آیا می شود برای کافر دعای خیر کرد؟

آیا با توجه اینکه طلب مغفرت برای کفار نمیشه کرد، دعای خیر هم نمیشه انجام داد برای کفار؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیا می شود برای کافر دعای خیر کرد؟

آیا با توجه اینکه طلب مغفرت برای کفار نمیشه کرد، دعای خیر هم نمیشه انجام داد برای کفار؟

بخش قرآن تبیان

دعا خیر و استغفار کردن برای کفار و مشرکین تا زمانی که امید هدایت در مورد آنها برود اشکال ندارد اما پس از آن که یقین حاصل شد که افراد مذکور عامدا با حق مخالفت می کنند و پس از اتمام حجت، ایمان نمی آورند ،در این صورت نباید برای آنان دعا و استغفار کرد .

خداوند می فرماید: « برای پیامبر و مومنان شایسته نیست که برای مشرکان ( از خداوند ) طلب آمرزش کنند ، هر چند از نزدیکانشان باشند ، پس از آنکه برای آنها روشن شد که این گروه اصحاب دوزخند.» (توبه، 113)

طبق این معنا مسلمانان می توانند برای دوستان و بستگان مشرکشان مادام که در قید حیاتند و امید هدایت آنها می رود استغفار و دعا کنند ولی پس از آنکه دانسته شد که امیدی به هدایت آنها نیست و در حال #کفر و شرک از دنیا رفتند دیگر نباید برای آنها دعا و استغفار کرد. (تفسیر_نمونه ج8 ص160)

در روایتی نقل است که امام کاظم علیه السلام فرمود: «مانعی ندارد که برای طبیبی نصرانی (تا زمانی که امید هدایت در او باشد ) دعا کنید ( اما اگر آن نصرانی عامدا با حق و حقیقت مخالفت کرده باشد) دعای شما برای او نفعی ندارد و خداوند آن را مستجاب نمی کند. (الکافی ج2 ص650) (وسائل_الشیعه ج7 ص118) 

قرآن می فرماید: « استغفار ابراهیم برای عمویش ( آذر ) به خاطر وعده ای بود که به او داد اما هنگامی که برای او آشکار شد که او دشمن خداست از او بیزاری جست و برایش استغفار نکرد.» (توبه 114)

از این آیه نیز به خوبی استفاده می شود که #ابراهیم نبی انتظار داشت که آزر از این طریق جذب به سوی ایمان و توحید شود و استغفار و دعای او نیز در این حقیقت این بود که خدایا او را هدایت کن و گناهان گذشته او را ببخش اما هنگامی که عداوت و دشمنی آزر برای ابراهیم محرز شد و در همین حالت چشم از دنیا بست دیگر جایی برای هدایت او باقی نماند و استغفار و دعای  خود را برای او قطع کرد .

در روایتی نقل است که امام کاظم علیه السلام فرمود: «مانعی ندارد که برای طبیبی نصرانی (تا زمانی که امید هدایت در او باشد ) دعا کنید ( اما اگر آن نصرانی عامدا با حق و حقیقت مخالفت کرده باشد) دعای شما برای او نفعی ندارد و خداوند آن را مستجاب نمی کند. (الکافی ج2 ص650) (وسائل_الشیعه ج7 ص118)
منبع:

کانال تلگرام پرسمان اعتقادی

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت