قهرمانی ایران با رکوردشکنی رحمان
قهرمانی ایران با رکودشکنی رحمان
هفته گذشته آلماتی قزاقستان میزبان رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی آسیا و اقیانوسیه بود.
مسابقاتی که با وجود برگزاری آن تحت عنوان قهرمانی آسیا و اقیانوسیه بسیاری از قهرمانان از کشورهای مختلف قارههای دیگر هم وارد این مسابقات شدند و برای رسیدن به سهمیه حضور در بازیهای المپیک ریو در این رقابتها به میدان رفتند. حضور این قهرمانان در حالی رخ میداد که این قهرمانان ایرانی بودند که خوش درخشیدند.
در پنجمین و آخرین روز رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی آزاد آسیا و اقیانوسیه هم این سیامند رحمان بود که خوش درخشید و توانست به مدال طلا برسد.
البته در روز آخر این رقابتها یک ورزشکار ایرانی دیگر هم بود که خوش درخشید و آن احمد امین زاده بود که به مدال نقره رسید. سیامند رحمان و احمد امین زاده آخرین نمایندههای وزنهبرداری ایران بودند که در رقابتهای دسته 107+ کیلوگرم به روی تخته رفتند و با کسب نشان طلا و نقره، به کار خود پایان دادند. کسب این دو مدال طلا و نقره یکبار دیگر نشان داد که جایگاه اول و دوم سنگین وزن متعلق به ایران است. ثبت دو رکورد جهانی هم بسیار مهم و ویژه بود که سیامند رحمان این کار را انجام داد.
رحمان که چند سالی است لقب قویترین مرد معلول جهان را به خودش اختصاص داده در این مسابقات هم با ثبت رکورد 295 کیلوگرم ضمن شکستن رکورد جهان، عنوان قوی ترین مرد دارای معلولیت جهان را مجددا از آن خود کرد. سیامند رحمان در حرکت اول خود وزنه 270 کیلوگرم را بالای سر برد و با موفقیت آن را مهار کرد. او در حرکت دوم با انتخاب وزنه 293 کیلوگرم قصد داشت رکورد پیشین خود را که در بازیهای پاراآسیایی اینچئون به ثبت رسانده بود، ارتقا دهد که در این کار هم موفق شد و در حرکت سوم نیز با انتخاب وزنه 295 کیلوگرم بار دیگر رکورد شکنی کرد و با اقتدار بر سکوی نخست آسیا ایستاد. سیامند رحمان به طور همزمان در یک مسابقه دو بار رکورد شکنی کرد و علاوه بر کسب مدال طلای این مسابقات و همچنین سهمیه ورود به بازیهای ریو توانست رکورد جهان را هم به نام خودش ثبت کند.
این اقدام باعث شد تا کمیته بینالمللی المپیک لب به تحسین این ورزشکار بگشاید. IPC در سایت خود گزارشی را قرار داد که در آن از تلاشها و ممارست سیامند رحمان تمجید کرد: «سیامند رحمان، قویترین پارالمپین جهان قدرت و دلاوریاش را یکبار دیگر نشان داد و با بلند کردن وزنه 295 کیلوگرمی مدال طلای مسابقات قهرمانی آزاد 2015 آسیا در آلماتی قزاقستان را از آن خود کرد. قهرمان جهان و پارالمپیک بدین ترتیب توانست تعداد رکوردشکنیهایش را در 15 ماه اخیر را به عدد 8 برساند. او رکورد جهان را سه بار در مسابقات قهرمانی جهان در اکتبر 2014 و سه بار در بازیهای پاراآسیایی اینچئون در آوریل همان سال شکسته بود. رحمان به نزدیک شدن به هدف خود یعنی وزنه 300 کیلوگرمی ادامه داد؛ چیزی که ممکن است او در پارالمپیک 2016 ریو بالاخره به آن برسد.» در ادامه این گزارش آمده است: «سیامند در سالن Baluan Sholak Sports با بلند کردن وزنه 270 کیلوگرمی و در دومین حرکت خود توانست یک کیلوگرم بالاتر از رکورد جهان را بزند. رحمان در سومین و آخرین حرکت خود تصمیم گرفته بود رکوردش را یکبار دیگر بشکند و موفق شد با بلند کردن وزنه 295 کیلوگرمی نام خود را یکبار دیگر در کتابهای تاریخ بنویسد.»
این تنها نشانههای قهرمانی این ورزشکار است در حالی که او رفتارهای پهلوانی هم از خود نشان داده و از این بابت هم توانسته جایی برای خودش در دلهای علاقه مندان به ورزش باز کند. او بعد از موفقیتش در اینچئون بلافاصله در کنار مردم کوبانی قرار گرفت و مدال طلای خود را به آنها اهدا کرد تا امروز قهرمان فوق سنگین لقب پهلوان رحمان را با شایستگی به خودش اختصاص بدهد.
برای کاروان ایران وزنه برداران ملی پوش به شرح زیر افتخار آفرینی کردند:
* امیر جعفری نشان طلا دسته ۵۹ کیلوگرم
* نادر مرادی نشان نقره دسته ۷۲ کیلوگرم
* مجید فرزین، نشان طلا دسته ۸۰ کیلوگرم
* سید حامد صلحی پور، نشان نقره دسته ۸۸ کیلوگرم
* سامان رضی، عنوان چهارم دسته ۱۰۷ کیلوگرم
* علی صادق زاده، نشان طلا دسته ۱۰۷ کیلوگرم
* احمد امین زاده ، نشان نقره دسته ۱۰۷+
* سیامند رحمان ، نشان طلا دسته ۱۰۷+