چرا تعطیلی روز شنبه درست نیست؟

قانون مدیریت خدمات کشوری برای اجرای بندهایی از سیاست‌های کلی نظام مانند توجه به استحکام نظام خانواده، طرحی را برای کاهش روزهای کاری در هفته و تعطیلی روز شنبه ارائه داد که به دلایل متعددی مورد نقد قرار گرفت. پیش از اینکه پیشنهاد تعطیلی شنبه‌ و حذف آن از تقویم کاری در مجلس شورای اسلامی مطرح شد، موجی از موافقت‌ها و مخالفت‌هایی نسبت به این طرح ایجاد شد تا جایی که کمیسون اجتماعی مجلس تعطیلی پنجشنبه‌ها پیشنهاد داد اما اتاق بازرگانی کشور و رسانه دنیای اقتصاد، وارد گفتگوها شده و نسبت به تعطیلی پنجشنبه‌ها حساسیت نشان داد و باعث شد بار دیگر تعطیلی شنبه‌های مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار بگیرد. با این حال انتقادات بسیاری به این تصمیم وارد است. در پژوهش‌های مختلفی ابعاد مختلف این طرح مورد بررسی قرار گرفته که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 



آسیب‌پذیر شدن اقتصاد خانواده


افزایش ماهانه ۴ روز اوقات فراغت هزینه‌های سنگینی را به خانواده‌ها تحمیل کرده و اقتصاد خانواده را آسیب‌پذیر می‌کند بنابراین عدم توانایی خانواده در تأمین این هزینه ها، آرامش روانی و ذهنی اعضایش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

عدم تاثیر تعطیلی شنبه بر تجارت


برخی محققان برای مهر تایید زدن بر تصویب این لایحه، به تاثیر آن در افزایش مراودات بازرگانی تاکید می‌کنند. این در حالی است که با اجرای این لایحه، سه مولفه اصلی در اقتصاد ایران دچار تغییرات زیادی نمی‌شوند.

 

گمرک: بیش از یک سال است که به صورت شبانه روزی و بدون وقفه در ایام تعطیلات فعال است. گمرک‌های کشورهای طرف مبادله ما نیز علاوه بر اینکه در پنجشنبه‌ها به صورت رسمی باز هستند در روزهای تعطیلی دیگر یعنی جمعه، شنبه و یکشنبه نیز فعال‌اند. ۴ کشور اول طرف روابط بازرگانی کشور که قریب به ۹۰ درصد تجارت کشور را شامل می‌شوند چنین وضعیتی دارند.

 

حمل و نقل: سیستم حمل ونقل در تمام دنیا تعطیلات ندارد. شرکت‌های کشتیرانی در تمامی روزها بارنامه تنظیم کرده و بارگیری می‌کنند.

 

نقل و انتقالات ارز: بیشترین نقل وانتقال ارز در تجارت کشور ما نیز به جهت تحریم‌های اعمالی، به صورت غیررسمی و توسط صرافی‌ها در کشورهای دیگر انجام می‌گیرد.

 

تبعیت از فرهنگی غربی



جهانی سازی اقتصاد که در قالب نظام لیبرال سرمایه داری خود را بروز داده است، با ابزارهای اقتصادی و غیراقتصادی تلاش دارد یکپارچه سازی اقتصادی را بر جهان تحمیل نماید تا بتواند از آن به عنوان ابزاری در جهت کنترل فرهنگی و سیاسی کشورها و فرهنگ های دیگر بهره برد.


عدم هماهنگی کامل اقتصاد ایران با نظام اقتصادی جهانی، ظرفیت های مقاومتی اقتصاد ما را افزایش داده است، به همین دلیل می‌خواهند با بهانه های دیگری این هماهنگی را حداکثری کنند و جمهوری اسلامی را تابع قوانین غربی کنند.

 

تضعیف دین‌داری


تاریخ نشان داده است که جابجایی سنت های اجتماعی هویت جامعه را دگرگون کرده و از هویتی دینی به هویتی غیردینی تغییر داده است. به همین جهت تغییر و تحول در سنت های اجتماعی به شدت محل دقت، محافظت و کنترل حاکمیت ها بوده است.

در واقع تعطیلی روز شنبه که نشانه واضح و شعائر مخصوص یهودیان اگر به تعطیلی در جامعه اسلامی تبدیل شود، به معنای عقب نشستن از مرزهای فرهنگی به نفع اقتصاد کوتاه مدت است و این یعنی ما دین را تا زمانی می خواهیم که به اقتصاد ضربه نزند که اگر در تزاحم با دنیا و معیشت قرار بگیرد، از آن عقب خواهیم نشست. در نتیجه جوانانی که در چنین فضایی تربیت می‌شوند، مبتلا به سستی بنیان در اعتقادات می‌شوند.


مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت