بازدید اعضای دانشگاه علامه طباطبایی(ره) از کتابخانه دیجیتالی تبیان
بازدید اعضای دانشگاه علامه طباطبایی(ره) از کتابخانه دیجیتالی تبیان
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) به همراه جمعی از دانشجویان ارشد این دانشگاه، با حضور در موسسه تبیان -دفتر قم از کتابخانه دیجیتالی موسسه تبیان بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی تبیان-دفتر قم، در این بازدید که با حضور دکتر سید مهدی طاهری رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد دانشجویان با نوع فعالیت، خدمات و نیز نحوه پیاده سازی فنی استانداردهای بین المللی در کتابخانه دیجیتالی تبیان آشنا شدند.
در ابتدای این بازدید که تعدادی از کارشناسان ارشد پژوهشگاه قوه قضاییه نیز حضور داشتند، آخرین دستاوردهای سازماندهی و دسترس پذیری علم اطلاعات در محیط وب توسط دکترسید مهدی طاهری ارائه گردید.
عضو هیئت علمی و رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ضرورت انجام فهرست نویسی، سازماندهی و پردازش اطلاعات در عصر حاضر اظهار داشت: با توجه به گسترش اطلاعات در وب روز به روز اهمیت جایگاه فهرست نویسی و ضرورت سازماندهی اطلاعات در این فضا بیشتر نمایان میشود.
وی افزود: سیستم RDA یکی از جدیدترین سیستم ها برای توصیف و دسترسی به اطلاعات، شناسایی و انتخاب آنهاست. FRBR , RDA نیز همین گونه اند و با کاربرد آنها در زمینه سازماندهی و پردازش اطلاعات می توان تغییرات موثری را در این حوزه ایجاد کرد.
در ادامه امیرحسین بهبودی مدیر کتابخانه دیجیتالی تبیان ضمن معرفی بخش های اصلی تبیان به ارائه گزارشی درخصوص ویژگی ها و تعداد منابع کتابخانه دیجیتالی تبیان پرداخت.
وی از ویژگی های برجسته این کتابخانه را فهرستنویسی منابع براساس استاندارد بین المللی و نیز استفاده از اصطلاحنامه های فرهنگى فارسى«اصفا» و «علوم اسلامی» به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی برای دسته بندی موضوعی عنوان کرد.
مدیر کتابخانه تبیان در ادامه با اشاره به وجود ارتباط آن لاین کتابخانه تبیان با پایگاه کنسرسیوم محتوای ملی بیان کرد: قابلیت تطبیق و تبادل متادیتا با سایر پایگاه ها براساس استانداردها و حرکت بین منابع مرتبط از طریق مستند مشاهیر و موضوعی از دیگر ویژگی های کتابخانه دیجیتالی تبیان است.
وی افزود: « پرسش از کتابدار»، «ارسال منابع توسط کاربران»، «فیش برداری و یادداشت برداری»، «نقدو بررسی منبع توسط کاربر»، « مرور الفبایی منابع»، « اشتراک گذاری منابع با کاربران»، «کتابخانه شخصی با قابلیت های مدیریت و سازماندهی منابع ارسالی و مورد علاقه» از دیگر خدماتی است که در این کتابخانه به کاربران ارائه میشود.
در ادامه پس ازائه توضیحات در خصوص شیوه تهیه منابع و نحوه فهرستنویسی توصیفی و موضوعی (نمایه زنی) در کتابخانه دیجیتالی تبیان، بازدیدکنندگان به صورت عملی به فهرستنویسی تعدادی از منابع الکترونیکی در فرم های دیجیتالی کتابخانه تبیان پرداختند.