کودکان مادیگرا، محصول الگوی غلط والدین
با گسترده شدن سرعت تحولات و نفوذ بیش از پیش فضای مجازی به زندگی شخصی افراد، شاهد تغییرات زیادی در الگوهای تربیتی و همچنین سبک زندگی خانوادهها هستیم. مادیگرایی یکی از این الگوهای نوظهور است که جایگزین قناعت شده است به طوریکه فکر و ذکر بسیاری از والدین و حتی فرزندانشان را درگیر پول و مادیات کرده و آنها را از توجه به مسائل دیگر بازمیدارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
سه شنبه 1403/06/13 ساعت 10:23
در واقع از آنجایی که کودکان از دیگران و خصوصا والدین خود تاثیر پذیری زیادی دارند، به سرعت رفتار آنها را الگوبرداری و تقلید میکنند و در نتیجه درگیر مادیات شده و اصطلاحا پولکی میشوند که اگر اصلاح نشود در جوانی و بزرگسالی نیز همراه آنها خواهد بود.
البته تاثیر گروه همسالان در افزایش رغبت کودکان و نوجوانان به مادیات را نمیتوان نادیده گرفت. درخواست داشتن تلفن همراه و تبلت و چیزهایی از این دست، نتیجه فراگیر شدن تکنولوژیهای روز در جامعه و میان کودکان و نوجوانان است که در آنها احساس نیاز ایجاد میکند.
تاثیرات منفی مادی گرایی
خودخواه شدن و عدم همدلی با دیگران: مادیگرایی باعث خودخواه شدن کودکان میشود به طوریکه هرگز حاضر نیستند پول و داراییهای خود را حتی به افراد نیازمند بدهند و همه چیز را برای خودشان میخواهند. همچنین تمرکز بر خواستههای خود باعث میشود که دیگران در مرکز توجه او قرار نگیرند.ایجاد ارزشهای سطحی: کودکان مادیگرا، داراییهای مادی را بر تجربیات معنادار ترجیح میدهند و درگیر مسائل کم ارزش و سطحی میشوند به طوریکه برای انجام هرکاری و حتی مسئولیتهایشان نیز توقع پاداش دارند.
کاهش عزت نفس: تمایل دائمی به پول و مادیات باعث میشود که کودک عزت نفس خود را از دست بدهد چرا که ارزش خود را به دارایی هایش گره میزند و اگر نتواند چیزی را به دست آورد عزت نفس خود را از دست میدهد.
بیتوجهی به محیط زیست و منابع طبیعی: مادیگرایی باعث مصرف بیش از حد میشود. در واقع کودک تصور میکند که میتواند هر طور که بخواهد از منابع طبیعی استفاده کند.
توصیههایی برای والدین
مبارزه با مادی گرایی در کودکان نیازمند تلاش های مشترک والدین، مربیان و جامعه است. با آموزش رفتارهایی مانند قدردانی، همدلی و مصرف مسئولانه، میتوانیم به رشد شخصیت کودکان و آمادهسازی آنها برای زندگی در اجتماع کمک کنیم. در ادامه به توصیههایی میپردازیم که مانع مادیگرا شدن کودکان میشود:صحبت در مورد هزینهها: درمورد درآمد و هزینه های خانواده با کودک صحبت کنید تا متوجه شوند چگونه پول مدیریت میشود. همچنین به آنها بیاموزید که چه فرقی بین نیازها و خواستهها وجود دارد تا متوجه اهمیت و اولویت خواستههایشان بشوند.
آموزش سواد مالی: به کودکان کمک کنید تا ارزش پول را درک کنند. همچنین در مورد نحوه استفاده از پول تو جیبی با آنها صحبت کنید تا آن را به سه دسته پسانداز، مخارج و نیکوکاری تقسیم کنند. آموزش عادات مالی مسئولانه، باعث مسئولیت پذیر شدن کودکان و کاهش هزینههای تکانشی میشود.
پر کردن خلا عاطفی: تحقیقات نشان میدهد که نادیده گرفته شدن از سوی والدین میتواند به مادیگرا شدن کودکان منجر شود. در واقع پول و مادیات به ابزاری برای راضی نگه داشتن فرد از خود در بزرگسالی تبدیل میشود و او را روز به روز مصرفگرا تر میکند.
پاداش ندادن در ازای مسئولیتها: برای اینکه کودک را به انجام مسئولیتهایش ترغیب کنید، دائما به او وعده پاداش ندهید چرا که به این کار عادت میکند و در آینده برای انجام وظایفش هم توقع پاداش دارد.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت