فرار قهرمانان گوانگجو از خانه
فرار قهرمانان گوانگجو از خانه
در حالي که سازمان تربيت بدني پس از پايان بازيهاي آسيايي گوانگجو اهدا واحد مسکوني را به عنوان جايزه ويژه به قهرمانان در نظر گرفته بود، پس از گذشت چندين ماه مشخص شد اين مدال آوران بايد اقساط خانههاي دور افتاده خود را پرداخت کنند!
صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزشي پس از پايان بازيهاي آسيايي 2010 بنا به دستور سازمان تربيت بدني که قول صاحبخانه شدن قهرمانان ملي را داده بود، اهدا واحد مسکوني به مدال آوران اين بازيها را در دستور کار قرار داد تا مثلا نفرات برتر گوانگجو که به عنوان نخستين پاداش خود سکه دريافت کرده بودند، به طور ويژه تقدير شوند.
براي اهدا حواله دريافت خانه مسکوني هيچ تفاوتي ميان ورزشکاران مجرد و متاهل نبود تا بدين ترتيب يکي از دغدغههاي اصلي آنها براي رسيدگي همزمان به زندگي شخصي و ورزش حرفهاي برطرف شود. با اين حال برخي از مدالآوران اصلا از اين طرح استقبال نکردند و آن دسته از ورزشکاراني هم که براي خانهدار شدن از طريق اين طرح اقدام کردند رضايت زيادي از مراحل طي شده ندارند.
زماني که خبر از خانهدار شدن مدال آوران گوانگجو داده شد، در مورد اينکه اين خانهها کجا، به چه صورت و با چه شرايطي اهدا ميشود، اطلاع رساني زيادي نشد. اما بيشتر ورزشکاران با خيال "صاحبخانه" شدن اقدام به دريافت حوالههاي خانههاي مسکوني وعده داده شده کردند اما محل خانهها دورتر و شرايط بدتر از آني بود که آنها را صاحب خانهاي براي زندگي کند!
طرح دولت براي ساماندهي بازار مسکن که از آن به عنوان "مسکن مهر" ياد ميشود و همه افراد - عادي و خاص - ميتوانند از آن براي خانهدار شدن استفاده کنند، همان طرحي است که براي صاحبخانه شدن ورزشکاران مدالآور گوانگجو مورد استفاده قرار گرفته است اما آنها رضايتي از اين بابت ندارد. چون تبليغاتي که براي صاحبخانه شدن آنها انجام شد بالاتر از مسکن مهر بود.
فکر نميکردم خانههاي اهدايي 37 کيلومتر دور از تهران باشد
يوسف کرمي، کاپيتان تيم ملي تکواندو که براي دريافت حواله واحد مسکوني خود از طريق صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزشي اقدام کرده است، در گفتگويي گفت: "فکر ميکردم در يک محل درست و حسابي به ما خانه ميدهند. چون تبليغاتي که در اين زمينه انجام شد در حد يک منطقه خوب مثل بالاشهر تهران بود نه محل مسکنهاي مهر؛ خانههايي که به ما تعلق مي گيرد 37 کيلومتر دور از تهران است. فکر هر جا را ميکرديم جز اينکه در اين منطقه خانه بگيريم".وي با بيان اينکه محلهاي در نظرگرفته شده دور افتاده هستند و شرايط خوبي براي زندگي ندارند، تاکيد کرد: "فکر نميکنم ورزشکاراني که مستاجر هستند هم آنجا را براي زندگي انتخاب کنند. اصلا هر کس خانه نداشته باشد ميتواند آنجا خانه بگيرد. اينکه نياز به مدال آسيايي نداشت".
اين خانهها براي زندگي مناسب نيست
محمدباقر معتمد هم که مانند کرمي در گوانگجو به مدال طلا تکواندو دست يافت، در گفتگو با خبرنگار مهر تصريح کرد: " کارهاي لازم را براي گرفتن خانه انجام دادهام و تا دو سه ماه ديگر تحويل ميگيرم. اما واقعا جاي آن براي زندگي خوب نيست. خانههاي مورد نظر در محله فردوسي شهريار هستند. کاش يک جاي بهتر در نظر گرفته ميشد تا حداقل براي آنهايي که مشکل مسکن دارند، فايدهاي داشته باشد".در هر صورت صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزش براي خانهدار شدن مدالآوران طلا بازيهاي آسيايي گوانگجو اقدام کرده است. اين صندوق بدون دريافت هيچ هزينهاي از ورزشکاران، براي هر يک از آنها که اقدام به ارائه مدارک خود کردهاند 5 ميليون تومان واريز کرده تا مراحل صاحبخانه شدنشان طي شود با اين حال کمتر کسي از اين طرح و پيگيريهايي آن رضايت دارد.
خانههايمان را در "دهات" تحويل ميگيريم
اميد نوروزي، کشتي گير وزن 60 کليوگرم کشورمان هم در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: " قرار بود خانههاي اهدايي 120 متر باشد و در شهر خود ورزشکاران نه خانههاي 75 متري شهريار؛ مساحت خيلي مهم نيست. بهتر بود حداقل محلي را براي زندگي انتخاب ميکردند که مناسب زندگي باشد. اينجا که به عنوان محل خانه ورزشکاران حرفهاي انتخاب شده "دهات" است".خديجه آزاد پور، ووشو کار طلايي ايران در گوانگجو هم که از اين بابت گله مند است به خبرنگار مهر گفت: "وقتي براي ارائه مدارک و گرفتن خانه اقدام کردم متوجه شدم که خانههاي ما همان مسکن مهر است. اما واقعا نميدانستم محل مسکنهاي مهر و شرايط آن اينگونه است. به هر حال اقدام کرديم اما هنوز خانهاي تحويل نگرفتهايم. اين کار باعث شده فقط اسم ما و اينکه خانه دار شده ايم سرزبانها بيفتد."
طرح سازمان تربيت بدني و صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزشي براي خانهدار شدن مدالآوران بازيهاي آسيايي خوب است اما بهتر بود اين طرح به گونهاي اجرا ميشد که حداقل دردي از دردشان - البته در مورد همه آنها - دوا کند حتي اگر با همکاري و مشارکت خود ورزشکاران انجام ميشد.
5 ميليون با صندوق، ما بقي اقساط با خود ورزشکاران
مهمترين مسئلهاي که اعتراض ورزشکاران مدالآور در بازيهاي آسيايي را موجب شده اين است که به غير از 5 ميليون توماني که به عنوان پيش پرداخت و از طرف صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان هزينه شد، پرداخت اقساط مربوط به اين خانه بر عهده خود ورزشکاران است.البته سعيد رضا عاصمي، مدير صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزشي در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: "مبلغ قسط اين خانهها خيلي زياد نيست. حداقل از پول اجاره خانه کمتر است". با اين حال ورزشکاران از اين بابت که براي خانهاي که پاداش قهرماني آنهاست بايد پول پرداخت کنند، دلخوشي ندارند. در همين زمينه نوروزي در گفتگويي که با خبرنگار مهر داشت، تصريح کرد: "اين چه صاحب خانه شدني است. يعني من نميتوانستم خودم براي خريد اين خانهها اقدام کنم. واقعا که به مرگ ميگيرند تا به تب راضي شويم".
صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان بعد از گذشت 5 ماه از پايان بازيهاي آسيايي هفته گذشته اعلام کرد که به مدال آوران نقره و برنز اين بازيها هم واحد مسکوني اهدا خواهد شد. اما اين خبر خيلي مورد توجه اين دسته از ورزشکاران قرار نگرفته است البته به جز آنهايي که اصلا از موضوع باخبر نبودند!
بر اساس پيگيريهاي خبرنگار مهر ورزشکاران رشتههاي واليبال، بسکتبال، تيراندازي و کشتي اصلا از اين که ميتوانند به عنوان مدالآوران نقره و برنز بازيهاي آسيايي براي خانهدار شدن اقدام کنند، مطلع نبودند. حتي سعيد درخشنده، دبير فدراسيون واليبال در اين زمينه به مهر گفت: " اصول آن است که نامهاي به فدراسيون ارسال شود تا ما اسامي بازيکنان خود در گوانگجو را اعلام کنيم. اما هيچ نامهاي در اين زمينه دريافت نکرديم".
آنجا مناسب زندگي نيست
علاوه بر اين ساير بازيکنان هم از اينکه ميتوانند به عنوان پاداش مدالآوري در گوانجگو خانهدار شوند خيلي راضي نيستند. حسين عسگري که در بازيهاي آسيايي به مدال برنز دوچرخه سواري دست يافت به خبرنگار مهر گفت:" بايد بخشي از پول را خودمان بدهيم و بعد جائي برويم که اصلا مناسب زندگي نيست. آنجا که براي خانههاي مدال آوران در نظر گرفته جاي زندگي نيست".صاحب خانهاي ميشويم که اختيارش را نداريم
سجاد انوشيرواني، مدالآور برنز ايران در مسابقات وزنه برداري بازيهاي آسيايي هم به مهر گفت: "محل واحدهاي مسکوني اهدايي به قدري دور است که ارزش گرفتن ندارد. براي من که اردبيلي هستم و ورزشم را در خود تهران پيگيري ميکنم، داشتن خانهاي دورتر از هشتگرد و پرند نيازي نيست. اين خانهها به درد فروش هم که نميخورد چون در طرح مسکن مهر قرار دارد. خانهاي که قابل زندگي نيست و اختياري هم براي فروشش نداريم چه به درد ميخورد"؟طرح سازمان تربيت بدني و صندوق حمايت از قهرمانان و پيشکسوتان ورزشي براي خانهدار شدن مدالآوران بازيهاي آسيايي خوب است اما بهتر بود اين طرح به گونهاي اجرا ميشد که حداقل دردي از دردشان - البته در مورد همه آنها - دوا کند حتي اگر با همکاري و مشارکت خود ورزشکاران انجام ميشد. اما نه اينکه نتيجه اين مشارکت خانهاي شود دور از محل زندگي و تمرين آنها!
بخش ورزشي تبيان
منبع: مهر