آیا اسرائیل توان مقابله با حزب‌الله را دارد؟

یوئل گوزانسکی"، پژوهشگر ارشد انیسیتو مطالعات امنیت ملی رژیم اسرائیل می‌گوید: "حزب‌الله لبنان، حماس نیست. حزب‌الله توانمندی‌های نظامی به مراتب پیچیده‌تری را دارد"
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

یوئل گوزانسکی"، پژوهشگر ارشد انیسیتو مطالعات امنیت ملی رژیم اسرائیل می‌گوید: "حزب‌الله لبنان، حماس نیست. حزب‌الله توانمندی‌های نظامی به مراتب پیچیده‌تری را دارد"

بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اگر اسرائیل وارد جنگ و نبرد با حزب‌الله شود، با تهدید به مراتب قوی‌تری در مقایسه با حماس روبه‌رو خواهد شد و البته که باید هزینه‌ها و خسارات سنگینی را متحمل شود. از سوی دیگر در بحبوحه انتقادات چند ماهه اخیر علیه اسرائیل به دلیل اقدامات جنگی در غزه، اینکه تل آویو بخواهد یک جبهه دوم را علیه لبنان بازگشایی کند، حامل بحران مشروعیت جدی برای اسرائیل است.
:
تحلیلگران نظامی تخمین می‌زنند که حزب‌الله لبنان حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار نیروی نظامی و بیش از ۱۰۰ هزار رزمنده و نیروی ذخیره در اختیار دارد. برآوردها حاکی از این است که این گروه بین ۱۲۰ تا ۲۰۰ هزار فروند انواع موشک و راکت، و حدود ۱۵۰۰ موشک نقطه‌زن با برد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر دارد که به عنوان موشک‌های بالستیک برد بلند، مهم‌ترین نقطه قوت نظامی حزب‌الله محسوب می‌شوند.

حزب‌الله لبنان اعلام کرده که پایگاه هوایی رامات دیوید در ۳۰ مایلی مرز لبنان را با موشک‌های فادی ۱ و فادی ۲ هدف قرار داده؛ موشک‌هایی که برای اولین بار توسط این گروه استفاده شده‌اند. برخی کارشناسان معتقدند که این موشک‌ها سر جنگی مشابه موشک‌های سنگین برکان دارند که زمستان گذشته در برابر اسرائیل استفاده شده بود. طبق داده‌های رسمی، اکنون هیچ نقطه‌ای در اسرائیل از برد موشک‌های حزب‌الله در امان نیست.

اسرائیل با قلمرو کوچک و ارتش محدودی که دارد، در جریان جنگ غزه مجبور به احضار ۲۹۵ هزار نیروی ذخیره شد. اکنون نیز نیروهای لشکر ۹۸ خود را از غزه به مرزهای مشترک با لبنان منتقل کرده که تخمین زده می‌شود این لشکر بین ۱۰ تا ۲۰ هزار نیرو داشته باشد. برخی تحلیلگران اسرائیلی معتقدند که جنگیدن در دو جبهه باعث کاهش توان نظامی می‌شود، زیرا جنگ غزه تاکنون خسارت‌های جدی به ارتش اسرائیل وارد کرده و آن را به مرحله فرسایش رسانده.

بر اساس داده‌های سازمان توسعه و همکاری‌های اقتصادی (OECD)، اسرائیل در بین ۳۸ کشور عضو این سازمان، شدیدترین افت اقتصادی را در بازه زمانی آوریل تا ژوئن سال جاری تجربه کرده است. امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل، اعلام کرده که پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های ناشی از جنگ برای اسرائیل بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ به حدود ۶۷ میلیارد دلار برسد.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت