مصاحبه با دانش آموزان دبیرستان فاتح مشهد

فاطمه تیموری هستم به همراه دوستانم سوگند غیاثی و هدی قائمی راد، کلاس دوم دبیرستان، از دبیرستان فاتح مشهد در این جشنواره شرکت کرده ایم. در این پروژه با ترکیب دو حرکت عمود بر هم قادر خواهیم بود حرکت دایره ای ایجاد نموده و در نهایت با یک سیستم که متشکل از ی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان دبیرستان فاتح مشهد

در هفتمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

صفحه لرزان

 تبیان:  با سلام و وقت به خیر، لطفاً خودتان را معرفی کنید.

فاطمه تیموری هستم به همراه دوستانم سوگند غیاثی و هدی قائمی راد، کلاس دوم دبیرستان، از دبیرستان فاتح مشهد در این جشنواره شرکت کرده ایم.

 

تبیان: کار پژوهشی شما در چه زمینه ای است؟

در این پروژه با ترکیب دو حرکت عمود بر هم قادر خواهیم بود حرکت دایره ای ایجاد نموده و در نهایت با یک سیستم که متشکل از  یک موتور , میله  رابط , فنر , صفحه و.... است حرکت دایره ای را به حرکت رفت و برگشتی تبدیل نماییم. این دستگاه صفحه لرزان نام دارد و در آزمایشگاه ها به خصوص در آزمایشگاه های شیمی هنگامی که نیاز است تا محلولی برای مدت طولانی (به منظور جلوگیری از نشست مواد) همزده شود کاربرد دارد.

تبیان: خانم سوگند غیاثی شما لطفا در مورد نحوه کار دستگاه توضیح دهید.

در هر وسیله نقلیه به دلیل زیاد بودن اصطکاک نیروی زیادی برای حرکت لازم است. هرچه سرعت بیشتر باشد نیروی اصطکاک کمتر خواهد بود. لذا برای زیاد کردن نیرو در ابتدای حرکت و تقلیل سرعت دورانی محور موتور برای افزایش سرعت از جعبه دنده استفاده می شود .

برای گذراندن جریان الکتریکی متناوب از مداری به مدار دیگر از دستگاهی تحت عنوان ترانسفورماتور استفاده می شود که می توان توسط آن ولتاژ را کم یا زیاد کرد. اگر از دیمر به جای ترانسفورماتور استفاده می کردیم، به علت کاهش ولتاژ باعث آسیب رسیدن به موتور می شد.

در صنعت، چرخ ها در محلی که میل لنگ به آن متصل می باشد شیار ایجاد شده است تا میل لنگ توانایی حرکت به سمت بالا و پایین را داشته باشد ، در این صورت دامنه حرکت و فشار وارد بر موتور کمتر شده و حرکت بیضوی ایجاد می شود .

 

تبیان: خانم هدی قائمی راد چه عواملی باعث شد شما این موضوع را برای جشنواره انتخاب کنید؟

در اولین مرحله دبیر خوبمان سرکار خانم طاهرپور ما را راهنمایی کردند و در ما انگیزه ایجاد کردند و در کنار ایشان خانواده خیلی همکاری کردند و مشوق ما بودند. افرادی چون مهندس ارمی نیز در زمینه علمی بسیار مفید واقع شدند و شروع کار را برایمان ممکن ساختند.

تبیان: آیا شما قبل از شروع به این کار با تبیان آشنایی داشتید؟

خیر ما از طریق مدرسه با تبیان آشنا شدیم. مدرسه در مورد جشنواره برای ما توضیح دادند و مسبب آشنایی ما با تبیان شدند.

 

تبیان: آیا به هم سن و سالان خود توصیه می کنید که سراغ کارهای پژوهشی بروند؟

بله حتما، چرا که باعث می شود مطالبی فراتر از سطح کتاب بیاموزند و به کار عملی بپردازند.

 

تبیان: خانم فاطمه تیموری شما چطور؟ آیا پیامی برای دوستان خود دارید؟

به نظر من 20 گرفتن خیلی مهم نیست، باید درس را کاربردی یاد گرفت. مثلا من فیزیک اول دبیرستان نمره 20 گرفتم ولی هنگام استفاده از وسایل لازم برای این پروژه، روش استفاده از آن ها را بلد نبودم.

 

تبیان: خیلی ممنون که وقت خود را در اختیار ما گذاشتید، موفق و پیروز باشید.

 

بخش پژوهش دانش آموزی تبیان، تهیه: نسیم گنجی منش

تنظیم: نسرین صادقی

 

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت