12 توصیه درباره مصرف دارو در کودکان
برچسب روی داروها را بخوانید
هر دو نوع داروهایی که با نسخه و یا بدون نسخه تهیه میشوند، باید دارای برچسب حاوی اطلاعات باشند.
با خرید هر کدام از این داروها حتما اطلاعات نوشته شده بر روی بسته بندیشان را به دقت بخوانید. این اطلاعات شامل چگونگی و زمان مصرف و هشدارهای منع مصرف برای افراد خاص و یا نوزادان میباشد.
بیش از 40 درصد مصرف تصادفی دارو در کودکان مربوط به زمانی است که آنها از داروی پدربزرگ، مادربزرگ و یا سایر میهمانان استفاده میکنند. در صورت نیاز به میهمانان یادآوری کنید، داروهایشان را دور از دسترس کودک قرار دهند
مراقبت ویژه از خردسالان و نوزادان
گاهی در بیمارستانها کودکانی بستری میشوند که به علت مصرف خودسرانه و بیش از اندازهی این داروها دچار مشکل هستند. همیشه به ردهی سنی مناسب مصرف داروها توجه نمایید. هنوز هم داروهای ضد سرفه و سرماخوردگی را برای کودکان زیر چهار سال تجویز نمیکنند، مگر این که به دستور پزشک باشد.
مصرف دو داروی همزمان ممنوع
بسیاری از داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی حاوی مواد ضد درد مانند ایپوپروفن و استامینوفن هستند. از دادن همزمان دو دارو با مواد فعال به کودکتان خودداری نمایید، مگر اینکه به تجویز پزشک باشد.
در صورت نیاز دو بسته از دارو تهیه کنید
اگر کودکتان به مدرسه و یا مهدکودک میرود، از داروخانه بخواهید داروی مورد نظر را بین دو قوطی تقسیم کند که برای جلوگیری از فراموشی یک بسته را به طور دائم در مدرسه بگذارید. البته حواستان باشد بیش از نیاز کودکتان به او دارو ندهید.
دو بچه، دو نسخه
هرگز دارویی که برای یک کودکتان داده شده را به کودک دیگرتان ندهید. پزشکان با توجه به پیشرفت بیماری و سن کودک برای او دارو تجویز میکنند و ممکن است در صورت مصرف کودک دیگر، آسیب جدی به او وارد شود و یا حتی بیتأثیر باشد.
وزن کودکتان را بدانید
داروهایی با دوز بالا بر اساس وزن فرزندتان تجویز میشوند، بنابراین همیشه میزان وزن کودکتان را بدانید و به پزشک و یا داروساز بگویید.
اختصارات را بدانید
برخی نسخهها و یا برچسبها به اختصار نوشته شدهاند مثلا بدانید که "ق غ" یعنی قاشق غذاخوری و یا در نسخههای انگلیسی T یعنی قاشق غذاخوری و t یعنی قاشق چایخوری و ML به معنای میلیلیتر میباشد.
از ظرفهای مدرج استفاده کنید
اغلب داروهای مربوط به کودکان دارای ظروف کوچک مدرج هستند. حتما با استفاده از آنها دارو را به فرزندتان بدهید. در صورت گم شدن این ظروف حتما یک ظرف مدرج دیگر تهیه کنید.
داروها را مخفی کنید
سعی کنید یک مکان مخفی و غیر قابل دسترس کودکان، برای داروها پیدا کنید. هرگز داروها را در کیف و یا کنار تخت کودکان نگذارید. یادتان باشد برای اطمینان بیشتر، درب قوطیها و شیشههای دارو را محکم ببندید.
به کودکتان آموزش دهید
به کودکتان یاد دهید که چه دارویی برای چه زمانی لازم است و در صورت مصرف بیجا چه مشکلاتی پیش میآید. به یاد داشته باشید که هرگز داروها را به جای آبنبات و یا شکلات به آنها ندهید، زیرا ممکن است در صورت چشیدن ناگهانی طعم بد آن دارو و جنب و جوش زیاد کودک، دارو به جای مری وارد نای شود و اینکه ممکن است اعتمادشان را نسبت به شما از دست بدهند.
مراقب داروهای میهمانتان باشید
بیش از 40 درصد مصرف تصادفی دارو در کودکان مربوط به زمانی است که آنها از داروی پدربزرگ، مادربزرگ و یا سایر میهمانان استفاده میکنند. در صورت نیاز به میهمانان یادآوری کنید، داروهایشان را دور از دسترس کودک قرار دهند.
همه چیز را یادداشت کنید
یک دفترچهی کوچک تهیه کرده و تمام شربتها و قرصها با میزان اندازه و زمان مصرف و تاریخ را یادداشت کنید. این کار سبب میشود در صورت در دسترس نبودن شما، همسر و یا پرستار فرزندتان از روند درمان کودکتان مطلع باشد.