جهانگردی  

ردی " " قُلْ سیروُا فی الْاَرضِ فانْظُرُو کَیْفَ بَدَا الخَلْقَ ثُمَ اللهُ یُنْشِیُ ا لنَشاَةَ الْاخِرَة "            ( عنکبوت / 20 ) " بگو ، در زمین گردش کنید ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

" جهانگردی "

" قُلْ سیروُا فی الْاَرضِ فانْظُرُو کَیْفَ بَدَا الخَلْقَ ثُمَ اللهُ یُنْشِیُ ا لنَشاَةَ الْاخِرَة "

          ( عنکبوت / 20 )

" بگو ، در زمین گردش کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرد سپس خدا وند ( به

همین گونه ) جهان آخرت را ایجاد می کند . "

جهانگردی امروزه یکی از بهترین ابزارهای تبادل و تعامل فرهنگی است وسیاحت و گشت وگذار در سرزمینهای مختلف از روشهای موفق گذراندن اوقات فراغت می باشد .

براساس تعریف بین المللی " جهانگرد کسی است که به منظور تفریح ، بازدید از نقاط دیدنی ، معالجه ، تجارت ، ورزش و زیارت به کشور دیگری سفرکند ، مشروط براینکه مدت اقامت او از 24 ساعت کمتر واز 6 ماه بیشترنباشد و درفاصله ای کمتراز 70 کیلومتر انجام نگیرد . "

چنانچه بخواهیم درباره تاریخچه جهانگردی مطالعه کنیم به خاطره وسرگذشت کسانی برخورد می کنیم که به نقاط مختلف جهان سفر کرده ومدت زمانی کوتاه یا بلند را بین اقوام دیگر به سر برده اند ونحوه زندگی ، آثار هنری صنایع و دیگرخصوصیات ملل مختلف را از نزدیک دیده یا از زبان دیگران شنیده اند و پس از بازگشت ، دیده ها وشنیده ها خود را به رشته تحریر درآورده اند یا برای دیگران بیان کرده اند که سینه به  سینه بهنسلهای بعدی منتقل گردیده و بعضا جنبه افسانه نیز به خود گرفته است .

این آثار مکتوب و به جا مانده به شناخت تاریخ ، جغرافیای مکانی وشرایط زندگی حکومتی گذشتگان کمک می کند . علاوه براین ، گاهی فعالیت جهانگردی در سرنوشت جوامع و اقوام مختلف وحتی جهان تاثیر داشته است ، از جمله می توان به سفرهای دریایی کریستف کلمب اشاره کرد که پس از تحمل سختی ها و مرارتهای فراوان ، پا به سرزمینی نهاد که بعدها نام امریکا را به خود گرفت .

مارکوپولو نیز جهانگردی است که به همراه پدر خود به چین رفت . مارکو مدتی در چین و جزایر جنوب شرقی آسیا سیاحت کرد و پس از بازگشت به وطن ، سفرنامه ای به نام " عجایب "منتشر نمود .

درکنار این افراد ، بزرگانی از ایران هم با سفر به نقاط مختلف جهان مجموعه ای از دیده ها و شنیده ها را جمع آوری کرده اند و کتب ارزشمندی در این زمینه به رشته تقریر درآورده اند . از جمله : دو کتاب گلستان و بوستان که نتیجه سالها جهانگردی سعدی شیرازی بوده ا ست و " تحفه النظار وغرا ئب الامصار " که حاصل سفرهای 29 ساله ابن بطوطه است .

ناصر خسرو نیز در سن چهل سالگی به جهانگردی وسیر آفاق پرداخت و سفرنامه ای را که نتیجه هفت سال گردش در حجاز ، آسیای صغیر ، سوریه و مصراست ، به رشته تقریر درآورد.

 اما جهانگردی در ایران :

مساله جهانگردی در ایران با نگرش جدید از سال 1317 ، مورد توجه قرار گرفت و برای اولین بار در وزارت کشور اداره ای تحت عنوان " امور جهانگردی " سازمان یافت و در زمینه این صنعت آغازفعالیت کرد.

در سال 1320 ، این اداره به " شورای عا لی جهانگردی " تغییر نام داد  و در سا ل 1342 " سازمان جلب سیاحان " تصویب و کار خود را شروع  نمود . در سا ل 1353 ، سازمان مذکور با سازمان اطلاعات وقت ادغام و وزارتی تحت عنوان " وزارت اطلاعات و جهانگردی " تاسیس گردید . اکنون نیز سازمان ایرانگردی وجهانگردی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد ، به امور مربوط به جهانگردی می پردازد.

جهانگردانی  که امروزه به ایران سفر می کنند با افرادی  که در گذشته می آمدند تفاوت  دارند . جهانگردان امروزی معمو لا علاقمند به تبادلات فرهنگی بوده ، مجذوب آثار هنری و فرهنگی وآدا ب ورسوم ما ایرانیان می شوند ، چراکه محبت و دوستی را در مردم ما مشاهده می کنند.

وجود اماکن مذهبی ، شهرهایی با آثار تاریخی کهن چون اصفهان ، یزد ، شیراز... ،  مناظر طبیعی زیبا و مناطق جنگلی و ساحلی شمال ایران ، در جذب جهانگردان خارجی جایگاه ویژه ای دارد .

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت