کشمیر به جرم مسلمان بودن به خاک و خون کشیده شد

اوضاع در منطقهٔ کشمیر بسیار متشنج است و لحظه‌به‌لحظه به سمت وخامت بیشتر حرکت می‌کند؛ اما شروع جنگ در کشمیر از زمانی آغاز شد که مجلس هند قانونی را که در سال ۱۹۵۴ میلادی تصویب شد، ملغی اعلام کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مقام معظم رهبری در سخنان خود چندین بار به اهمیت موضوع کشمیر برای انقلاب اسلامی ایران و دیگر مسلمانان جهان اشاره کرده‌اند و در بخشی از سخنان رهبر انقلاب آمده است: «مسئله کشمیر برای جمهوری اسلامی ایران یک مسئله انسانی و اسلامی است زیرا مردم مسلمان این منطقه به‌طور آشکار تحت ظلم و ستم قرار دادند و ما همواره مراتب انزجار خود را نسبت به آنچه علیه مسلمانان کشمیر اعمال می‌شود به دولت هند و در محافل مختلف ابراز کرده‌ایم و ازاین‌پس نیز ابراز خواهیم کرد.»

در کشمیر چه می‌گذرد؟

کشمیر منطقه‌ای در هیمالیاست که هم هند و هم پاکستان بر آن ادعای حاکمیت دارند و هریک از این همسایگان ادعا دارند که این منطقه متعلق به آن‌هاست. اکنون هرکدام از این کشورها قسمتی از آن را در اختیار گرفته‌اند.

چندین بار میان پاکستان و هند بر سر کنترل این منطقه جنگ درگرفته است، پس از جنگی که در سال ۱۹۷۱ بین این دو همسایه اتفاق افتاد؛ خط مرزی «دی فاکتو» موسوم به «خطر کنترل» برای جدا کردن منطقه کشمیر به‌عنوان خط آتش‌بس کشیده شد.

 

این تنش‌ها خسارات زیادی ازجمله قطع شدن اینترنت، شبکه‌های تلفن همراه و تلویزیون را به همراه داشته، همچنین مدارس و دانشگاه‌ها به حالت تعلیق درآمده و سبب فرار هزاران گردشگر و زائر هندو در منطقه مورد مناقشه شده است


اوضاع در منطقهٔ کشمیر بسیار متشنج است و لحظه‌به‌لحظه به سمت وخامت بیشتر حرکت می‌کند؛ اما شروع جنگ در کشمیر از زمانی آغاز شد که مجلس هند قانونی را که در سال ۱۹۵۴ میلادی تصویب شد، ملغی اعلام کرد. (این منطقه زمانی یک "مهاراجه نشین" خودمختار بود.)

دولت هند به رهبری بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) بعد از هفتاد سال با تغییر قانون اساسی این کشور، امتیازات خودمختاری را از جامو و کشمیر سلب کرد. هرچند این اقدام دولت هند مورد استقبال ساکنان هندی منطقه قرار گرفت اما با توجه به جمعیت کثیر مسلمانان کشمیر با مخالفت و خشم پاکستانی‌ها روبرو شد.

هند این روزها دستور به عدم برگزاری یک مراسم آئینی هندوها در این منطقه را داده و مانع از رفتن زائران و گردشگران به محل برگزاری این مراسم شده است؛ بهانه این ممنوعیت را خطر حملات قریب‌الوقوع تروریستی بیان کرده است.

اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند چه می‌گوید؟

در این اصل به ساکنان کشمیر اجازه می‌دهد؛ که قانون اساسی، پرچم و آزادی تصویب قوانین را داشته باشند. ولی سیاست خارجی، دفاع و ارتباطات همچنان زیر نظر دولت مرکزی هند باقی خواهد ماند. به همین دلیل ایالت جامو و کشمیر اجازه داشت قوانین ویژه خود را تصویب نموده و برای اعطای اجازه سکونت، حق مالکیت و دیگر حقوق بنیادی خود تصمیم‌گیرنده باشد.

«محمد فیصل» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت: طبق قوانین بین‌المللی منطقه، کشمیر سرزمین مورد مناقشه است. لغو خودمختاری از سوی هند اقدام یک‌جانبه بوده و دولت هند نمی‌تواند این قانون را لغو کند. به همین دلیل کشمیری‌ها و پاکستانی‌ها هرگز موافق لغو خودمختاری منطقه نیستند.

این در حالی است که آمیت شاه وزیر کشور هند در سخنرانی‌اش لغو خودمختاری کشمیر را به‌صورت رسمی اعلام کرد و با اعتراض شدید اپوزیسیون هند با حذف بند ۳۵ قانون اساسی درباره خودمختاری کشمیر روبرو شد. بیان این موضوع از سوی وزیر امور داخلی کشور هند، در این مدت کوتاه می‌تواند منجر به درگیری و خشونت شدیدتری در منطقه گردد.

سازمان کنفرانس اسلامی در بیانیه‌ای حمایت خود را از مردم کشمیر اعلام و لغو خودمختاری این منطقه را توسط هند به‌شدت محکوم کرد.

آیا تنش در کشمیر روزبه‌روز در حال افزایش است؟

چند ماه پیش حمله مرگباری به کاروان حامی نیروهای دولتی هند توسط شبه‌نظامیان شد که گروهی مستقر در پاکستان، مسئولیت آن حادثه را به عهده گرفتند.

در روزهای اخیر دست‌کم ده هزار نفر به نیروهای هندی مستقر در کشمیر افزوده شدند که طبق آخرین گزارش دستور اعزام 25 هزار نفر دیگر هم برای استقرار در این منطقه صادر شد. این در حالی است که حدود 500 هزار نیروی امنیتی در این منطقه مستقر هستند، به‌نوعی که هم‌اکنون در این ناحیه به ازای هر ۷ نفر شهروند، یک نظامی ارتش هند وجود دارد.

ارتش هند مدعی شد یک تیم متشکل از شبه‌نظامیان و ارتش منظم سعی برای عبور از خط کنترل (مرز دو فاکتوی کشمیر) را داشتند که پنج تا هفت نفر از این مهاجمان کشته شدند. اما پاکستان این ادعای هند را رد و او را متهم به استفاده از بمب‌های خوشه‌ای علیه غیرنظامیان و کشتن دو تن ازجمله یک پسر چهارساله و زخمی کردن یازده تن دیگر کرد. دهلی‌نو نیز این اتهام را قبول ندارد.

تنش‌ها در کشمیر بالاگرفته و این منطقه را به نظامی‌ترین منطقه در جهان تبدیل کرده است.

این تنش‌ها خسارات زیادی ازجمله قطع شدن اینترنت، شبکه‌های تلفن همراه و تلویزیون را به همراه داشته، همچنین مدارس و دانشگاه‌ها به حالت تعلیق درآمده و سبب فرار هزاران گردشگر و زائر هندو در منطقه مورد مناقشه شده است.

به گفته منابع آگاه هرلحظه شمار کشته‌شدگان در این منطقه بیشتر می‌شود.

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت