اره کاری حرفه ای تخصصی

دانش پژوهان عزیز، یکی از مهارتهای پرکاربرد که در بسیاری از پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد اره کاری است که در زیر توضیحاتی در مورد آن ارائه می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اره کاري حرفه اي تخصصي

دانش پژوهان عزيز، يکي از مهارتهاي پرکاربرد که در بسياري از پروژه ها مورد استفاده قرار مي گيرد مهارت اره کاري است که در زير توضيحاتي در مورد آن ارائه مي شود.

 

در کارگاه فلزکاري، مواد (به ويژه فلزات) را پيش از سوهانکاري، به ا ندازه هاي مورد نظر اره مي کنند. در کارگاههاي آموزشي از اره هاي مختلفي استفاده مي شود که عبارت اند از اره آهن بر يا کمان اره، کمان اره کوچک، اره سوارخ بر و اراه ورق بر

کمان اره

کمان اره يک قاب کمان فولادي دارد که مي توان براي ايجاد برش عميق در ماده، آن را 90 درجه چرخاند. تيغ اره در اين قاب صلب بسته مي شود. دندانه هاي تيغ اره به جلو قرار مي گيرند و در نتيجه در حرکت رفت، برش انجام مي دهند.

تيغه هاي اين نوع اره را از فولاد ريختگي يا تندبر مي سازند. دو نوع تيغ اره وجود دارد: کاملاً سخت و انعطاف پذير، تفاوت آنها در اين است که نوع کاملاً سخت به آسني مي شکند، بنابراين براي کارگاههاي آموزشي مناسب نيست. تيغ اره را با طولهاي 225، 250، 300 ميليمتر مي سازند. تعداد دندانه هاي آنها نيز متفاوت است و مي توان تيغ اره هايي با 14، 18، 24، 32 دندانه در هر 25 ميليمتر، براي بريدن مواد مختلف، تهيه کرد.

 

جدودل تعداد دندانه هاي تيغ اره براي بريدن مواد مختلف

تعداد دندانه

در 25mm

  نوع ماده اي که بريده مي شود

14

مقاطع توپر از مواد نرم

18

کاربردهاي عمومي، مقاطع توپر از مواد نرم و مقاطع بزرگ از مواد سخت (مثلاً فولات آلياژي)

 

24

مقاطع توپر کوچک، بين 3 و 6 ميليمتر ( مثلاً ورقهاي ضخيم و لوله هاي گوشت دار )

 

32

مقاطعي با ضخامت کمتر از 3 ميليمتر

 

همواره بايد دست کم سه دندانه متوالي با ماده در تماس باشند.

اگر ماده نرم است و مقطعي بزرگ دارد، از تيغ اره اي استفاده کنيد که تعداد دندانه هاي آن در هر 25 ميليمتر کم باشد ( 14 يا 18 دندانه در هر 25 ميليمتر ). براي بريدن مقاطع نازک از تيغ اره دندانه ريز استفاده کنيد.

برشکاري با اره کمان

هنگام شروع برش بهتر است ابتدا تيغه را روي قطعه کار هدايت کنيد تا خط برش ايجاد شود. براي برش دقيق انگشت شست را چونان راهنما به کار بريد.

و آهسته و با رفت و برگشت تمام برشکاري کنيد.

هنگام اره کردن رو به سوي قطعه کار بايستيد و يک پاي خود را حدود 30 سانتيمتر جلوتر از پاي ديگر بگذاريد

در حرکت رفت تيغه اره بر آن فشار بياوريد و هنگام برگشت آن را آزاد کنيد تا تيغه اره تنها در حرکت رفت برشکاري کند. نگذاريد دندانه هاي تيغه اره روي قطعه کار بلغزد زيرا لغزش موجب کند شدن دندانه ها و حتي شکسته شدن تيغه اره مي شود. همين که چاک برش (شيار اره کاري) ايجاد شد سرعت حرکت اره کمان را به حدود چهل بار رفت و برگشت در دقيقه برسانيد.

نکات ايمني

1- قطعه کار را محکم به گيره ببنديد.

2- کمان اره را محکم بگيريد و براي اين کار از هر دو دست استفاده کنيد.

3- وضعيت بدنتان بايد همان طور باشد که در مورد سوهانکاري گفته شد.

4- از تمام طول تيغ اره استفاده کنيد.

5- تيغ اره را در خط مستقيم حرکت دهيد تا نشکند.

6- فشار بيش از حد بر تيغ اره وارد نکنيد.

7- تيغ اره بايد محکم به کمان بسته شده باشد، اگر شل باشد مي شکند.

 

تنظيم: نسرين صادقي

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت