فقدان قانون در زمینه عرفان های نوظهور
چرا با برگزاری کلاسهای عرفان های نوظهور از جمله عرفان حلقه که به صورت علنی میباشد، از سوی نهادهای نظارتی کشور علیرغم اطلاع آنان، اقدامی صورت نمی گیرد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
شنبه 1396/10/30 ساعت 11:20
فقدان قانون در زمینه عرفان های نوظهور
چنانکه در سوال خود به آن اشاره کردید، به طور قطع سازمان های اطلاعاتی کشور نسبت به برگزاری اینگونه جلسات اطلاع و آگاهی کافی دارند، اما آنچه باعث عدم برخورد با برگزاری این جلسات می شود، فقدان و خلاء قانونی در زمینه انحرافات معنوی در قوانین کشور می باشد.متأسفانه يكي از دلايل فعاليتهاي عرفانهاي نوظهور در كشور نبود قانون است. اگر قانون واضح و شفافي در اين باره وجود داشت كار به اينجا نميرسيد كه تعداد زيادي از افراد به نام معنويت، خود را به عرفان حلقه بسپارند، بعد معلوم ميشود نه درمان آنها درمان بوده و نه عرفان آنها اسلامي. اگر كسي در خيابان به ديگري اهانت كند، قانون در مورد آن مشخص است، اما اگر كسي باورها و اعتقادات ديني هزاران نفر را با نام عرفان و معنويت از آنها بگيرد، قانون در اين مورد ساکت است. نبايد منتظر ماند كه انحراف يك جريان مثل روز براي همه روشن شود و تبعات امنيتي و رواني و اخلاقي آن در جامعه گسترش يابد و بعد قوه قضائيه براي پيشگيري از آن جريان ورود پيدا كند. حتی موسس عرفان حلقه نیز پس از آنکه در سال 85 دستگیر شد به خاطر همین فقدان قانونی، آزاد شد و در نهایت این شخص به خاطر ارتکاب جرایم دیگر مانند کلاهبرداری و اخاذی (داشتن شاکی خصوصی) دستگیر شد.
البته روشن است که مجازات باید گام آخر باشد اما نسبت به رهبران معنویتهای انحرافی که آگاهانه و از روی تعمد، سلامت روانی و معنوی مردم و باورها و اعتقادات ایشان را مورد هجمه قرار دادهاند معمولا کار فرهنگی اثر گذار نیست و اینها دانسته و حسابشده در مسیر مریدپروری وارد شدهاند. از این رو لازم است قوانین شفافی در این باب تصویب شود که قوه قضائیه بتواند با جرایمی که در حوزه معنویت و عرفان اتفاق میافتد به خوبی برخورد کند.
منبع:پرسمان
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت