فرمولی که جای انسان را در «بهشت» نشان میدهد
فرمولی که جای انسان را در «بهشت» نشان میدهد
کسی که قرآن را آنگونه که قرآن و پیشوایان دینی دستور دادهاند بخواند، در قیامت مبنای محاسبة درجات او قرآن است. به سخنان امام صادق علیهالسلام که در این زمینه از رسول بزرگوار اسلام صلیالله علیه و آله نقل کردهاند نظر کنید:
«بر شما باد تلاوت قرآن! همانا درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است. هنگامی که قیامت برپا شد، به قاری قرآن گفته میشود: بخوان و بالا برو، و او هر آیهای که میخواند، یک درجه بالا میرود».
البته باید بدانیم این پاداشها، و مقام و منزلتها از آن کسی است که به آیات قرآن عمل کند و حامل قرآن باشد، یعنی قاری قرآنی که رنگ قرآنی و خدایی گیرد؛ آنگاه در زمره شریفترین انسانها قرار میگیرد.
پیامبر اسلام صلیالله علیه و آله فرمود:
«اَشرافُ اُمَّتی حَمَلَةُالقرآن...؛ شریفترین افراد امت من، حاملان قرآنند».
پاداش قاری قرآن
برخی از روایات و احادیث که بیانگر اجر و پاداش تلاوت قرآن است انسان را به شگفت میآورد.
در این باب بخشی از روایتی را که «محمدبن بشیر» از امام سجاد و امام صادق علیهماالسلام در این زمینه نقل میکند برای نمونه تقدیم میکنیم، شاید ما را به انس بیشتر با قرآن ترغیب نماید.
«کسی که تنها با نظر کردن به قرآن و بدون صدا، آن را بخواند، خداوند برای هر حرفی حسنهای به او میدهد و یک بدی از او محو میکند و یک درجه مقام او را بالا میبرد. هر کس حرفی از آن را یاد بگیرد، برای او 10 حسنه مینویسد و از او 10 کار بد را محو میکند و 10 درجه او را بالا میبرد. آنگاه حضرت فرمود: نمیگویم در برابر هر آیهای، بلکه میگویم در برابر هر حرفی مثل حرف «ب» و «ی» و مانند آن (چنین پاداشی است) و کسی که حرفی از قرآن را در نماز و در حال نشسته بخواند، خداوند برای او 50 حسنه مینویسد و 50 کار بد از نامه اعمال او پاک میکند و او را 50 درجه بالا میبرد. کسی که حرفی از قرآن را در نماز و در حالت ایستاده بخواند، خدا 100 حسنه بر او میافزاید و 100 پلیدی از او پاک میکند و او را 100 درجه بالا میبرد.
منبع: فارس
بازنشر: شبکه تخصصی قرآن تبیان