بر اساس وظیفه شرعی، از شرکت در چنین مجالس گناهی دوری نمایند؛ اما آنچه برای برخی موجب نگرانی، میشود این است که برخی از خانواده ها با اصرار فرزندان خود جهت شرکت در اینگونه مجالس مواجه میشوند[2]. اینجاست که خانواده های مذهبی باید بدانند در قبال فرزندانشان مسئولیت داشته و باید با آموختن مهارتهایی که ذکر خواهد شد نسبت به تربیت دینی فرزندان تلاشهای خود را بنمایند تا بتوانند به این سفارش قرآن که میفرماید:«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَّا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ [تحریم/6] اى كسانى كه ايمان آوردهايد خودتان و خانوادهتان را از آتشى كه سوخت آن مردم و سنگهاست حفظ كنيد بر آن [آتش] فرشتگانى خشن [و] سختگير [گمارده شده]اند از آنچه خدا به آنان دستور داده سرپيچى نمىكنند و آنچه را كه مامورند انجام مىدهند » عمل نموده و فرزندان خود را از آتش جهنم دور نگه دارند.
برای همراه کردن فرزندان در اجتناب از شرکت در مجالس شادی که همراه با گناه است عمل به نکات زیر بسیار مفید بوده و توصه میشود:
مجلس عروسی را در دید فرزندتان به عنوان مجلس گناه معرفی نکنید، بلکه طوری توضیح دهید و رفتار کنید تا بین اصل مجلس عروسی که مثبت هست و رفتارهای خلاف شرعی که بعضا انجام میگیرد تفاوت ببیند. حتما این جدا سازی را برای فرزندتان تبیین کنید.
در مجالس شادی که گناه در آن نباشد حتما شرکت کنید (از قبیل مجالس شادی اهل بیت و یا حتی جشن تولدهای سالم)خصوصا اگر مجلس عروسی بدون گناه دعوت شدید حتما حضور پیدا کنید و علت حضورتان و شادی خودتان از شرکت در این مجلس شاد بدون گناه را در مقابل فرزندانتان آشکار کنید.
فرزندتان را علاقمند به مسایل معنوی کنید و برای آن برنامه داشته باشید.
سعی کنید فضای خانه را سرشار از محبت کنید و گردشها و مسافراتهای تفریحی و زیارتی داشته باشید و در این سفرها خاطرات خوشی ایجاد کنید.
بعد از اینکه از لحاظ شادی تامین شد و از لحاظ فکری توانست بین مجالس شادی و گناه تفاوت قایل شود میل چندانی برای حضور در عروسیهای غیر شرعی را نخواهد داشت. البته بعد ازاینکه فرزند شما علاقمند به معنویت و خدا و اهل بیت شد میتوانید برخی مواقع ضروری در عروسی شرکت کنید تا ببیند اوضاع چجوری هست و شما باید با ابراز ناراحتی و نگرانی از وضع موجود در قالب مشورت با دخترتان دنبال یک راه حل برای دور شدن از فضای گناه آلود مجلس باشید مثلا به جایی دیگر از مجلس یا اتاق دیگر یا نمازخانه تالار بروید.
پی نوشت:
[1]. کافی، ج 5، ص 87، ح 1.
[2]. میتوانید این مسئله را در این لینک دنبال کنید:« اصرار دختر برای رفتن به عروسی»
منبع : رهروان ولایت
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت