دادن فطریه بعد از عید فطر چه حكمی دارد؟
دادن فطریه بعد از عید فطر چه حكمی دارد؟
اگر کسی فطریه را قبل از نماز عید فطر پرداخت نکرده باشد و حتی کنار هم نگذاشته باشد چه حکمی دارد؟
بخش احکام اسلامی تبیان
1- تاخیر در پرداخت فطریه جایز نیست زمان پرداخت فطریه از هنگام حلول ماه شوال است. افرادی كه نماز عید فطر می خوانند نا این زمان و اگر كسی نماز عید فطر نمی خواند تا هنگام نماز ظهر فرصت دارد فطریه را به فقیر بدهد و یا كنار بگذارد.
فراموشى در پرداخت زكات فطره
239. فراموش كردهایم زكات فطره بپردازیم، حكم آن چیست؟
ج) اگر زكات فطره نپرداختهاید، از شما ساقط نمىشود و واجب است آن را ـ بدون نیّت ادا یا قضا ـ جدا كرده و بپردازید. (استفتائات مقام معظم رهبری)
تبصره: اگر موقعى كه دادن زكات فطره واجب است فطره را ندهد و كنار هم نگذارد، گناه كرده است و باید در آینده – بدون این كه نیت ادا و قضا كند- فطره را بدهد.
***
مطابق نظر آیت الله سیستانی
مسأله ۲۰۳۹ ـ اگر به نیت فطره مقداری از مال خود را کنار بگذارد و تا ظهر روز عید به مستحق ندهد، هر وقت آن را میدهد نیت فطره نماید، و تأخیر اگر برای غرض عقلائی باشد اشکال ندارد.
مسأله ۲۰۴۰ ـ اگر تا ظهر روز عید، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، بعداً ـ بنا بر احتیاط واجب ـ بدون اینکه نیت ادا و قضا کند فطره را بدهد.
مسأله ۲۰۴۱ ـ اگر فطره را کنار بگذارد، نمیتواند آن را برای خودش بردارد و مالی دیگر را برای فطره بگذارد. رساله توضیح المسائل آیت الله سیستانی.
***
آیت الله مكارم شیرازی
نیت فطره براى کسى که در وقت آن نپرداخته و کنار هم نگذاشته
مسأله 1727ـ اگر موقعى که دادن زکات فطره واجب است فطره را ندهد و کنار هم نگذارد احتیاط آن است که بعداً به نیت «ما فى الذمه» یعنى بدون این که قصد ادا و قضا کند فطره را بدهد. رساله توضیح المسائل آیت الله مكارم شیرازی.
***
آیت الله صافی گلپایگانی
– اگر به نیت فطره مقداری از مال خود را كنار بگذارد و تا ظهر روز عید به مستحق ندهد، احتیاط واجب آن است كه هر وقت آن را میدهد نیت فطره نماید.
– اگر موقعی كه دادن زكات فطره واجب است، فطره را ندهد و كنار هم نگذارد، بعداً باید بدون این كه نیت ادا و قضا كند فطره را بدهد. رساله توضیح المسائل آیت الله صافی گلپایگانی.