توصیه شجاعی به علاقه‌مندان به ادبیات

سید مهدی شجاعی در جلسه کوتاه با داستان به علاقه‌مندان به حوزه ادبیات توصیه کرد دو کتاب «یوما» و «فردا مسافرم» نوشته مریم راهی را بخوانند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :



هشتمین جلسه از کوتاه با داستان با حضور نویسندگان، سید مهدی شجاعی، نصرالله قادری و مریم راهی و تعداد زیادی از علاقه‌مندان به ادبیات، عصر روز یک‌شنبه پنجم اسفند به میزبانی فرهنگسرای اندیشه برگزار شد. این نشست آخرین جلسه خود در سال ۱۳۹۷ بود.

مریم راهی، نویسنده جوان کشور، اولین مهمان این برنامه بود که برای خواندن داستان کوتاهش به روی صحنه آمد. این نویسنده که سابقه نگارش رمان‌های «یوما» و «برپا» را در کارنامه کاری خود دارد.

توصیه‌ای به علاقه‌مندان به ادبیات و کتاب


شجاعی ضمن اشاره به مریم راهی به عنوان یکی از نویسندگان خوب کشور گفت: صحبت‌هایی که خانم راهی مطرح کرد، اظهار لطف ایشان نسبت به بنده است. باید بگویم که ایشان کار‌های مختلفی را نوشته است، اما می‌خواهم به همه توصیه کنم که رمان «فردا مسافرم» خانم راهی را حتما بخوانند. این رمان، بسیار شیرین، جذاب و تاثیرگذار است. به نظرم تاثیر این رمان به روی هر خواننده‌ای این قدر زیاد است که پس از خواندن آن، فریاد «یا لیتنا کنا معک» را برای امام حسین علیه‌السلام سر خواهد داد. بعد از این کتاب، دیگر اثر ایشان به نام «یوما» را نیز بسیار دوست داشتم که راجع به شخصیت محوری حضرت خدیجه سلام‌الله علی‌ها نوشته شده بود. پشتکار، اعتقادات قوی و قلم خوب ایشان از او یک نویسنده تمام عیار ساخته است.


پویش کتاب محبوب من به کجا رسید؟


در بخش بعدی این جلسه، شجاعی توضیحاتی را راجع به کمپین کتاب محبوب من داد و گفت: کسانی که در جلسات قبلی کوتاه با داستان حضور داشتند، اطلاع دارند که از چند ماه، پویش کتاب محبوب من را در فضای اینستاگرام به راه انداختیم و از علاقه‌مندان خواستیم تا موثرترین و بهترین کتابی را که تاکنون خوانده‌اند، اعلام کنند. هم‌چنین اعلام کردیم که هر شخص، می‌تواند بیش از یک کتاب را به عنوان کتاب محبوب خود معرفی کند. از آن جا که این کمپین در صفحه شخصی خود بنده اعلام شده بود، احساس کردیم که این نظرسنجی، جامع نیست و به همین دلیل از دوستان مختلف با گرایشات مختلف تقاضا کردیم که این نظرسنجی را در صفحات شخصی خود به اشتراک بگذارند. حجم بالایی از آرا به دست‌مان رسید، اما با توجه به مشورت‌هایی که با دوستان مختلف داشتیم، متوجه شدیم که فضای اینستاگرام، فضای محدودی است و همه کسانی که دوست دارند در این زمینه اظهار نظر کنند، در این نرم افزار عضو نیستند؛ بنابراین تصمیم گرفتیم که فضا را بازتر کنیم و در تلگرام نیز اعلام عمومی کردیم. هم‌چنین خبرگزاری‌هایی که علاقه‌مند به فرهنگ و ادبیات بودند، وارد کار شدند و در نتیجه این پویش، روز به روز گسترده‌تر شد. بر همین اساس، علیرغم این که بنا داشتیم تا محصول نهایی را در این جلسه ارائه کنیم، احساس کردیم با توجه به این که فرآیند دریافت آرا به صورت روزانه ادامه دارد، بهتر است که اعلام نتایج را کمی به عقب بیندازیم تا نتایج بهتر و جامعه آماری بهتری داشته باشیم. با توجه به این که در فروردین ماه نشست کوتاه با داستان نخواهیم داشت، پیش‌بینی من این است که جلسه مستقلی به عنوان جشن کتاب یا جشنواره کتاب با همین محوریت و به منظور اعلام آرا و آمار برگزار خواهد شد. زمان برگزاری این جلسه حتما به علاقه‌مندان اطلاع‌رسانی می‌شود.

شجاعی به معرفی روش‌های شرکت در این پویش پرداخت و گفت: لینک دسترسی به این کمپین و نظرسنجی، هم در فضای تلگرام و هم در فضای اینستاگرام موجود است.

دومین مهمان نشست کوتاه با داستان، نصرالله قادری بود. این هنرمند کشور که در شاخه‌های مختلفی نظیر تئاتر، سینما، داستان‌نویسی و ... سر رشته دارد، صحبت کرد و گفت: اگر یک آدم تئاتری بگوید که داستان‌خواندن و حضور در چنین محافلی برایش سخت است، کسی باور نمی‌کند، اما جالب است بدانید که من حتی در مواقعی که اجرای تئاتر دارم نمی‌توانم روی صحنه بیایم. شاید دلیل این موضوع این باشد که خیلی تنها و خسته هستم. البته این جلسه، کمی برایم فرق داشت چرا که کسی از من درخواست کرد که به روی صحنه بیایم که واقعا نمی‌توانستم به او جواب منفی بدهم. من هیچ‌گاه نتوانستم به سید مهدی شجاعی نه بگویم و شاید کسی که باعث شد تا داستان بنویسم، ایشان باشد.

سپس سید مهدی شجاعی، متنی را که از پیش برای او آماده کرده بود، خواند و در بخش انتهایی این جلسه، سید مهدی شجاعی داستان کوتاه خود را در ادامه جلسات قبلی و پیرامون «از کرامات شیخ ما» خواند.

منبع: جوان آنلاین

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت