کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش های رایج

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش های رایج بود ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش ‌های رایج

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش ‌های رایج بود.

 

بخش پروژه های دانش آموزی - مهدی رحمانی

 

دوازدهمین دوره  از پروژه ‌های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال ‌های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ‌ها و ایده ‌های خلاقانه خود در منوی"پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ‌ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده ‌های جالب ، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده بروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح ‌های جدید شما عزیزان هستیم.

 

نام ایده: کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش ‌های رایج

نام ارائه دهنده/دهند گان: مریم فیضی و الهه علی بخشی

زمینه و نوع پروژه: ایده های برگرفته از طبیعت

درجه سختی: متوسط

نام مدرسه: علوم نو

 

مقدمه

نانو ذرات نقره یکی از دستاوردهای شگرف علمی در فناوری نانو و از پرکاربردترین ذرات در این حوزه، پس از نانو لوله های کربنی می باشد. نانو ذرات نقره، به دلیل خواص ویژه ای که از خود نشان می دهند، در عرصه های مختلف پزشکی، بهداشتی، کشاورزی، دامپروری، بسته بندی، لوازم خانگی و الکتریکی کاربرد فراوان دارند و هر روزه بر کاربرد آن ها در دنیای نانو افزوده می شود.

نانو ذرات، ذرات جامد کلوئیدی با ابعاد 1 تا 100 نانومتر هستند. در این بین، نانو ذرات نقره به علت خواص ضد باکتریایی خود کاربرد گسترده پیدا کرده ‌اند. این ذرات بسته به نوع کاربرد، خواص فیزیکی و سیستم زنده درگیر، در اندازه و شکل‌ های مختلفی به کار می ‌روند. البته در مورد استفاده از آن ‌ها بایستی در محدوده ای باشد که ضمن تخریب میکرو ارگانیسم‌ ها و عوامل بیگانه بر سلول‌ های انسانی بی اثر باشد. نانو ذرات نقره علاوه بر خواص ضد باکتریایی، ویژگی ‌هایی از قبیل اثرات ضد قارچی و ضد التهابی، سازگاری با محیط زیست، غیر محرک و غیر حساسیت زا بودن، عدم ایجاد مقاومت در برابر میکرو ارگانیسم ‌ها، مقاومت در برابر حرارت و پایداری زیاد را دارا هستند.

خواص ضد باکتریایی ذرات باعث شده است که در زخم پوشش‌ ها، پانسمان‌ های زخم و کلیه وسایلی که در فرایند ترمیم زخم نقش دارند، کاربرد گسترده ای داشته باشند. استفاده از این ذرات در بیو سنسور ها به منظور تشخیص و درمان بیماری ‌هایی نظیر سرطان نیز بسیار ارزشمند است. به علاوه به کارگیری نقره در کاترها و پروتزهای عروقی ضمن کاهش کلون زایی، مقاومت باکتریایی را بالا می‌ برد. روش سنتز نانو ذرات نقره از نکات حائز اهمیت در به کارگیری این مواد است، زیرا نانو ذرات نقره علاوه بر روش های فیزیکی-شیمیایی به صورت بیولوژیکی از طریق قارچ ‌ها و باکتری‌ ها نیز سنتز می‌ شوند.

 

 

هدف

هدف دانش آموزان از پژوهش حاضر بررسی کاربرد نانو ذره نقره در تولید آنتی بیوتیک و مقایسه آن با روش ‌های رایج بود.

 

روش

دانش آموزان در پژوهش حاضر از با استفاده از روش مطالعات کتابخانه ای و جستجو در منابع اینترنتی و کتاب ها به شناخت نانو ذره نفره و کاربردهای آن پرداختند، همچنین دانش آموزان راه های ساخت آنتی بیوتیک و تاثیر نانو ذره نقره را مورد بررسی قرار داده و اقدام به ارائه مقاله ای مروری در مورد کاربرد نانو ذره نقره در ساخت آنتی بیوتیک کردند.

 

مهارت های کسب شده

1. روش ایده یابی (بارش مغزی)

2. مهارت کار در آزمایشگاه (رعایت نکات ایمنی)

3.  آشنایی با مهارت کاربرد ابزار و وسایل مورد نیاز

4.  آشنایی با پروپوزال نویسی

5. آَشنایی با مقاله نویسی

6. آشنایی با تهیه پاورپوینت

7. آشنایی با نحوه جستجوی اطلاعات

8. آشنایی نحوه فیش برداری

9. مهارت ساخت پوستر علمی

10. مهارت انجام کارگروهی

 

تنظیم کننده: محبوبه همت

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت