ستون پنجم امام كاظم(رخنه در دستگاه خلافت به نفع شیعیان)

مسیب بن زُهیر نیز از شیعیان مخلصی بود كه در ظاهر، در سمت جانشین سندی بن شاهك، به فرماندهی نیروهای نظامی هارون منصوب شده بود. او علاوه بر رساندن پیامهای امام علیه‏السلام از داخل زندان به دوستان و شیعیان حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام معجزات و كراماتی نیز ا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ستون پنجم امام کاظم

رخنه در دستگاه خلافت به نفع شیعیان

امام كاظم علیه‏السلام با تربیت افرادی شایسته، و تأثیرگذاری مثبت بر افكار و اندیشه‏های برخی از كارگزاران حكومتی، از وجود آنان در پیشبرد اهداف الهی خویش سود می‏جست. علی بن یقطین از جمله عوامل نفوذی امام در نظام حكومتی هارون بود كه تا مقام نخست‏وزیری راه یافته بود. او به لطف خداوند و یاری رهنمودهای امام علیه‏السلام و بصیرت و تیزهوشی خویش، كارهای مهمی را به نفع شیعیان انجام می‏داد.

یادآوری نظرات حضرت كاظم علیه‏السلام به طور غیرمحسوس در جلسات داخلی هیأت حاكمه، گزارش اخبار داخلی و تصمیمات حكومت غاصب به امام هفتم علیه‏السلام، ارسال كمكهای مالی به امام و شیعیان، تشكیل گروههای حجّ از شیعیان بی‏بضاعت، و خدمات اجتماعی و اداری به یاران امام هفتم علیه‏السلام، برخی از دستاوردهای نفوذ علی بن یقطین در حكومت هارون بود.

مسیب بن زُهیر نیز از شیعیان مخلصی بود كه در ظاهر، در سمت جانشین سندی بن شاهك، به فرماندهی نیروهای نظامی هارون منصوب شده بود. او علاوه بر رساندن پیامهای امام علیه‏السلام از داخل زندان به دوستان و شیعیان حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام معجزات و كراماتی نیز از آن حضرت نقل می‏كرد كه در بیداری برخی افراد تأثیر داشته است. حاكم ری و برخی از كارگزاران حكومتی نیز در شبكه نفوذی حضرت كاظم علیه‏السلام انجام وظیفه می‏كردند.


معجم رجال الحدیث، ج19، ص179.

 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت