گزارشی از فراگیری طنز در سینما چه آسیبهایی دارد!
آینده مبهم سینمای ایران؛ «خنده» به جای «تفکر»
در سالهای اخیر، تمرکز سینما بر طنزهای تجاری و فروشمحور باعث شده است ژانرهای دیگر مانند درام، تاریخی و اجتماعی کمتر مورد توجه قرار گیرند. این یکنواختی هنری، منجر به کاهش خلاقیت و نوآوری شده و فرصتهای بروز استعدادهای متنوع را محدود کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
دوشنبه 1403/07/30 ساعت 15:55
طنز تجاری؛ فرصت یا تهدید برای سینمای ایران؟
یکی از مهمترین نقشهای سینما این هنر هفتم که باعث تعالی روح انسانی میشده و همچنان میشود ترویج ارزشهای فرهنگی و اجتماعی است. اما زمانی که تمرکز تنها بر فروش و تولید آثار تجاری باشد وظیفه فرهنگیاش به حاشیه رانده میشود و هویت فرهنگی سینما ضعیف میشود تا حدی که درگیر تولید آثاری که صرفا بهدنبال خنده و تفریح (یا همان طنز زرد که قابل اعتنا و تفکر هم حتی نیستند) هستند، کشانده خواهد شد و سینما را به یک رسانه سرگرمی سطحی تقلیل میدهد و از ارزش آن بهعنوان ابزاری فرهنگی و هنری میکاهد.سینمای ایران در دام خندههای سطحی
از سمت و سویی دیگر سینمای مستقل و هنری که تلاش میکند مفاهیم جدیتر همچون سوژههای اجتماعی، سیاسی و تاریخی را به تصویر بکشد، در فضای حاکم بر سینمای تجاری کمتر دیده میشود. این نوع فیلمها که اغلب نوآوری و خلاقیت بیشتری در ساختار و روایت دارند، با چالشهای بیشتری در اکران و دیده شدن روبهرو میشوند.سینمای تجاری؛ پایان تنوع هنری؟
تداوم این روند به کاهش سطح فکری و اندیشیدن مخاطبان منجر شود. وقتی تماشاگران به محتوای ساده و خندهدار عادت کنند آثار چالشبرانگیزتر جذابیت خود را از دست میدهد و انتظار مخاطب از سینما بهشدت کاهش پیدا میکند. در نهایت سینمای ایران که همواره بهعنوان ابزاری برای بازتاب مسائل اجتماعی و فرهنگی شناخته میشده، اگر به تولیدات تجاری محدود شود، نقش تاثیرگذاری خود را در جامعه از دست میدهد.سینمای ایران در چالش جهانی، آیا میتواند فرهنگساز بماند؟
اگر در آینده سینما نتواند بهجز طنزهای تجاری محتوای متنوعی ارائه دهد، رقابت با پلتفرمهای آنلاین که تنوع بیشتری در ارائه محتوا دارند، سختتر خواهد شد. این روند نهتنها بر سینمای داخلی تاثیر میگذارد، بلکه جایگاه سینمای ایران در سطح بینالمللی نیز به دلیل ضعف در ارائه آثار عمیق و فرهنگی هم تضعیف خواهد شد.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت