نگاهی به گروه انتخابی جام جهانی تیم ملی
نگاهی به گروه انتخابی جام جهانی تیم ملی
بعد از ظهر سهشنبه قرعهکشی انتخابی جامجهانی 2018 روسیه و همینطور جامملتهای آسیا 2019 امارات در مالزی برگزار شد.
بر اساس این قرعهکشی، تیمها در 8 گروه 5 تیمی تقسیمبندی میشوند تا مسابقات مقدماتی را برگزار کنند.
تیمهای صدرنشین به صورت مستقیم به مرحله نهایی انتخابی جامجهانی صعود خواهند کرد و 4 تیم برتر گروههای هشتگانه هم به مرحله بعد راه پیدا میکنند. در نهایت دو تیم برتر هرگروه مستقیما به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه صعود میکنند و دو تیم سوم در بازی پلیآف به مصاف همدیگر رفته و تیم برتر این بازی در رقابت با نماینده قاره دیگر، شانس خود را برای صعود به جام جهانی امتحان خواهد کرد.
همچنین ۸ تیم برتر این گروهها و ۴ تیم برتر دوم گروههای هشتگانه، به صورت مستقیم به جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ امارات صعود میکنند. همچنین ۲۴ تیم برتر باقیمانده، در قالب ۶ گروه ۴ تیمی به مصاف هم میروند که ۲ تیم برتر هر گروه، هم به همراه ۱۲ تیم دیگر، در جام ملتها حضور خواهند داشت.
گروه چهارم در یک نگاه
گروه D: ایران، عمان، هند، ترکمنستان و گوام
ایـران
رنکینگ فیفا:40
رنکینگ آسیا: یک
تیم ملی ایران به عنوان سرگروه شانس بسیار زیادی برای صعود به دور بعدی رقابتها دارد. با مقایسه رنکینگ تیم ملی کشورمان با دیگر تیمهای گروه چهارم به این نتیجه میرسیم که ایران در گروه آسانی قرار گرفته و انتظار میرود با اقتدار بتواند به عنوان صدرنشین به صورت مستقیم راهی مرحله بعدی شود. خیلی از کارشناسان معتقدند حضور در این گروه آسان میتواند فرصتی باشد برای میدان دادن به بازیکنان جوان فوتبال کشورمان.
تیم ملی ایران به عنوان سرگروه شانس بسیار زیادی برای صعود به دور بعدی رقابتها دارد. با مقایسه رنکینگ تیم ملی کشورمان با دیگر تیمهای گروه چهارم به این نتیجه میرسیم که ایران در گروه آسانی قرار گرفته و انتظار میرود با اقتدار بتواند به عنوان صدرنشین به صورت مستقیم راهی مرحله بعدی شود
عمـان
رنگینگ فیفا:97
رنکینگ آسیا:10
عمان را باید شانس دوم صعود از این گروه معرفی کرد. عمان در جامملتهای آسیا با بازیهای قابل قبول خود نشان داد که در سالهای اخیر سیر صعودی داشته و نمیتواند حریف دست و پا بستهای برای تیم ملی کشورمان باشد. در جامملتهای 2015 کرهجنوبی مقابل همین عمان به دردسر افتاد و در نهایت با یک گل توانست این تیم سختکوش را از پیشرو بردارد. تیم ملی کشورمان تاکنون 8 بار مقابل عمان به میدان رفته که حاصل آن 4 پیروزی،3 تساوی و یک شکست بوده. تنها باخت ما مقابل عمان در سال 1998 رقم خورده.
هنـد
رنکینگ فیفا:147
رنکینگ آسیا:24
در سالهای نهچندان دور فوتبال هند هیچ حرفی برای گفتن نداشت اما با تزریق سرمایههای نجومی توسط ثروتمندان هندی به لیگ این کشور، حالا فوتبال هند و لیگ این کشور بر سر زبانها افتاده است. صعود 26 پلهای هندیها در آخرین رنکینگ فیفا سیر صعودی آنها در دنیای فوتبال را نشان میدهد. با این حال هنوز خیلی زود است که بخواهیم از این تیم به عنوان یک رقیب جدی برای تیم ملی کشورمان نام ببریم. ایران و هند تاکنون 6 بار مقابل هم قرار گرفتهاند که 4 بار تیم ملی کشورمان برنده بوده و یک بار هم بازی 2تیم با نتیجه تساوی به اتمام رسیده. تنها باخت فوتبال ایران به هند به بازیهای آسیایی سال 1951 باز میگردد.
ترکمنستان
رنکینگ فیفا:144
رنکینگ آسیا:29
تیم ملی ترکمنستان، یکی از جوانترین تیمهای قاره کهن در سطح ملی به حساب میآید. اولین حضور رسمی تیم ملی ترکمنستان به 23 سال قبل باز میگردد. این تیم تاکنون فقط یکبار در سال 2004 به دور نهایی جامملتهای آسیا صعود کرده. در آن سال ترکمنها با تحمل 2 شکست و یک تساوی در همان مرحله گروهی از دور رقابتها کنار رفتند. تنها بازی تاریخ فوتبال ایران مقابل ترکمنستان در سال 1994 بود که در آن بازی ملیپوشان کشورمان با نتیجه یک- یک مقابل حریف نهچندان قدرتمند خود متوقف شدند.
گوام
رنکینگ فیفا:167
رنکینگ آسیا:38
گوام جزیرهای است در اقیانوس آرام غربی که فقط 160.378 نفر جمعیت دارد. تقابل ایران با کشوری که جمعیت کل آن فقط 60.000 نفر بیشتر از گنجایش استادیوم آزادی است میتواند یکی از نکات جالب این گروه باشد. گوام با دریافت 26 گل و زدن فقط یک گل در 4 بازی آخر خود تیمهای گروه چهارم رقابتها را برای بالا بردن تفاضل گل در مرحله اول گروهی حسابی امیدوار کرده است.
برنامه مسابقات تیم ملی کشورمان به شرح زیر است:
ترکمنستان- ایران(26 خرداد 94)
ایران- گوام( 12 شهریور 94)
هند – ایران( 17 شهریور 94)
عمان - ایران ( 16 مهر 94)
ایران- ترکمنستان (21 آبان 94)
گوام - ایران ( 26 آبان 94)
ایران - هند ( 5 فروردین95)
ایران - عمان (10 فروردین 95)