عدس، درمان هفتاد بیماری است!

از امام صادق (ع) روایت شده است که ایشان فرموده اند: مصرف عدس، عطش را قطع و معده را تقویت می نماید و درمان هفتاد بیماری در آن است، چرا که معده را آرام می سازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عدس، درمان هفتاد بیماری است!


از امام صادق (ع) روایت شده است که ایشان فرموده‌اند: مصرف عدس، عطش را قطع و معده را تقویت می‌نماید و درمان هفتاد بیماری در آن است، چرا که معده را آرام می‌سازد.


یکی از حبوبات پُرخاصیت عدس است، چرا که دارای ویتامین‌های «آ»، «ب» و «ث» بوده و دارای حجم قابل توجهی کلسیم، فسفر و آهن است؛ اما جالب است بدانید ائمه اطهار (ع) نیز فراوان بر مصرف این ماده غذایی تاکید و خواص منحصر به فردی را در رابطه با آن بیان داشته‌اند.

در این باره از امام صادق (ع) روایت شده است که ایشان فرموده‌اند: مصرف عدس، عطش را قطع و معده را تقویت می‌نماید و درمان هفتاد بیماری در آن است، چرا که معده را آرام می‌سازد؛ و هر زمانی که یکی از اطرافیان حضرت دچار هیجان (و فشار خون) می‌شد، به او می‌فرمودند: عدس بخورید، چرا که پایین آورنده فشار خون است و حرارت زیاد بدن را کم می‌نماید.

پیامبر (ص) بیان داشته‌اند:

شما را سفارش به خوردن عدس می‌نمایم، به خاطر آن که دل را نرم و لطیف و اشک را زیاد می‌نماید و هفتاد پیامبر آن را مقدس و محترم شمرده‌اند.

همچنین پیامبر (ص) بیان داشته‌اند: شما را سفارش به خوردن عدس می‌نمایم، به خاطر آن که دل را نرم و لطیف و اشک را زیاد می‌نماید و هفتاد پیامبر آن را مقدس و محترم شمرده‌اند؛ و در جایی دیگر آمده است، مردی به پیامبر (ص) از سنگدلی و قساوت قلب (و کمی اشک چشم) شکایت کرد و حضرت در جواب فرمودند: عدس بخور که قلب را نرم و اشک چشم را زیاد می‌نماید و در همین راستا از امیرالمومنین علی (ع) روایت شده است که: اَکلُ العَدَسِ یُرِقُّ القَلبَ وَ یُکثِرُ الدَّمعَةَ؛ خوردن عدس، دل را نازک و اشک را جاری می‌سازد.

البته باید توجه داشت که عدس جریان خون را کم و خاصیت ارتجاعی دیواره‌ی مویرگ‌ها را نیز کم می‌کند و از این جهت، افرادی که یبوست یا نفخ شکم یا نارسایی عروق قلبی دارند؛ بهتر است از مصرف زیاد آن اجتناب نمایند.

 

منابع:

1- حرعاملی. وسائل الشیعه، ج 25: 21، 26.

2- علامه مجلسی. ج 63: 259.

3- شیخ صدوق. عیون اخبارالرضا (ع)، ج 2: 41.

4- شازده احمدی. نهج الطبابه: 194.

5- پورقاسم میانجی. خوراک‌های حلال و حرام: 106- 109.

باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: خواص خوراکی‌ها

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت