تأثیر استفاده از انیمیشن در حل مسائل ریاضی

برخی مردم تنها با خواندن مسئله گمان می کنند که مسئله دشوار است. هدف از انجام این پژوهش نشان دادن شیوه درست درک مسئله بود. به عبارت دیگر تلاش شده که نشان داده شود درک مسئله و استفاده از راهبرد مناسب برای حل آن ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تأثیر استفاده از انیمیشن در حل مسائل ریاضی

دهمین دوره از پروژه های دانش‌آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پرشور شما دوستان و علاقه‌مندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی"پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده‌اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه‌ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقه‌مند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

 

نام ایده: تأثیر استفاده از انیمیشن در حل مسائل ریاضی
نام ارائه‌دهنده/دهندگان: درسا مجیدی- آناهیتا صالح خو - ثنا حدادی
زمینه و نوع پروژه: ریاضی و کامپیوتر
درجه سختی: دشوار
نام مدرسه: مجتمع آموزشی غیر دولتی صبا


درس ریاضی، یکی از ارکان مهم تدریس و یکی از پایه های بنیادین در سطوح مختلف تحصیلی می باشد که مقدمه ورود به سالهای بعدی برای نیل به اهداف مهم جامعه  می باشد  که  هر زمان  بـاید  مورد  اهمیت  خاصی از جانب معلمان و دست اندر کاران آمورش پرورش قرار بگیرد. از آنجایی که حل مسله یکی از بخش های مهم آموزش ریاضی می باشد و دانش آموزان در این قسمت نقاط ضعف زیادی دارند در این تحقیق سعی شده به بیان راهی برای کاهش این مشکل پرداخته شود.
 
 برخی مردم تنها با خواندن مسئله گمان می کنند که مسئله دشوار است. هدف از انجام این پژوهش نشان دادن شیوه درست درک مسئله بود. به عبارت دیگر تلاش شده که نشان داده شود درک مسئله و استفاده از راهبرد مناسب برای حل آن مهم‌ترین گام در حل مسئله است وبرای درک بهتر از مسئله ایجاد انیمیشن می تواند مفید باشد چرا که باعث می شود تصویری مناسب از مسئله در ذهن شنونده شکل گیرد.
 
لذا دانش آموزان با بررسی در مورد معمایی که انیشتین در قرن نوزدهم میلادی طرح کرده بود پرداختند در مرحله اول با آزمایش روی گروهای مختلف دانش آموزی نقاط ضعف آن ها را در برخورد ما مسایلی که ظاهری پیچیده دارند مشخص می کنند. سپس با ارائه‌ی انیمیشن که با کمک نرم افزار scratch در این زمینه ساختند در مرحله دوم آزمایش به تأثیر درک بهتر دانش اموزان از مسله و به کارگیری مناسب از روش های حل مسله می پردازندو در نهایت نتیجه حاصل از دو آزمایش را با هم مقایسه کرده و نتیجه نهایی را ارائه می دهند و همچنین با تاکید بر روش های حل مسله و تکیه بر راهبرد جدول نظام دار اهمیت آموزش راهبردهای حل مسله بیان می کنند.

 


دانش آموزان به منظور یافتن درصد مردمی که توانایی حل مسئله در این عصر را دارند، این مسئله را بین دانش آموزان کلاس هفتم (اول متوسطه اول) و نیز سوم دبستان پخس کرده و از آن ها خواستند که دو به دو به حل این مسئله بپردازند (در زمان مشخص شده) ما به هر دوکلاس 45 الی 50 دقیقه زمان دادند و سپس درصد افرادی که توانستند مسئله را با راه حل درست حل کنند، حساب کردند.

 

مهارت های کسب شده

- آموزش نحوه نگارش اصول کامل مقاله مثل هدف و بیان مسله و ...

- نحوه تحلیل اطلاعات درست حاصل از آزمایشات از روی جدول و رسم نمودار.

- آموزش نرم افزار scratch جهت ساخت انیمیشن.

- آشنایی با نرم افزارهای word, power point,excel, publisher برای ساخت پوستر و بروشور وپاور پوینت.

 

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه:مهدی رحمانی
تنظیم:علی سرمدی

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت