12 فرمول موفقیت
چگونه مانند افراد موفق فکر کنيم؟
استيو جابز، لري پيچ، بيل گيتس و… همه اينها افراد موفق و هوشمند در دنياي فناوري به حساب ميآيند. تا به حال به اين موضوع فکر کردهايد که اين افراد چگونه فکر کردهاند و چطور توانستهاند به موفقيتشان برسند؟
شايد شما هم جزو کساني باشيد که علاقهمند هستند پا به درون اين دنياي بزرگ براي رقابت و پيشرفت بگذاريد. اگر چنين است بد نيست با دوازده فرمول مهم براي پيشرفت در اين مسير آشنا شويد.
براي فکر کردن وقت بگذاريد:
اگر ميخواهيد بهتر فکر کنيد بايد روي آن کار کنيد و وقت بگذاريد. بايد در هفته يک زمان مشخص براي فکر کردن داشته باشيد. اکثر افراد موفق و مديران خوب بخشي از زمانشان را به فکر کردن اختصاص ميدهند. براي مثال آقاي دن کتي هر دو هفته يک بار، يک زمان حدوداً نيم روزي را به فکر کردن اختصاص ميدهد و در هر ماه، يک روز کاملش را مخصوص اين کار گذاشته است. همچنين او هر سال هم دو يا سه روز را به صورت کامل به فکر کردن اختصاص ميدهد.
انرژيتان را در جاي درست مصرف کنيد:
از قانون «هشتاد ـ بيست» استفاده کنيد. يعني بايد هشتاد درصد از انرژيتان را روي بيست درصد کارهاي مهمتر صرف کنيد. فراموش نکنيد که شما نميتوانيد به همه چيز و همه کار برسيد و مهم اين است که درست انتخاب کنيد.
مهمترين کارها و اهداف را در زندگيتان مشخص کنيد و هشتاد درصد از وقت و انرژيتان را به آن اختصاص دهيد.
افراد باهوش خودشان را در مقابل تفکرات متفاوت قرار ميدهند:
اين مهم است که خودتان را در مقابل تفکرات و عقايد مخالف خودتان قرار بدهيد. سعي کنيد با کساني ارتباط داشته باشيد که تفکرات و ايدههاي شما را به چالش ميکشند و با آنها مخالفت ميکنند. اين موضوع سبب ميشود که اشکالات کار خودتان را بهتر پيدا کنيد و تفکر منطقيتري داشته باشيد.
ايده داشتن و عمل کردن: تفاوت از زمين تا آسمان
داشتن فکر خوب و ايدههاي زياد شايد سخت نباشد. اما تمام آنها زماني ارزش دارند که به آنها عمل کنيد. روياپردازي به تنهايي ارزش زيادي ندارد و کار شما وقتي ارزشمند است که به آنها عمل کنيد. در طرف ديگر بايد بدانيد که هر ايدهاي طول عمر خودش را دارد. اگر دير براي اجرايش بجنبيد ممکن است تاريخ مصرفش گذشته باشد.
ايدههاي خام نياز به پخته شدن دارند:
هيچ وقت دنبال ايدهاي که ناگهاني به ذهنتان رسيده، نرويد. کمي زمان بگذاريد و روي آن فکر کنيد. بسياري از ايدههاي ناگهاني که در ابتدا طلايي به نظر ميرسند، با ساعاتي تفکر به نظر خندهدار و غيرمنطقي ميآيند. هر ايدهاي را بايد تحت بررسي قرار بدهيد و نکات مثبت و منفياش را بررسي کنيد. اگر در نهايت نتيجه مثبت بود، آن وقت ميتوانيد دنبالش برويد.
افراد باهوش با افراد باهوش ميچرخند!
اگر ميخواهيد خوب فکر کنيد، سعي کنيد در ارتباطات اجتماعيتان با افرادي زندگي کنيد و سروکار داشته باشيد که آنها هم خوب فکر ميکنند و انسانهاي باهوش به شمار ميآيند. کمک آنها سبب ميشود که شما هم ايدهها و تفکرات بهتري را پرورش بدهيد.
اين جمله معروف را شنيدهايد که «هر انساني را ميتوان از روي دوستش شناخت؟» واقعيت اين است که اطرافيان روي فکر کردن شما تأثير ميگذارند؛ بنابراين آنها را با دقت انتخاب کنيد.
عقايد عمومي را قبول نداشته باشيد:
اگر عموم مردم چيزي را قبول داشته باشند، دليل نميشود که شما هم آن را قبول کنيد. در بسياري از موارد اکثراً مردم موردي را بدون فکر کردن قبول ميکنند. چون افراد زيادي آن عقيده را قبول دارند. (که آن هم نتيجه فکر نکردن است) بسياري از ايدههاي نو و محصولات با قبول نکردن تفکرات عامه به موفقيت رسيدهاند. بنابراين در مورد هر ايده و عقيدهاي خودتان فکر کنيد و به تفکرات عامه توجه نداشته باشيد.
براي اين که متفاوت فکر کنيد، کارهاي متفاوت انجام بدهيد:
روشهاي متفاوتي براي انجام کارهايتان امتحان کنيد. با افراد جديدي آشنا شويد و کتابهاي مختلفي بخوانيد. حتي کتابهايي که ممکن است به نظرتان خستهکننده بيايند. نکته در اين جاست که خودتان را در برابر جريان ايدهها و تفکرات مختلف قرار بدهيد تا يک بعدي فکر نکنيد.
ايدههاي شما هميشه درست نيست:
نبايد اين تفکر را داشته باشيد که هميشه درست فکر ميکنيد و کار درست را انجام ميدهيد. براي نظرات ديگران هم ارزش قائل شويد و سعي کنيد از اشتباههايتان درس بگيريد. همه ما در زندگي مرتکب اشتباههاي زيادي ميشويم.
براي روزتان برنامهريزي کنيد:
افراد زيادي براي هر روزشان برنامهريزي ميکنند. اما افراد باهوش براي روز، هفته، ماه و آينده طولانيمدتشان برنامه مشخص دارند. کسي که داراي هدف و برنامه است، هيچ کاري را بدون دليل انجام نميدهد. آنها حتي در مهماني و تفريح هم به دنبال يادگيري و نزديک شدن به هدفهايشان هستند.
«انجام ميدهم» و «ميتوانم» افعال شما هستند:
افراد خلاق خودشان را صرف ايدهها ميکنند؛ آنها از سختي کشيدن لذت ميبرند. از شکست ترسي ندارند و سعي ميکنند با ديگر افراد خلاق ارتباط داشته باشند. ميتوان روي حرف آنها حساب کرد؛ آنها منفي فکر نميکنند. از نظر آنها مشکلات به راحتي قابل حل شدن است. هنري فورد جمله مشهوري دارد که ميگويد: «انجام دادن هيچ کاري واقعاً سخت نيست. اگر آن را به قطعات کوچکتر تقسيم کني»
افراد خوشبين، واقعگرا نيستند:
اگر ذاتاً انسان خوشبيني باشيد، بايد مراقب خودتان باشيد. اگر فکر کنيد که همه چيز به خوبي و درستي پيش ميرود، کاملاً در اشتباهيد و وقتي متوجه ميشويد که اتفاقهاي جبرانناپذيري افتاده است.
داشتن يک ديدگاه واقعگرا سبب ميشود که هر چه سريعتر مشکلات را پيدا کنيد و براي رفع آنها بکوشيد. براي اين که انسان واقعگرايي باشيد، بايد ?- واقعيتها را قبول کنيد ?- به سختي تلاش کنيد ?- به مزايا و معايب هر چيزي فکر کنيد ?- به بدترين حالت ممکن در هر کاري فکر کنيد و برايش برنامهريزي کنيد و نهايتاً ?- بر اساس منابع موجود و واقعيتها فکر کنيد و برنامهريزي کنيد.
باشگاه کاربران تبيان ـ ارسالي از: baharrrrr88