احساس دلشکستگی به قلب آسیب می زند

پژوهشگران روی این موضوع مطالعه کردند که آیا دل شکستگی، پیامدهای جسمی هم دارد یا خیر، چون این اصطلاحی است که همیشه برای ابراز میزان ناراحتی فرد در شرایط فعلی اش به کار برده می شود. چیزی که محققان دریافتند این بود: کاردیومیوپاتی استرس، که باعث می شود فرد احساس کند دچار حمله قلبی شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

تصویر یک قلب شکسته، معمولا ناراحتی عمیق و اندوه زیاد را منعکس می‌کند و توصیفی است که معمولا بیانگر از دست دادن یک رابطه عاشقانه یا قرار گرفتن در ناامیدی و افسردگی شدید می باشد.

دل شکستگی، لحظه‌ایاست که به فرد حالت سراسیمگی و پریشانی و جنون دست داده و فرد از این فکر برآشفته می‌شود که حالا بعد از این چه باید کند. این حالت و شرایط، چیزی است که در مواجهه با یک شکست روحی وحشتناک و یا فوت کسی که دوستش داریم رخ می‌دهد.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد و یا از دیگران شنیده باشید که حس می‌کنند انگار بخشی از قلب شان کنده شده و درد توصیف نشدنی دارد.

حسی شبیه به حمله قلبی

پژوهشگران روی این موضوع مطالعه کردند که آیا دل شکستگی، پیامدهای جسمی هم دارد یا خیر، چون این اصطلاحی است که همیشه برای ابراز میزان ناراحتی فرد در شرایط فعلی اش به کار برده می‌شود. چیزی که محققان دریافتند این بود:" کاردیومیوپاتی استرس"، که باعث می‌شود فرد احساس کند دچار حمله قلبی شده است.

بدن نسبت به خبرها و غافلگیری ها به شیوه خودش واکنش نشان می‌دهد، شیوه‌ای که باعث ضربه به این عضله تپنده یعنی قلب می‌شود

اما اکنون تحقیقی جدید در مورد فیبریلاسیون دهلیزی صورت گرفته است که در آن عوامل استرس زا سبب می‌شوند ضربان قلب نامنظم شود. در این تحقیق معلوم شد تا حدود زیادی این احتمال وجود دارد که کسی یک ماه بعد از فوت فرد موردعلاقه اش، دچار فیبریلاسیون دهلیزی شده و این خطر به مدت یک سال همچنان بالاست. اتفاق پیش آمده هرچه ناگهانی تر باشد، این خطر هم بیشتر است. محققان دریافتند افراد جوان تر بیشتر در معرض ابتلا به ریتم نامنظم ضربان قلب هستند.

این پژوهش، ارتباط میان روح و جسم را نشان می‌دهد. وقتی ذهن و روح انسان در شرایط بد و ناراحت کننده باشد، بدن متوجه شده و واکنش نشان می‌دهد. البته به طور قطعی نمی توان گفت که فیبریلاسیون دهلیزی مستقیما به دلیل حادثه ناخوشایند و اندوهناک باشد، اما این ارتباط نشان می‌دهد چنین خطری در این شرایط وجود دارد و مسئله مهم نیز همین است.

بدن نسبت به خبرها و غافلگیری ها به شیوه خودش واکنش نشان می‌دهد، شیوه‌ایکه باعث ضربه به این عضله تپنده یعنی قلب می‌شود. استرس شدید تکانشی می تواند در عملکرد جسم و قلب اختلال ایجاد نماید و به فرد احساس تهی شدن و گیرافتادن در حس شدید دلشکستگی دست می‌دهد.

ماتم زدگی یا سوگواری، جزو حوادث اصلی زندگی است که گفته می‌شود خطر بیماری قلبی و عروقی، بیماری روانی و مرگ را افزایش می‌دهد. هر سه این خطر با هم می توانند عوارض بسیار شدید و گسترده‌ایروی جسم فرد بگذارد و فرد احساس درماندگی و ناتوانی کند. بله، قلب واقعا ممکن است بشکند.

چه باید کرد؟

راه هایی برای کاهش استرس و در نتیجه کاهش خطر دلشکستگی وجود دارد؛ مانند ورزش، پیداکردن سرگرمی‌های جدید و تمرکز روی تنفس.

تنفس، بهترین شیوه برای تسکین روح برآشفته‌ای است که گرفتار شرایط پر استرس شده است. تنفس عمیق که تکنیکی است بسیار ساده و بی دردسر، می تواند به شما کمک کند که با احساس دلشکستگی تان کنار بیایید. قلب تان نباید بشکند.
نویسنده: هدی بانکی


 

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت